Václav Neckář společně Umakartem vládnou českému éteru

07.12.2011 10:22 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Je to už pěkná řádka let, kdy Václav Neckář patřil mezi nejhranější české interprety. Letos hlásí velký návrat, který je nyní korunován prvním místem v rádiovém žebříčku. Vzhledem k vánoční atmosféře skladby "Půlnoční" se není čemu divit. V prodejnách i nadále nejvíc kupujete Tomáše Kluse.
Různí - Alois Nebel (soundtrack)
© facebook interpreta
RÁDIA - Na to, že se Václav Neckář stane v roce 2011 nejhranějším umělcem (byť zatím jen na jeden týden), by si ještě nedávno těžko někdo vsadil. Stačí vzít v potaz fakt, že české skladby zkrátka nebývají nejhranější a málokterým se to podaří. Kredit ale musíme dát i kapele Umakart, která obstarala hudební složku. Umístění skladby " Půlnoční" na prvním místě rádiového žebříčku je rozhodně překvapením roku (a je fajn, že to byl zrovna Neckář s Umakartem, kdo sesadil Dona Omara a jeho obehrané "Danza Kuduro").

Rádiové novinky opět těžko budeme hledat v horní části žebříčku. Musíme jít až na třicátou osmou pozici, kde najdeme čerstvou maminu Lucii Vondráčkovou ve spolupráci s někým, kdo si říká R. Schwab (nepodařilo se mi vygooglit, kdo to je, takže pokud jde náhodou o nějaké hodně známé jméno a já jej neznám, tak se rovnou omlouvám za svou omezenost), ve skladbě "Vánoční přání". Vánočními skladbami sice zatím žebříček není zaplněn, ale i další novinka se nese na sváteční vlně. A jde vlastně trochu o úlet, protože skladbu "Christmas Is All Around" od Billyho Macka byste těžko hledali v jiných hitparádách. Pokud vám název skladby a umělce nic neříká, tak vězte, že jde o kousek z filmu "Láska nebeská" a Billy Mack je postava, kterou ve snímku hrál Bill Nighy. "Christmas Is All Around" je na sedmdesátém osmém místě.

Občas mi vrtá hlavou, kdo vlastně žebříček IFPI sestavuje. Pokud by v něm bylo dvacet novinek, tak chápu, že se dá lehce udělat chyba, ale když jsou v žebříčku novinky čtyři... Na co narážím? Jde o song na devadesátém místě od finalisty britského X Factoru Ollyho Murse. Ten natočil spolu s rapovým duem Rizzle Kicks skladbu "Heart Skips A Beat", která se v UK stala poměrně úspěšnou ("pouze" první místo britského singlového žebříčku). U nás ji najdete pod názvem "Heart On My Sleeve", což není nic jiného než název staršího Mursova singlu. Opravdu zvláštní chyba. Hlavně že nespletli název singlu českého moderátora, který si říká Coco Jambo. Jeho singl "Srdce klauna" je devadesátý šestý.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Václav Neckář & Umakart - Půlnoční
  2. Don Omar feat. Lucenzo - Danza Kuduro
  3. Marlon Roudette - New Age
  4. ▼ DJ Antoine/Mad Mark - Welcome To St. Tropez
  5. Adele - Set Fire To The Rain
  6. Bruno Mars - Marry You
  7. Christina Perri - Jar Of Hearts
  8. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  9. Alexandra Stan - Get Back
  10. Aloe Blacc - I Need A Dollar

Top 100 RÁDIO 48/2011 - novinky:
38. Lucie Vondráčková feat. R. Schwab - Vánoční přání
78. Billy Mack - Christmas Is All Around
90. Olly Murs feat. Rizzle Kicks - Heart Skips A Beat
96. Coco Jambo - Srdce klauna

Tomáš Klus - Racek
© facebook interpreta
PRODEJNOST - První desítka prodejní hitparády na rozdíl od minulého týdne přináší spoustu novinek, ale první místo zůstává neohroženo. Tomáš Klus i nadále krouží společně se svým "Rackem" na vrcholu. Stejně tak se drží Kabát druhé příčky, a očekávaná novinka Anny K. "Relativní čas" se tak nedostala výš než na třetí místo. Není ale všem dnům konec. Mezi další novinky v Top 10 patří i živák Ewy Farne "18 Live" na šesté pozici, třetí album plzeňských Mandrage "Moje krevní skupina" na osmé pozici a album finalistky Česko Slovenské SuperStar Gabriely Gunčíkové "Dvojí tvář" na desáté pozici.

U nového alba slovenského rappera Rytmuse "Fenomén" by člověk asi čekal lepší umístění než na osmnácté příčce, ale možná už přestává být takovým fenoménem. Naopak toho, kdo sleduje Szidi Tobias, umístění její nové nahrávky "Ať se dobré děje" na dvacátém třetím místě moc nepřekvapí (zatím se žádným počinem hitparády nebourala). A pojďme skončit u britských Il Divo, kteří úspěšně míchají operu a pop a letos přišli s novinkou "Wicked Game". U nás se jí zatím prodalo tolik, že se umístila na dvacáté šesté příčce.

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Racek
  2. Kabát - Banditi di Praga: Turné 2011 CD + DVD
  3. new Anna K. - Relativní čas
  4. Richard Müller - Ešte
  5. Karel Gott - Sentiment
  6. new Ewa Farna - 18 Live CD+DVD
  7. Miro Žbirka - Symphonic Album
  8. new Mandrage - Moje krevní skupina
  9. Wanastowi Vjecy - Letíme na Wenuši
  10. new Gabriela Gunčíková - Dvojí tvář

TOP 50 Prodejní 48/2011 - novinky:
3. Anna K. - Relativní čas
6. Ewa Farna - 18 Live CD+DVD
8. Mandrage - Moje krevní skupina
10. Gabriela Gunčíková - Dvojí tvář
18. Rytmus - Fenomén
23. Szidi Tobias - Ať se dobré děje
26. Il Divo - Wicked Game
29. Čechomor - Čechomor v Národním CD+DVD

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 48. týden najdete na stránkách IFPI zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY