Vladivojně se daří: je nominovaná na lva a chystá klip

20.02.2012 14:41 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Vladivojna La Chia
© Vladivojna La Chia
Ostravské výtvarnici, zpěvačce a skladatelce Vladivojně La Chia se poslední dobou docela daří. Její vloni vydaný autorský soundtrack k filmu Jana Hřebejka "Nevinnost" je nominován na Českého lva (vysloužil si mimochodem i nominaci v Cenách české filmové kritiky, tam ale neuspěl) a její stále ještě čerstvá nahrávka "Bohémy" byla v berlínském obchodě Dussman das Kulturkaufhaus vyhlášena albem měsíce.

"Ať to dopadne jakkoli, už teď je to pro mě velký úspěch, že si toho kritici všimli. Přece jen to byl úplně první film loňského roku a navíc byla velmi silná konkurence," dodala Vladivojna k nominaci na Českého lva. "Už když mi volali z produkce Cen české filmové kritiky, že jsem za 'Nevinnost' nominovaná, byla jsem opravdu nadšená a teď k tomu přibyla ještě nominace na lvy. Je to síla. Na druhou stranu si myslím, že ten soundtrack je asi nejlepší, co jsem kdy udělala, a vůbec, tohle byla pro mě práce snů," pokračovala. Jestli si umělkyně za soundtrack lva odnese, bude jasné 3. března.

To ale není to jediné, z čeho má Vojnuška radost. V berlínském obchodě Dussman se "Bohémy" líbily natolik, že se - tak jako "Tajemství Lotopu" v roce 2009 - staly albem měsíce.

Vladivojna La Chia v současnosti připravuje nový klip (viz čerstvý obrázek), za realizací opět stojí produkční skupina Popojedem včele s režisérem Janem Chramostou, který natočil klipy kupříkladu pro Tata Bojs a Imodium. Pokud vás tato zajímavá slečna baví, můžete ji mapovat i na Facebooku. Anebo čas od času hodit očko na její nový web.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY