Muzikanti se chystají do vězení s Romanem Týcem

22.02.2012 13:52 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Semafory
© facebook interpreta
Roman Týc, výtvarník ze skupiny Ztohoven, nastoupí v pátek 24. února do vězení za své dílo "Semafory", v němž rozpohyboval panáčky na semaforech přechodů pro chodce tím, že vyměnil jejich sklíčka. A i když zaplatil všechny škody s tím spojené, odmítá z principu zaplatit pokutu spojenou s touto jeho uměleckou aktivitou a raději odchází na měsíc do vězení.

To ale není lhostejné českým muzikantům, kteří se chystají za mříže spolu s Týcem. "Případ Romana Týce se dotýká nás všech, a to nejenom umělců. Chceme alespoň symbolicky jít do vězení s ním - prosíme proto všechny hudebníky a kapely, kterým není tahle situace lhostejná, aby nám poslali jednu svoji skladbu jako výraz solidarity. Všechny skladby nahrajeme do přehrávače, který si Roman s sebou může vzít (nebo propašovat v bábovce místo pilníku) do chládku," píšou na svém webu organizátoři této aktivity, do níž bylo ve středu 22. února v poledne zapojeno už 155 kapel a muzikantů.

Pokud se chcete připojit k muzikantům, jako je Bonus, BraAgas, Ecstasy Of St. Theresa, Kieslowski, Kittchen, NiceLand, OTK, Phil Shoenfelt & Southen Cross nebo Swordfishtrombones, můžete své skladby posílat na adresu prison.blues.sampler@gmail.com. Seznam těch, co se zapojili, je na webu průběžně aktualizován. Deadline pro zaslání skladby je ve čtvrtek 23.2.2012 ve 14:00.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY