shop.musicserver.cz
Nové desky pro 7. týden

Nové desky pro 7. týden

Vydáno: 12.02.2012 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Druhý únorový víkend představí svoje "Tajomstvá" Katarína Knechtová, co bylo před dinosaury, ukáže Aura Dione, Belgičan Gotye se inspiroval v depresích, Steve Walsh natáčel v Česku, Madonna se pochlubí soundtrackem ze svého filmu a country se blýskne Dierks Bentley. Tipem jsou tentokrát netradičně progresivní Punch Brothers.

Pokud se v pondělí 13. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Katarína Knechtová - Tajomstvá (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektronika / pop

Katarína Knechtová - Tajomstva
Někdejší zpěvačka slovenské Pehy Katarína Knechtová slibovala své druhé sólové album už nějaký čas a nyní konečně opravdu vychází. První ochutnávku v podobě písničky "Zopár slov" jsme mohli slyšet již před časem ve vysílání Česko Slovenské SuperStar. K ní přidala ještě deset dalších kousků a výsledkem je deska "Tajomstvá". Ani tentokrát ovšem Knechtová nesázela na domácí produkci, ale podařilo se jí přemluvit ke spolupráci Christiana Eignera, Rakušana, který je od roku 1997 členem koncertní sestavy Depeche Mode a spolupracoval i na jejich albech i na sólovce Davea Gahana. Album se nahrávalo ve Vídni a slovenské vokály vznikly v Prešově. Nahrávka vychází totiž ve dvou jazykových verzích a vedle té slovenské vyjde v zahraničí i anglická pod názvem "Love And Regret". Další ochutnávku v podobě singlu "(Zmier) svetlo s tmou" uslyšíte na Katarínině Facebooku.


Aura Dione - Before The Dinosaurus (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Aura Dione - Before The Dinosaurs
Dánská zpěvačka Aura Dione předloni zabodovala v celé Evropě se singlem "I Will Love You Monday (365)", ovšem s albem "Columbine", z kterého písnička pochází, už nikoli. Loni v listopadu vydala jeho následovníka s názvem "Before The Dinosaurus", který se nyní dostává i k nám. K tomu, aby byla její druhá deska úspěšnější než debut, využila snad všechny zbraně. Vedle toho, že je na přebalu téměř nahá, tentokrát nespoléhala pouze na dánský tým. Nahrávalo se v Los Angeles a za partnery při skládání a produkci jí byli David Jost a Rick Nowels. První jmenovaný, někdejší člen boybandu Bed & Breakfast, spolupracoval například s Lady Gaga nebo Tokio Hotel, práci druhého můžeme znát z nahrávek Madonny, Nelly Furtado, Ronana Keatinga a řady dalších včetně aktuálně skloňované Lany Del Rey. Hitparádové výsledky ze zemí, kde již album vyšlo, napovídají, že tato kombinace byla úspěšná. Jestli tomu tak bude i u nás, můžete spekulovat nad poslechem ukázek na Facebooku.


Gotye - Making Mirrors (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rok / pop

Gotye - Making Mirrors
Wouter "Wally" De Backer. Takto zní pravé jméno Belgičana známého jako Gotye. Jednatřicetiletý hudebník nyní vydává svou třetí nahrávku "Making Mirrors". Z třináctiskladbové nálože jste v rádiích mohli zaznamenat trojici singlů - "Eyes Wide Open", "Somebody That I Used to Know" a "I Feel Better". Pokud jste to štěstí ještě neměli, navštivte umělcovo MySpace.com. Na Gotyeho kanálu YouTube.com naleznete preview celé desky a také další klipy včetně snímku k druhé zmíněné vlaštovce, kde si zahostovala Kimbra. Že je to povedená a výmluvná deska, tvrdí média jako Allmusic nebo Pitchfork. Sám autor navíc přiznal, že se v písních zpovídá hned z několika vztahů (ať už skončily dobře, nebo ne) a že některé ze songů nesou známky těžkých depresí a úzkostných stavů, které ho během nahrávání potkaly.


Tip týdne

Punch Brothers - Who's Feeling Young Now? (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní bluegrass / moderní klasická hudba

Punch Brothers - Who's Feeling Young Now?
Ačkoli má za sebou americká skupina Punch Brothers již dvě alba, stále se jí nedostává takové pozornosti, jakou by si tato pětice vynikajících muzikantů zasloužila. Členy této kapely jsou mandolinista Chris Thile, houslista Gabe Witcher, banjista Noam Pikelny, kytarista Chris Eldridge Guitar a bubeník Paul Kowert - většinu z nich je možné znát z nahrávek jiných interpretů i z vlastních věcí. Společně kombinují bluegrass s alternativou a klasickou hudbou, čímž vzniká velmi progresivní styl. Snad se o jejich větší popularitu zaslouží třetí deska "Who's Feeling Young Now?". Zatímco předchozí nahrávky produkoval Jon Brion, respektive Steven Epstein, tentokrát pánové oslovili Jacquirea Kinga, který má ve svém portfoliu hvězdy jako Norah Jones, Modest Mouse, Buddy Guy nebo Kings Of Leon a ve vitríně se pyšní třemi Grammy. Jak se jejich spolupráce povedla, můžete zkoumat ze dvou ukázek na facebookovém profilu kapely.


Robin Thicke - Love After War (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / blue-eyed soul

Robin Thicke - Love After War
Zpěvák Robin Thicke bere své fanoušky útokem. Loňský rok strávil společně s producenty André Harrellem nebo Neilem Jacobsonem přípravou novinkové desky "Love After War". Fanoušci se mohou těšit na sedmnáct kousků, a pokud zainvestují do deluxe edice, uslyší ještě o tři více. V každém případě se můžete těšit na společný song s Lil Waynem "Pretty Lil' Heart", a pakliže dočkavostí neusnete, navštivte jeho MySpace.com profil. Kritika v čele s magazíny Rolling Stone nebo Allmusic album hodnotí nadprůměrně, jestli s nimi souhlasíte, nám napište v komentářích.


Steve Walsh - Daily Specials (Animal Music/Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues / jazz / rock

Steve Walsh - Daily Specials
Americký kytarista, skladatel a producent Steve Walsh, pohybující se ve vodách blues, jazzu, country i rocku, natočil nové sólové album v Česku za účasti českých hudebníků. Nahrávce dal název "Daily Specials" a těmi, kdo si na ní zahráli, jsou Jan Kořínek na hammond, Tomáš Liška na kontrabas a bubeník Daniel Šoltis. Vedle vlastních písniček nebo i skladby Jana Kořínka na CD zařadil i převzaté skladby například od Duka Ellingtona nebo Melvina Sparkse. Nahrávce vévodí syrový zvuk Walshovy elektrické kytary podpořený doprovodem hammondek a akustickou rytmikou. Nahrávalo se ve Studiu Sono Records, ovšem mix a mastering měl na starosti Casey Wood v americkém studiu The Insanery v Nashvillu. Náslech ukázek všech skladeb naleznete na stránkách vydavatelství Animal Music.


Různí - W.E. (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba / pop

VA - W.E. (soundtrack)
Do kin míří nový film od samotné popové královny Madonny. Nese titul "W.E." a kromě snímku, romantického dramatu s hvězdným obsazením jako Abbie Cornish nebo Oscar Isaac, bude od pondělka k dostání také příslušný soundtrack. Kromě Madonny, která zasahovala nejen do scénáře a produkce, ale samozřejme také do hudební kulisy, se na soundtracku podílel producent William Orbit a polský skladatel Abel Korzeniowski. Ten shromáždil za pomoci dirigenta Terryho Daviese šedesátičlenný orchestr a všichni se loni v dubnu sešli v legendárních Abbey Road Studios. Celé dílo završuje skladba "Masterpiece", kterou do tracklistu přispěla sama Madonna a vy si ji můžete poslechnout na stránkách Pereze Hiltona.


Voskovec + Werich - Poslední forbína Setkání ve Vídni 1974 (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: mluvené slovo

Voskovec + Werich - Poslední forbína
Na podzim roku 1974 se ve Vídni sešli na tři týdny Jiří Voskovec a Jan Werich. Čtyři večery svého pobytu věnovali u magnetofonu nahrávce vzpomínek, vyprávění a upřesňování důležitých okamžiků svého života. Patnáct minut z tohoto vzpomínání již vyšlo v roce 1975 v USA na LP "Relativně vzato". Nyní, po téměř čtyřiceti letech, vychází záznam téměř kompletní na 2 CD "Poslední forbína". Unikátní rozhovor je o to cennější, že V+W se zde setkali naposledy osobně. Tématy jsou vzpomínky na mládí a studia na takzvané Křemencárně, Werichovo totální zklamání z nemožnosti cokoliv v době normalizace v Československu publikovat a jakkoliv se uplatnit, vzpomínky na Jana Masaryka a Julia Fučíka a radost z toho, že Osvobozené divadlo oslovuje i další generace mladých lidí. V bookletu jsou otištěny statě tří autorů. Majitel záznamu Karel Koliš zajímavě popisuje historii setkání, František Cinger doplňuje podrobnosti a Jiří Černý glosuje.


Simple Minds - Simple Minds X5 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Simple Minds - X5
Skotská rocková formace Simple Minds splnila sny mnoha fanoušků. Muzikanti nacpali do jednoho balíčku svých pět prvních desek - přesně "Life In A Day" z roku 1979, pak "Real To Real Cacophony", "Empires And Dance", set dvou CD "Sons And Fascination/Sister Feelings Call" a konečně "New Gold Dream (81/82/83/84)". Všechna CD prošla digitálním remasteringem. Osazenstvo Simple Minds k reedici uspořádalo navíc speciální turné. Čítá šestnáct termínů a na každém z koncertů fanoušci uslyší pouze pětadvacet písní, a to pokaždé po pěti z každé z výše zmíněných desek.


Dierks Bentley - Home (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: country

Dierks Bentley - Home
Americký countryový zpěvák Dierks Bentley měl loni velkou smůlu. Obdržel tři nominace na Grammy, dvě dokonce v jedné kategorii, ale bohužel ani jednu neproměnil. Nezbývá mu tedy než pevně věřit, že příští rok se mu díky novince "Home" bude dařit lépe. Oproti předchůdci, kde hodně sázel na spolupráci s bluegrassovými interprety, tentokrát míří do čistokrevné country a zpívat uslyšíte jen jeho samotného. Společně s vynikajícími muzikanty, jako je třeba banjista a kytarista Bryan Sutton, Tim Bukovac, nebo Sam Bush, natočil celkem dvanáct skladeb, s jejichž produkcí mu pak vypomohli Brett Beavers, Jon Randall a Luke Wooten. Dvě z nich - titulní "Home" a úvodní "Am I The Only One" - uslyšíte na jeho webu.


Amos Lee - As The Crow Flies (EP) (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk

Amos Lee - As The Crow Flies (EP)
Je to zhruba rok, co jsme vám představili zatím poslední desku "Mission Bell" amerického písničkáře Amose Leeho a co se mu povedl husarský kousek - se čtyřiceti tisíci prodaných alb vyhrál americkou hitparádu. Zřejmě na oslavu toho nyní vydává Amos Lee EP s názvem "As The Crow Flies" poskládané ze šesti věcí, které se na zmíněnou nahrávku původně nedostaly. I v případě tohoto EP si nechal vypomoct od členů americké countryové skupiny Calexico. Kompletní stream "As The Crow Flies" naleznete na stránkách časopisu Paste.


Alexandrovci - Svatá válka (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: world music

Alexandrovci - Svatá válka
Mnohohlavý sovětský/ruský soubor písní a tanců Alexandrovci bude potřetí rekapitulovat na CD tuzemského Supraphonu. "Svatá válka" přináší část repertoáru pro původně vojenský soubor z nejtypičtějších, totiž válečné a revoluční songy, pořízené především v druhé polovině padesátých a na začátku šedesátých let. Kompilátor zařadil písně o vojácích odcházejících na frontu, partyzánech i Čapajevovi a nechybí ani hrdinská témata. Pro obří mužský sbor však byly zaranžovány také árie z oper klasických (Verdiho "Ernani") nebo moderních (Molčanovova "Záře"). Výběr byl doplněn písničkami pro Prahu nebo Bukurešť a především o bonusovou "Marseillaisu", jež je důkazem prvního velkého mezinárodního ohlasu Alexandrovců na Světové výstavě v Paříži.


Dále vychází:

Ringo Starr - Ringo 2012 (DVD) (Universal)
Různí - Tekno 62 (Universal)
Různí - Ukolébavky pro nejmenší (Hajej můj andílku) (Supraphon)
Sting - The Best Of 25 Years (Universal)
Yundi - Red Piano (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Madonna ukončí turné koncertem zdarma pro milion(y) brazilských fanoušků (18.03.2024 07:46)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Rush Bono Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu