shop.musicserver.cz
Nové desky pro 9. týden

Nové desky pro 9. týden

Vydáno: 26.02.2012 07:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Poslední únorový týden se nám představí dvanácté album Meat Loafa, dlouho očekávaná desku The Ting Tings i novinka Commona. Jazz a fůru dalších žánrů přinese Robert Glasper, new age Celtic Woman, tvrdší muziku Primal Rock Rebellion a tu úplně nejtvrdší Napalm Death. Domácí scénu zastoupí BraAgas.

Pokud se v pondělí 27. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Meat Loaf - Hell In A Handbasket (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / hard rock

Meat Loaf - Hell In A Handbasket
Po čtyřiceti letech kariéry a více než sto miliónech prodaných nahrávek přichází Meat Loaf s novým studiovým albem "Hell In A Handbasket". Stejně jako u předchozího "Hang Cool Teddy Bear" se produkce ujal Rob Cavallo, známý ze spolupráce s Green Day a Goo Goo Dolls. Novinku sám zpěvák označuje za velmi osobní a jako první ji mohli slyšet fanoušci v Austrálii již minulý rok. Do zbytku světa se dostává s mírným zpožděním a s lehce přeházeným pořadím skladeb. Těch je celkem dvanáct včetně coververze "California Dreamin'" od The Mamas & The Papas a k jejich nahrávání si Meat Loaf pozval i několik hostů. Nejčastěji zaslechnete zpěvačku Patti Russo, rapovou vložku obstaral Chuck D, zatímco ve skladbě "Stand In The Storm" se setkali další rapper Lil Jon se zpěvákem skupiny Sugar Ray Markem McGarthem a s jedním z country zpěváků Tracem Adkinsem, případně Johnem Richem, podle verze alba, která se k vám dostane. Ukázky všech skladeb naleznete v internetovém obchodě Amazon.co.uk.


The Ting Tings - Sounds From Nowheresville (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock / dance-punk

The Ting Tings - Sounds From Nowheresville
Anglické duo Katie White a Jules de Martino alias The Ting Tings udělalo debutem "We Started Nothing" pořádnou díru do světa, a tak není divu, že následník byl velmi očekávaný. Poprvé se začalo mluvit o novém albu už v roce 2010. The Ting Tings už měli dokonce natočený materiál, ale nakonec vše zahodili a začali nanovo. "Sounds From Nowheresville" tak vydávají až nyní, po čtyřech letech od prvotiny. Natáčelo se ve Španělsku a duo k němu vyhlásilo soutěž, ve které měli fanoušci poslat vlastnoruční kresby členů kapely. Vyhrál Milan Abad, který je vypodobnil jako kostlivce. Prvním singlem z alba je skladba "Hang It Up", tím druhým písnička "Silence". Videoklipy k oběma naleznete na oficiálních stránkách dua.


Tip týdne

Robert Glasper - Black Radio (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / hip hop/ r'n'b / rock

Robert Glasper - Black Radio
Americký jazzový pianista Robert Glasper se loňský rok poměrně výrazně zapsal na české hudební scéně, kdy byl jednou z hvězd festivalu Struny podzimu, v rámci něhož vybíral nejlepší coververzi "Smells Like Teen Spirit". Nyní vydává své čtvrté album "Black Radio", na které i on sám své ztvárnění tohoto hitu zařadil. Desku nahrál s uskupením Robert Glasper Experience a do studia přizval slušnou řádku hostů. Na desce se to tak blýská jmény jako Erykah Badu, Bilal, Lupe Fiasco, Lalah Hathaway, Shafiq Husayn, KING, Ledisi, Chrisette Michele, Musiq Soulchild, Meshell Ndegeocello, Stokley Williams, nebo Mos Def. Z tohoto výčtu je zřejmé, že vedle jazzu "Black Radio" smíchá i další žánry jako hip hop, r'n'b nebo rock. Pokud si chcete poslechnout, co z toho mixu vzešlo, navštivte web Roberta Glaspera, kde je k mání řada ukázek.


Freedom Call - Land Of The Crimson Dawn (Mystic Production)

web / facebook.com /
žánr: power metal

Freedom Call - Land Of The Crimson Dawn
Tento týden potěší nové hudební nosiče snad opravdu každého. Na své si přijdou i fanoušci tzv. happy metalu, který široko daleko reprezentují nejlépe snad jen Freedom Call. Kapela ze sousedního Německa připravila po dvouleté odmlce novinkovou desku s titulem "Land Of The Crimson Dawn". Nahrávka čítá celkem čtrnáct skladeb. Pokud vás ale neuspokojí klasická či vinylová edice, sáhněte po limitované mutaci. Ta totiž přinese navíc druhý disk s šesti předělávkami. Pokud byste ale čekali, že se Freedom Call chtějí zabývat písněmi svých kolegů z branže, jste úplně vedle. Čtveřice muzikantů totiž nechala jiných šest kapel si pohrát se svými písněmi. Pro hudební ukázku v podobě zbrusu nového kousku "Hero On Video" navštivte oficiální stránku kapely.


BraAgas - Fuerte (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: world music

BraAgas - Fuerte
Za poslední album "Tapas" si česká skupina BraAgas v roce 2009 odnesla Anděla v žánrové kategorii World music a s novinkou "Fuerte" (španělský výraz pro "silný") má bezpochyby na co navazovat. Od té doby se nicméně z původně dámského kvartetu sestava proměnila v kvintet, kdy dámy mezi sebe přibraly ještě mužského kolegu. Náplň novinky zůstává pro BraAgas stále typická, tedy výběr lidových písní z Iberie či Balkánu. Jak již naznačuje název, tentokrát v o něco energičtější formě. Desku produkoval zvukař a muzikant Jan Balcar ve studiu 3bees a spolu s ním se na ní opět podílel - tentokrát remixem dvou písní - David Göttlich. Kapela si do studia přizvala hosta akordeonistu Jaroslava Krosničana, přebal desky je jako obvykle dílem Alžběty Josefy. Ukázky vše písniček nabízí na svých stránkách vydavatelství Indies Scope.


Napalm Death - Utilitarian (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: extrémní metal / grindcore

Napalm Death - Utilitarian
Napalm Death jsou pro fanoušky tvrdší muziky symbolem stoprocentní záruky. Už více jak dvacet let fungují víceméně ve stejné sestavě a nové desky chrlí s železnou pravidelností. Aktuální a v pořadí patnáctá nahrávka "Utilitarian" je toho důkazem. Obsahuje celkem devatenáct kousků včetně dvou bonusových písní "Aim Without An Aim" a "Everything In Mono", které najdete jen na limitované edici. Poslední song "Standardization" je zase kousek určený výhradně pro LP. Jak to muzikantům hraje, můžete otestovat na stránkách cmdistro.de, kde najdete stream celé desky zcela zdarma. Jestli se o nahrávce chcete dovědět více přímo z úst zpěváka kapely Marka "Barneyho" Greenwaye, navštivte YouTube.com, kde mají muzikanti svůj oficiální kanál.


Flamengo - Kuře v hodinkách (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / bigbít

Flamengo - Kuře v hodinkách
Letos tomu bude přesně čtyřicet let, co vyšlo album "Kuře v hodinkách" skupiny Flamengo, kde se potkali pánové Fořt, Khunt, Kubík, Kulhánek, Mišík a Šedivý. Na desce spojili elektrický bigbít a básnictví Josefa Kainara a energie, moderní aranže s využitím dechů, nadčasový zvuk i limitovaný náklad albu zajistily takřka kultovní postavení. U příležitosti zmíněného výročí vychází reedice nabízející původní album, přidané bonusové písně a titulní skladbu v alternativní singlové verzi. Remastering byl proveden z původních pásů, což umožnilo přenést maximum kdysi natočeného do podoby CD. Výpravný booklet s kompletem textů vytvořil Karel Haloun ve stopách své vlastní verze z roku 1998, je ale doplněný a upravený do elegantní digipackové podoby.


Pink Floyd - The Wall (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: art rock

Pink Floyd - The Wall (Impression Edition)
Poslední část projektu Why Pink Floyd? je tu a přinese jednu jedinou položku - legendární album "The Wall". Pochopitelně jsou pro fanoušky opět nachystané tři edice této nahrávky - Discovery, Experience a Immersion. První zmíněná příznivce až tolik nenadchne, nabídne "pouze" remasterovanou podobu nahrávky na dvou discích. Experience Edition už bude ale o něco zajímavější - přidá totiž další dva audio disky s demoverzemi skladeb. Opravdový fanoušek by měl ovšem sáhnout po Immersion Box Setu hned se sedmi disky. Vedle čtyřech již zmíněných zde najdete navíc dvě CD s živou podobou desky a jedno DVD převážně napěchované dokumentárním materiálem. Vedle těchto nosičů pak box ještě obsahuje řadu dalších bonusů jako například bohatý booklet, backstage pass, fotoknihu nebo tácky.


Primal Rock Rebellion - Awoken Broken (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal / alternativní metal

Primal Rock Rebellion - Awoken Broken
Na hudebním nebi se hlásí o slovo nová superskupina! Jedná se o Primal Rock Rebellion. Tvoří ji Adrian Smith a Mikee Goodman, kteří stojí i za dvanáctkou nových písní, které najdete v celé parádě na debutu "Awoken Broken". Z rádiích můžete znát pilotní singl "No Place Like Home". Jestli jste ale na skladbu ještě neměli štěstí, navštivte oficiální web skupiny. Osazenstvo formace k písni totiž natočilo i docela zajímavý videoklip, na který se můžete podívat právě tam. Napište nám do komentářů, jestli má podle vás tato superkapela šanci získat obdobný úspěch jako třeba kolegové z Chickenfoot.


Common - The Dreamer, The Believer (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: altenativní hip hop

Common - The Dreamer, The Believer
Americký rapper vydal na sklonku loňského roku album "The Dreamer, The Believer", které nyní vychází i u nás. Nahrával jej s dlouholetým spolupracovníkem No I.D., který produkoval všech dvanáct skladeb, zatímco Common si všechny věci napsal, respektive se na jejich autorství podílel. Do studia si pozval tři hosty - tím prvním byla americká básnířka Maya Angelou, tím druhým rapper Nas a posledním John Legend. Common hojně využil také samply. Zaslechnete fragmenty písniček Electric Light Orchestra, Kenny Logginse, Curtise Mayfielda a dalších. Pokud si chcete poslechnout celé album, máte možnost na Commonově MySpace.com


Celtic Woman - Believe (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: new age

Celtic Woman - Believe
Celtic Woman udělaly svým fanouškům sedmým studiovým albem "Believe" mírný chaos v diskografii. Minulý rok v květnu totiž vydaly v Japonsku stejnojmennou desku jako podporu filmu "Princess Toyotomi". Nyní vychází "Believe" celosvětově, ale s naprosto odlišným obsahem. Zatímco na loňské verzi byly starší věci, na té aktuální je sedmnáct novinek, včetně takových hitů, jako jsou "Bridge Over Troubled Water", "You'll Never Walk Alone" nebo "Black Is The Colour". Celtic Woman zároveň na tomto albu poprvé představují svoji novou vokalistku Lisu Lambe. "Belive" vychází také v podobě DVD, kde najdete záznam vystoupení z Fox Theatre v Atlantě. Několik písniček z novinky si můžete poslechnout na MySpace.com tohoto seskupení.


Alkehol - 20 Let Na Tahu (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Alkehol - 20 let na tahu
Kdo kdy o Alkehol a jejich výdrži pochyboval, může jen zahanbeně klopit zrak. Formace z českých luhů a hájů totiž slaví už dvacátý rok na hudební scéně a k narozeninám sobě a svým fanouškům naděluje "20 let na tahu". Album-tuplák seskládali z dvacítky největších hitů, které se jim prozatím podařilo natočit. Aby toho nebylo málo, na věrné posluchače čekají i navíc dvě nové písně. Na prvním CD se jedná o kousek "Není důvod abychom se věšeli" a na druhé placce je to "Pirátská". Součástí velkolepých oslav je také koncertní turné po celé České republice. V playlistu každé show si své místo našel i dokument zaznamenávající celou éru kapely. Fanoušci tak budou moct naživo nahlédnout do zákulisí koncertů, festivalů, natáčení alb a také hotelových pokojů.


Dále vychází:

Antonín Dvořák - Kompletní Symfonie, Symfonické BáSně, Symfonické Variace, Koncertní Předehry (Supraphon)
Asphyx - Deathhammer / Limited (EMI)
Asphyx - Deathhammer / Standart (EMI)
Bedřich Smetana - Dalibor. Opera O 3 DěJstvíCh Czech Opera Treasures (Supraphon)
Beethoven - Concerto For Piano And Orche (EMI)
Chemical Brothers - Live In Japan (vinyl) (EMI)
David Sylvian - Victim Of Stars 81-11/Lt (EMI)
El Caco - Hatred, Love And Diagrams (Mystic Production)
ELO - ELO (40th Anniversary) (EMI)
ELO - ELO (40th Anniversary) /Limited (vinyl) (EMI)
Gentle Giant - Freehand (EMI)
Gentle Giant - Freehand (vinyl) (EMI)
Gentle Giant - 'In'Terview (EMI)
Gentle Giant - 'In'Terview (vinyl) (EMI)
Hunt, Lorraine/Padmore, Mark/Christie, William/Laf - Charpentier: Médée (Supraphon/Warner Music)
Mercenary - Recollections-Cent.Med.Years (EMI)
Michael Gr. Schenker - Chrysalis Year 80 (EMI)
Padmore, Mark/Panzarella, Anne-Maria - Rameau: Hippolyte Et Aricie (Supraphon/Warner Music)
Pražský výběr - Straka v hrsti (Supraphon)
Rafael KubelíK - Dvořák - Martinů - Šostakovič - Dobiáš (Supraphon)
Robin Trower - Chrysalis Years 77-83 (EMI)
Různí - Oriental Metal Compilation (EMI)
Různí - Pictures For Sadness Of Blond (EMI)
Safety Fire - Grind The Ocean/Ltd (EMI)
Serebrier, Jose/Bournemouth Symphony Orchestra - Dvorák: Symphony No. 7, In Natures Realm, Scherzo Capriccioso, Slavonic Dance (Supraphon/Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu