The Brandt Brauer Frick Ensemble vystoupí v Paláci Akropolis

12.02.2012 09:53 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Brandt Brauer Frick Ensemble
© facebook interpreta
Akustické techno? No dobře, proč ne. Už jsme v Praze díky rakouským Bauchklang poznali techno s beatboxem, proč by nešlo zahrát na klasické hudební nástroje jako vibrafon, piano a perkuse. Ostatně, kdyby byli The Brandt Brauer Frick Ensemble šumaři, těžko by je pozvali na festival Sónar do Barcelony. Berlínský desetihlavý ansámbl tam hrál loni na Red Bull Music Academy Stage a hudební reportéři si ho nemohli vynachválit. Svůj úspěch zopakuje 23. března v pražském Paláci Akropolis.

V současnosti jde s jistotou o nejinovativnější zástupce prestižního katalogu vydavatelství !K7. První album "You Make Me Real The Brandt Brauer Frick Ensemble" vydali předloni na podzim, druhá jejich deska "Mr. Machine" vyšla loni v říjnu. "Trojice vystupující zásadně v kravatách a košilích stojí někde na půli cesty mezi Kraftwerk a jazzem. Techno je v jejich podání organickou paletou zvuků, popírající přirozenou monotónnost lineární hudby a dle jejich vlastních slov se hodí jak do klubu, tak do koncertní síně," popsal kapelu redaktor serveru Muzikus.cz.

Na Red Bull Music Academy Prague Session v Paláci Akropolis The Brandt Brauer Frick Ensemble vystoupí v doprovodu desetičlenného tělesa. Po norských Jaga Jazzist to bude nejpočetnější skupina, která se objeví na pódiu koncertního konceptu Conference. Po jejich koncertě se uskuteční přibližně půlhodinová debata s kapelou o jejich tvorbě, co je baví a mimo to také o unikátním workshopu pro muzikanty Red Bull Music Academy. Ten přivítá letošní účastníky na podzim v New York City ve Spojených státech.

Po skončení hudebního zážitku v podání The Brandt Brauer Frick Ensemble čeká návštěvníky Red Bull Music Academy Prague Session zážitek mejdanový. Divadelní bar i malou scénu ovládnou DJs a MCs, konkrétně slovenský matador hiphopové scény DJ Vec, talentovaný DJ Junior a dále DJ Blue Black, DJ Limyth a MC a DJ Anya. Vstupenky prodává Ticketpro, Ticketportal a Palác Akropolis.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY