shop.musicserver.cz
Alžběta - Mám v hlavě docela jasno

Alžběta - Mám v hlavě docela jasno

Vydáno: 03.02.2012 08:00 v sekci Rozhovory - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

Na první ranní rozhovor prý přišla pozdě, v průběhu našeho zase zmíní, že jí z hladu kručí v břiše. Alžběta Kolečkářová (dnes už jen Alžběta), možná největší objev poslední Česko Slovenské SuperStar, je usměvavá, příjemně spontánní a showbusinessem zatím nezkažená. Jak vzpomíná na soutěž a co právě teď cítí?

Alžběta
© universal.cz
Bětko, pamatuješ si, co jsi dělala touhle dobou přesně před rokem?

To jsem se připravovala na casting SuperStar. A taky jsem se věnovala škole a svojí bývalé drahé polovičce.

A dnes sedíš v zasedačce největšího hudebního vydavatelství a celý den děláš rozhovory s novináři. Jaký je to pocit?

Hrozně si toho vážím. Je to velká příležitost, která se nepovede každému. A už vůbec ne za půl roku. Cokoliv se děje, ať už je to koncert, focení, vydání alba nebo den s novináři - všechno mě to hrozně baví.

Nechci tě stresovat, ale uvědomuješ si, že za další rok může být všechno zase úplně jinak?

Uvědomuju. Ale udělám všechno pro to, aby nebylo. Hlavně to chci pořádně rozjet na koncertech, aby to v člověku, který se na mě přijde podívat, něco zanechalo. A taky se nejspíš objevím v jednom pořadu a lidi možná zjistí, že mám co říct.

V jakém pořadu?

Jde o pořad 13. komnata. Zatím nejsem domluvená na 100 %, ale byla bych ráda, kdyby natáčení vyšlo. Jsou věci, které o mně dřív nebo později vyjdou najevo a já bych o nich chtěla nejdřív promluvit sama.

Alžběta
© universal.cz
Budoucnosti se tedy nebojíš? Zní to tvrdě, ale naprostá většina účinkujících televizních talentových soutěží za pár měsíců vyšuměla a za rok je nahradila další várka.

Je pravda, že takhle to funguje. Na druhou stranu si myslím, že jsem spoustu lidí z okolí dokázala přesvědčit, že moje deska za něco stojí. Dokonce se plánuje nějaké přepisování smluv. Někteří lidé z branže mají zájem do mě investovat, protože mi věří, a to je pro mě důležité.

První krok už jsi udělala - právě vydáváš desku nazvanou "To cítím". Co právě teď cítíš?

Právě teď cítím hlad (směje se). Celkově asi trochu zmatek. Teď se toho děje fakt hodně, ale snažím se zachovat si čistou hlavu, přistupovat ke všemu s nadhledem, předstírat, že se nic neděje a že vím, co mám dělat. Je to stres, ale jak jsem říkala, moc mě to baví. Nic líp než zpívání neumím.

Pokud se nepletu, některé texty sis psala sama?

Šest věcí je mých a i ty ostatní mi jsou velmi blízké. Samozřejmě, že text Oskara Petra se kvalitou nemůže rovnat mému, ale po pocitové stránce to cítím stejně.

A jak to cítíš hudebně? K čemu máš žánrově nejblíže?

Mám ráda všechno. Chtěla bych dělat blues, chtěla bych dělat soul, chtěla bych dělat reggae, chtěla bych dělat metal...

Aha, takže mi spíš řekni, co bys dělat nechtěla.

Asi hip hop. Ale asi i ten bych si někdy chtěla vyzkoušet (směje se).

Alžběta...

Alžběta
…se sice neprosadila v premiérovém ročníku Česko Slovenské SuperStar, ale přihlásila se i do dalšího a tentokrát dosáhla na šestou příčku. Na podzim loňského roku pak jako třetí ze všech finalistů debutovala nahrávkou "To cítím". Kromě Alžběty samotné se na desce textově podíleli Oskar Petr nebo Xindl X. Zpěvačka, užívající si poslední rok teenagerského života, pochází z Napajedel z muzikální rodiny a sebe samu popisuje jako bohéma, baviče, osobu společenskou, spontánní a upřímnou. Zbožňuje svého psa Karla, naopak fóbii má z much a pavouků.

Bavme se teď o SuperStar. Současně s tebou vydává desku stříbrná Gabriela Gunčíková, kterou mnozí tipovali na výherkyni. Koho bys nechala vyhrát ty?

Asi bych to nechala vyhrát právě Gábinu. Moc o ní nemluvím, mám na ni svůj názor, ale celkově vzato byla prostě nejlepší.

A z minulých ročníků máš nějaké oblíbené interprety?

Každý rok jsem samozřejmě někomu fandila. Třeba kdysi Sámeru Issovi, kterého jsem tehdy strašně milovala (směje se). A pochopitelně Anetě, která toho dokázala strašně moc a k tomu je pokorná a skromná. Pak mám ráda třeba Monču Bagárovou. Nedávno jsme se viděly a docela jsme si sedly.

Všiml jsem si dobře, že ti dělá manažera Jaro Slávik?

Jaro Slávik není můj manažer. Ale ze začátku byl.

Dočetl jsem se, že ses účastnila už první série Česko Slovenské SuperStar a dokonce i X-Factoru. Ani v jedné soutěži jsi ale neuspěla a prý jsi chtěla se zpíváním seknout. Kdyby ses neprosadila ani teď, opravdu bys se zpěvem skončila?

To ne, ale sekla bych se všemi těmi snahami být slavná. Jenže ostatní cesty, jak se lidem ukázat, jsou hrozně těžké. Mohla bych se deset let o něco snažit a nebylo by z toho nic. Nikdy bych se nedostala tam, kde jsem teď. V X-Factoru jsem byla ve svých patnácti a s odstupem vím, že bych to tenkrát psychicky nezvládla. Ale když mě před dvěma a půl lety vyhodili v prvním kole premiérové série Česko Slovenské SuperStar, hodně jsem to tenkrát obrečela. Napotřetí jsem do toho šla s úplným klidem a klaplo to.

Vystupuješ jako sólistka s doprovodnými hudebníky. Vyhovuje ti současná situace, nebo bys raději fungovala s regulérní kapelou?

Dřív jsem nějaké kapely měla. Ale mám zkušenost, že každá je tak silná jako její nejslabší článek. Kdežto jako sólistka si udělám kapelu podle svého a je to úplně o něčem jiném. Všechno je postavené na mém rozhodnutí a můžu mluvit sama za sebe. Takhle mi to zatím vyhovuje.

Na desku ti textem přispěl mimo jiné Xindl X. Když jste se bavili, udělil ti nějaké cenné rady, jak se orientovat a fungovat v našem showbusinessu? Naučil tě třeba, jak komunikovat bulvárem a novináři obecně?

Já mám v hlavě docela jasno. Umím si představit sama, jak to funguje. Když o mně novinář něco zaslechne, může to kdykoliv použít proti mně. Ale mě to vlastně nevadí, protože to, co říkám, myslím vážně. A pokud se někde uřeknu a někdo to napíše, tak si aspoň dám příště větší pozor.

Alžběta
© universal.cz
Narážíš na tvůj neustále přetřásaný románek s Michalem Šepsem?

Ale ne, o něm se klidně rozvykládám. Psalo se: "Šeps a Kolečkářová, obrovská láska." A byla to obrovská láska. Nebo spíš obrovská zamilovanost. A člověk když se zamiluje, tak si myslí, že to bude napořád. Jenže ta zamilovanost vždycky opadne a je důležité, aby to přešlo v tu lásku. A to se u nás asi nestalo. Asi proto, že bydlíme daleko od sebe a každý děláme něco jiného s jinýma lidma. A taky byl problém ve věku.

Takže ti nevyhovuje mladší partner?

Já jsem vždycky měla starší chlapy. A asi vždycky mít budu. Teda pokud mi nebude třeba čtyřicet a nenajdu si nějakého Dyka (směje se).

Doufám, že tě neurazím, ale Alžběta Kolečkářová není úplně ideální jméno do showbusinessu. Neuvažovala jsi někdy o nějakém pseudonymu, zkratce atd.? Když může být z Hany Zaňákové Lucie Bílá, z Olgy Pytlounové Olga Lounová...

Konečně poprvé někdo sdílí můj názor, že to není úplně dobré. Ale to už se zařídilo, teď jsem jenom Alžběta. Doufám teda, že už tu nějaká není!


NÁZORY
  • pozor (lucik33, 03.02.2012 09:38) Reagovat

    "Pak mám ráda třeba Monču Bagárovou. Nedávno jsme se viděli a docela jsme si sedli."

    Bacha na ta mekka i :(-

    • Re: pozor (Honza Balušek, 03.02.2012 09:41) Reagovat

      No fuj. Díky.

  • Uděluji cenu za "Plagiát roku" (Tlustá Berta, 13.02.2012 11:12) Reagovat

    To muselo stát peněz tohle lezení do pr.... a stejně nikoho nezajímá.

    • Re: Uděluji cenu za "Plagiát roku" (Petr Adámek/autor, 14.02.2012 14:07) Reagovat

      To muselo stát pocuchaných nervů, tenhle názor. ...a stejně nikoho nezajímá.

      • Re: Uděluji cenu za "Plagiát roku" (autor nebo reklama, 10.03.2012 10:12) Reagovat

        Milý autore, já jsem v naprostém klidu, na rozdíl od ostatních totiž vím, že jsi jedna ruka s manažerek Kolečkářové Vajdičkou...to chce mít na to žaludek, že?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Video: Xindl X bojuje se "Slabou vůlí" poněkud slabou písní (31.01.2024 10:19)
- Nejvíc nej: "ČESKÝ SLAVÍK NIKOHO NEZAJÍMÁ!" 10 nejčtenějších článků roku 2023 (01.01.2024 19:45)
- Český slavík odtajnil součty hlasů. Ewu Farnou a Lucii Bílou dělily jen stovky bodů (28.11.2023 19:00)
- Video: Lucie Bílá s Mariánem Čekovským v duetu "Bílá holubice" vyzývají, abychom na sebe byli hodní (28.11.2023 10:58)
- Audio: Xindl X nabádá, že "Alespoň jeden den" v roce bychom měli vypnout a užít si klidu s rodinou (25.11.2023 10:46)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu