Techničtí deathmetalisté Obscura a Spawn Of Possession vyškolí Prahu

10.03.2012 09:21 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Obscura
© www.obscure.cz
Příznivci technického death metalu by si měli v kalendáři zatrhnout 18. březen 2012. V pražském klubu Black pes ten den totiž vystoupí aktuální špička žánru v čele s německou partou Obscura a švédskými Spawn Of Possession.

Obscura se na scéně pohybuje již deset let, avšak výrazný zlom nastal v roce 2008, kdy do kapely přišli kytarista Chris Müenzner a bicman Hannes Grossmann, kteří se dříve podíleli na nahrání bible technického death metalu, desky "Epitaph" od legendárních Necrophagist. Sestavu zvučných jmen doplnil basista Jeroen Thesseling (ex-Pestilence) a Obscura svým albem "Cosmogenesis" dala najevo, že v rámci žánru hodlá proniknout do první ligy. To se podařilo aktuálním zářezem "Omnivium", který sklízí jednu vynikající kritiku za druhou.

Německou partu na turné doprovodí Spawn Of Possession, kteří spolu se zmíněnými Necrophagist dlouho udávali směr technického metalu. Poté však přišly personální problémy a kapela se na dlouho odmlčela. Ukázky z nové desky však naznačují, že Spawn Of Possession se vracejí v plné síle. Dvojici headlinerů doplní nadějná francouzská parta Gorod a americko-holandští Exivious, v jejich sestavě nalezneme bývalé hudebníky z veličin Cynic či Pestilence.

Vstupenky na akci zakoupíte v tradičních sítích Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream, případně též na webu pořádajících Obscure Promotion.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY