Malý český Hollywood

06.03.2012 11:00 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Po zrození a následném pohřbu Kašpárka v rohlíku je tady třetí díl příběhů z jeho života. V něm se Kašpárek po červeném koberci a v doprovodu Bakuganů i Kurta Kobajna vydává do Halywůdu. A tak si, spolu s dětmi, můžete poslechnout nový dlouhohrající příběh "Ten Halywůd".
7/10

Kašpárek v rohlíku - Ten Halywůd

Skladby: Děti s kufříky, Fotbalový kouzelník, Červený koberec, Akvabeloví zloději, Polní sláva, Rádiovka - bonus, Nadnárodní umělkyně, Knoflíková válka, Vesmírnej inženýr, Horor, Šatnářka, Západ divokej
Vydáno: 2.2.2012
Celkový čas: 43:22
Vydavatel: Bejbypank s.r.o.
Na třetí řadové desce Kašpárka v rohlíku se skoro vše točí kolem filmu. Kolem hledání Halywůdu, uctívání dětských hrdinů, vzpomíná se na legendární dětské snímky, jako byla "Knoflíková válka". A pokud se písnička filmu přímo netýká, je alespoň nepřímo zapracovaná do dlouhohrajícího příběhu Kašpárka v rohlíku "Ten Halywůd".

Stejně jako na předchozích dvou deskách, i tady jde o album pro celou rodinu. Na nahrávce "Ten Halywůd" ale jako by si kašpárek snažil udržet své stávající posluchače. A tak tu roste spolu s nimi, desce tak budou rozumět hlavně ti starší bejbypankáči, minimálně školou povinní.

Filmo/album s obdivuhodnou kašpárkovskou kreativitou rozvíjí každý detail. Zatímco předchozí cédéčko bylo zabalené do obalu vinylové desky, tentokrát se vše nachází v plechové kulaté krabičce od filmu. Kromě klasického CD v ní najdete i samolepky s filmovými hrdiny (třeba s nápisem Budu Bret Pit), kašpárkovskou placku, kus filmu i filmově zpracovaný booklet (u každé skladby (tady kapitoly DVD) jsou zpěváci titulovaní jako V českém znění a muzikanti jako Hrají). V bookletu nechybí ani vystřižené scény (aneb texty, které byly původně ve scénáři, ale nakonec se na desku nedostaly).

A podobně jako na předchozích nahrávkách, i tady se opět sešla široká společnost zpěváků a muzikantů. A tak tu uslyšíte například Lenku Dusilovou, Olgu Königovou, Milana Caise, Márdiho, Ondřeje Pečenku nebo Roberta Nebřenského. A samozřejmě také dětské zpěváky a zpěvačky.

"Ten Halywůd" nefunguje (a ani tak nebyl stavěn) dohromady jako jeden konzistentní příběh. Je to spíš sbírka různých epizod, gagů, scén. Prožíváme tu třeba příběh o hudebníkovi, který nechce být za žádnou cenu hvězdou, a tak hraje radši na poli, v lese a na louce ("Polní sláva"). V kontrastu vedle toho stojí "Rádiovka". Příběh o všech, kteří chtějí být rádiovými hvězdami, jako by byl určený současné nejen rádiové hvězdě Tomáši Klusovi.

A i když tu prožíváme právě tyto jednotlivé epizody, stejně jako v "Knoflíkářích" se vše propojí v závěrečné (nepočítáme-li bonus do titulků "Západ divokej") "Šatnářce", zamilovaném romantickém příběhu o lásce s refrénem "A ty svý kufříky / Neseme dál / A už za rohem čeká Halywůd / A tam si sednem / A dáme si buchtu s tvarohem". Kašpárek nám ve svém poselství říká, že si každý ten svůj Halywůd musí najít sám. Stačí jen vědět kde a s kým.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY