shop.musicserver.cz
Dannie - česká královna r'n'b

Dannie - česká královna r'n'b

Vydáno: 27.04.2012 09:00 v sekci Publicistika - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

R'n'b diva Dannie vystupuje s kapelou Sixin, vydala svou první desku "Colors Of Light", založila vlastní label, má rádiovou show spolu s Benem Cristovao a začíná se věnovat módnímu návrhářství. Ne nadarmo pasoval DJ Wich Dannie na českou královnu r'n'b.

Dannie
© facebook interpreta
Vzhledem ke konkurenci na české scéně by se sice chtělo nad Wichovým výrokem pousmát, ale u Dannie rčení o jednooké královně mezi slepými neplatí. Může totiž svou skvělou výslovností a produkcí směle konkurovat i v mezinárodním prostředí, kam se koneckonců chystá. Ambice prorazit v zahraničí u nás sice má každá kapela od Garáž Band po Hipster Crew, ale kromě jednorázových výjezdních zasedání se to ještě nikomu nepovedlo. Nicméně mladá zpěvačka v tomto směru srší optimismem.

Dannie rychle

podobá se:Jill Scott, Jennifer Hudson, Janet Jackson
žánr: r'n'b, funk, pop, hip hop
diskografie: "Colors Of Light"
singly: "Strong Woman", "Let's Make It Right"

Dannie
© facebook interpreta
Dannie má hudbu v genech, babička byla zpěvačkou a učitelkou zpěvu, její matka je Athina Langoska, která hraje například v muzikálu "Carmen" či zpívala v Yandim Bandu Slávka Jandy. "Mamka mě od zpívání vždy odrazovala. Říkala mi, že to je strašně nespolehlivý zaměstnání, že nikdy nevím, jestli budu mít na chleba. Moje babička nás už ale od mala drilovala ve zpívání v několikahlase a já jsem zpěv nadevše milovala, takže nakonec jsem vystudovala konzervatoř."

Vycházející r'n'b hvězda má za sebou již sólovou debutovou desku "Colors Of Light", kromě toho vystupuje se svou kapelou Sixin. S kapelou i na albu zpívá převážně v perfektní angličtině, a jelikož je původem Řekyně, například ve spolupráci s Čistychovem ji můžete slyšet zpívat také v jejím rodném jazyce. V pecce "Grandhotel" z její desky, v níž hostuje Jiří Korn a Vladimir 518, si výjimečně vyzkoušela i češtinu. "Dělám hlavně r'n'b a tam je to s češtinou problematický. Čeština má jinej rytmus, je tam důraz na první dobu, a když do toho strčíš r'n'b frázování, který je typicky na druhou, tak to zní prostě divně," vysvětluje. A jak Dannie vnímá své označení "česká královna r'n'b"? "To řekl Wich v televizi a zřejmě se to ujalo," směje se.

Dannie
© facebook interpreta
Se svou kapelou Sixin momentálně chystá desku, která vyjde letos v létě. A na podzim připravuje svou druhou sólovku, se kterou míří na zahraniční trh. "Dostala jsem zajímavou nabídku a byla by škoda ji nevyužít, proto se ke konci roku chystám na nějakou dobu do Států. Vím, že to nebude procházka růžovou zahradou a že budu muset máknout, protože je tam ohromná konkurence, ale na druhou stranu si říkám, proč to nezkusit. Je to přeci jen velká šance. Ráda bych si tam vytvořila základnu, abych mohla pomoci dalším talentům z Česka. Pokud chceš prorazit ve světě, musíš bejt na sebe tvrdá, mít kvalitní produkt a dobrej tým. Taky jde o to mít opravdu dobrou angličtinu, což je u nás většinou problém. V Čechách bohužel celkově chybí propojení s cizinou. Navíc kapely mají problém prorazit i u nás. V televizi nejsou žádné hudební pořady a babička nezapne internet, aby si pustila svou oblíbenou kapelu nebo našla nového interpreta. Tenhle typ pořadů by tu měl být, aby lidi věděli, že je tu kvalitní hudební podhoubí a začali častěji chodit na koncerty. Věřím, že se to brzy změní k lepšímu."

Nabízí se tak otázka, jestli Dannie sleduje různé talentové soutěže, jako je třeba momentálně na obrazovce běžící Hlas Česko Slovenska. "Na soutěže se moc nedívám, rozčilujou mě zcestný názory poroty. Protože sama učím zpěv, vím, jak je těžký někoho hodnotit. A když tam pak nastoupí porotci, který se zpěvem živí a soutěžícím vytýkaj něco, v čem sami při vystoupeních chybujou, přestává mě bavit se na to dívat. Kdybych si z porotců měla vybrat, překvapivě pro mnoho lidí bych šla k Michalu Davidovi. Sice se mi nelíbí jeho styl muziky, ale jako zpěvák je fakt dobrej. Navíc má soulovej feeling. Ale soutěžící si nemůžou myslet, že s nima porotce, případně producent udělá zázraky. Není to jen o talentu, zpěvák musí umět všechno. Složit si hudbu, napsat text, dát dohromady kapelu, zprodukovat desku, musí se umět prodat, dělat marketing. Musíš bejt prostě osobnost se vším všudy."

Dannie a Ben Cristovao
© facebook interpreta
Dannie se kromě zpívání, učení a skládání písní věnuje také moderování. Na rádiu Spin má vlastní show společně s Benem Cristovao. "Benova ségra Bianca chodila na koncerty Sixin a jednou za mnou přišla, že její brácha je v talentový soutěži a nutně potřebuje učitelku zpěvu (smích). Řekla jsem jí, ať ho pošle za mnou. Tak ke mně Ben začal chodit na hodiny a časem se ke mně přidal v rádiu. Uvažovali jsme i o společným duetu, ale na moji sólovku jsem už měla domluvenejch spoustu spoluprací a navíc Ben zrovna v tý době vydal duet s Monikou Bagárovou. Ale do budoucna s tím určitě počítáme. Zrovna dneska jsme se domlouvali, co a jak, a myslím, že to bude super."

Aby mohla Dannie desku vydat dle svých představ, založila si s kamarády label Kings Art Production. "Přišlo mi to jednodušší, s tím, že s major labelem se domluvím maximálně na distribuci. A teď se to rozběhlo tak, že zastupujeme zavedený interprety i mladý talenty." Zpěvačka se svým pro mnohé excentrickým vkusem také připravuje kolekci vlastních doplňků a street oblečení. "Občas jsem ráda, že neslyším hudbu. Buď totiž zpívám já, nebo moji žáci a jsem prostě "přehudbovaná". Proto se věnuju i dalším aktivitám a rozhodla jsem se založit vlastní módní značku URB KOD, společně s výtvarnicí Kariiinou a zpěvákem Andreasem."

Talentovaná zpěvačka má tedy aktivit nespočet a všechny předpoklady vydobýt si pozici na českém trhu. Pokud byste chtěli Dannie slyšet naživo, sledujte její facebook nebo fan stránku její kapely Sixin. Nejbližší příležitost máte 30. dubna na vystoupení Sixin ve Žlutých lázních.


NÁZORY
  • ?! (??, 27.04.2012 13:48) Reagovat

    Mně moc baví, jak česky nahravaci společnosti chrlí tyhle pseudo názvy pro svoje ovečky. Před pár lety se nás Universal snažil přesvědčit o tom, že královnou českého RnB je Victoria, teď zase Dannie. Vtip je v tom, že obě dámy nic nedokázaly. Dannie je nováček, tak jak ji někdo takhle může nazvat?! Jen kvůli tomu, že v Česku RnB prakticky není?! Aha.
    Hlas má pěkný, klip se taky povedl. Jsem zvedavy na album.

    • Re: ?! (Va3ek, 27.04.2012 14:29) Reagovat

      Myslim, ze Dannie umi narozdil od Victorie zpivat (jako priklad si najdi track Lucase Skunkwalkera - Bump'n'Grind). A v clanku je zmineno, ze vydava pod svym labelem. Cetl jsi to vubec? V tomto pripade nechapu takovou ostrou kritiku a odsouzeni na zaklade predsudku. V ceskem popu je spousta tragicejsich postavicek.

  • Halina Pawlowská se dala na zpěv???:D:D:D:D ale jako dobrý no:-) (MartinK, 27.04.2012 13:50) Reagovat





    • Re: Halina Pawlowská se dala na zpěv???:D:D:D:D ale jako dobrý no:-) (Ian, 28.04.2012 20:55) Reagovat

      Taky mne to hnedka napadlo, ale hlásek má jak ty kozyyyčky :) ... moc pěkný

  • ? (leon, 27.04.2012 15:52) Reagovat

    2 jmena ji v klidu prevalcuji - Martina Balogova a Dasha

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Český rap v roce 2023 (02.04.2024 08:00)
- Ben Cristovao opět ukázal, jak se dá udělat velký koncert bez emisí (24.01.2024 09:29)
- Recenze: Album "Box" od Abraxas je i po čtyřiceti letech skvělým novovlnným klenotem (20.01.2024 09:00)
- Ben Cristovao míří do Edenu, jeho životní koncert ho čeká 7. června 2025 (19.12.2023 12:05)
- Lost Frequencies a Viktor Sheen potvrdili vedoucí postavení v českých žebříčcích (08.12.2023 08:00)
- Naživo: Mirai odehráli v O2 areně jen lehce nadprůměrný koncert (01.12.2023 13:00)
- Českému éteru nově kraluje Lost Frequencies, nejhranější domácí skladbu má Jelen (30.11.2023 08:00)
- Viktor Sheen zůstává králem, o albové prvenství ho nepřipravil ani Ben Cristovao. V rádiích vítězí Pink (24.11.2023 17:00)
- Nové desky 45/2023 - od Chrise Browna přes Bena Cristovao po Chrise Stapletona (15.11.2023 20:45)
- Naživo: Znovu na velké scéně a zase úplně jinak. Ben Cristovao si do O2 areny připravil naprosto odlišnou show (11.11.2023 16:34)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát AC/DC Sia U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu