Objev anglické alternativní scény Haight Ashbury se poprvé předvede v Praze

11.01.2012 18:11 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Haight Ashbury
© palacakropolis.cz
Haight Ashbury jsou kapelou, o které se na světové nezávislé hudební scéně aktuálně dost mluví. Praha a Palác Akropolis jsou pravidelně zastávkou kapel, ze kterých se staly velké hvězdy, tak nezmeškejte šanci zažít Haight Ashbury při jejich české premiéře! Ta proběhne na zmíněném místě již 23. ledna.

Rodáci z Glasgow Haight Ashbury jsou bez nadsázky jednou z nejoriginálnějších kapel na poli alternativního folku a psychedelie. Název si dali podle legendární čtvrti v San Franciscu, která v šedesátých letech byla Mekkou hippies. U nás sice nejsou zatím příliš známí, ale pro britský tisk a novináře jsou jedním z velkých talentů britské nezávislé scény. V roce 2010 se představili v roli předskokanů legendárních Vaselines na jejich comebackové tour širšímu publiku. Hudební kritici jejich tvorbu popisují, jako kdyby Velvet Underground byli doprovodnou kapelou The Mamas & The Papas a k tomu přidali něco z Joni Mitchell a Jesus & Mary Chain. Haight Ashbury se vyznačují úžasnými barokně popovými písněmi, které dokážou roztrhat na kousky a vytvořit intenzivní naturalistický zvuk, který je podpořen tím, že na koncertech hrají bez zesilovačů.

Trio Haight Ashbury tvoří sourozenci Scott (kytara, vokály) a Krity (baskytara, vokály) a jejich nejlepší kamarádka z dětství Jen (perkuse, vokály), kteří se dali dohromady v roce 2007. Už po několika prvních veřejných vystoupeních si jich všimla média, a oni tak měli možnost si zahrát na velkých festivalech jako T In The Park nebo Connect. Jejich skladby pravidelně hraje i britské rádio BBC a další evropské a americké hudební stanice.

Jako support se představí zpěvačka Ille, která vystoupila v rámci klubové noci United Islands 2011 v klubu Jazz Dock. Olga Königová, zpěvačka a klavíristka skupiny Obří broskev, natočila v produkci Dušana Neuwertha (Tata Bojs, Umakart) EP "V rekvizitách".

Vstupenky seženete za 250 Kč (+ poplatky) v síti Ticketpro a na pokladně Paláce Akropolis.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY