Francouzka Zaz si odbude českou premiéru na Colours

14.02.2012 10:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Zaz
© facebook interpreta
Po Antony And The Johnsons chystá letošní festival Colours Of Ostrava (12. - 15. července) další tuzemskou premiéru - vůbec poprvé u nás vystoupí v létě francouzská zpěvačka a písničkářka Zaz, která se stala jednou z největších hudebních senzací minulého roku. Svým rozpustilým, bezprostředním a okouzlujícím projevem si vysloužila přezdívku "nová Edith Piaf".

"V jejích šansonech se snoubí tradice cikánského jazzu, šansonu, popu, swingu, pouličního šramlu s příchutí latiny, flamenca a přirozeně třeštivého svádivého humoru s doširoka otevřenou náručí publiku," přibližuje Zaz Zlata Holušová, ředitelka festivalu. Dvaatřicetileté zpěvačce s nezaměnitelně nakřáplým hlasem a sexy francouzštinou podlehli postupně za pouhé dva roky posluchači ve Francii, Evropě, Japonsku, Jižní Americe, Kanadě a Spojených státech. Je přitom příjemné sledovat, že v éře Lady Gaga dokáže tolik lidí uhranout mladá holka v plátěných kostkovaných kalhotách zpívající docela obyčejné písničky. "Miluji zpívání. Je mi jedno, jestli na předměstí nebo před deseti tisíci lidí. Pořád jsem to já," tvrdí zpěvačka, vlastním jménem Isabelle Geffroy.

Zatímco globální popové hvězdy podpírají kariéry opulentní produkcí a videoklipy s rozpočty celovečerních filmů, Zaz poskakuje za pár korun po pařížském Montmartre, ústy napodobuje kazoo a hitovou písničku "Je Veux" si na YouTube.com přesto prohlédlo skoro deset milionů lidí. Najdeme ji tu - i další - v několika verzích a pomůže ozřejmit další podstatnou část nebývalého úspěchu debutového alba, zdaleka překračujícího Francii: Jistotu vloženou do akustického doprovodu, na dnešní přeelektrizovanou dobu až staromilského, půvabně evokujícího eklektické předválečné kabaretiérství.

Jedenáctý ročník Colours Of Ostrava se uskuteční v novém a unikátním prostřední Dolní oblasti Vítkovice. Ze zahraničních interpretů jsou potvrzeni například Björk, Bobby McFerrin, Animal Collective, The Flaming Lips a spousta dalších. Z českých vystoupí A Banquet, Bonus, Bratři Ebenové, Čokovoko, Dan Bárta a Illustratosphere, Fiordmoss, Floex, Goodfellas, HiFi, Laura a její tygři nebo MIDI LIDI.

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro, na e-shopu na eshop.colours.cz a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. Současná cena 1 690 Kč platí pro dalších šest tisíc kusů nebo nejpozději do 31. března 2012


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY