shop.musicserver.cz
Rihanna, Calvin Harris, O2 arena, Praha, 7.12.2011

Rihanna v Praze? Pěkné, jenže...

Vydáno: 08.12.2011 09:32 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Barbadoská kráska Rihanna je na scéně pouhých sedm let a za tu dobu už stihla vydat šest desek, odjet čtyři turné a posbírat čtyři ceny Grammy. Ve středu 7. prosince se představila ve vysočanské O2 areně v rámci turné k předposlednímu počinu "Loud", a i když chyb by se našlo dost, večer to byl povedený.

Live: Rihanna

support: Calvin Harris
místo: 02 arena, Praha
datum: 7. prosince 2011
setlist: Only Girl (In The World), Disturbia, Shut Up And Drive, Man Down, Darling Nikki (Prince cover), S&M, Skin, Raining Men, Hard, Breaking Dishes, The Glamorous Life (Prince cover), Run This Town, Live Your Life, Unfaithful, Hate That I Love You, California King Bed, What's My Name, Rude Boy, Cheers (Drink To That), Don't Stop The Music, Love The Way You Lie (Part II), Umbrella, We Found Love
Fotogalerie

Rihanna, O2 Arena, Praha, 7.12.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Začněme tím, co se nepovedlo. První nepříjemností bylo dlouhé čekání. Jestliže byl ohlášen začátek na 19:30, není v pořádku nechat 15 tisíc lidí čekat v zimě před arénou až do 19:15, a pak nechat tvořit kolony u dalších turniketů uvnitř arény. Zpoždění bylo dle slov jednoho z pánů securitas způsobeno vyžádáním si samotné zpěvačky na dalších patnáct minut ke zkoušení, ale pokud měly být brány otevřeny již v 18 hodin, nejspíš to nebude tak docela pravda. Možná mi někdo z vás v komentářích vysvětlí další podrobnosti.

Začátek show se tak posunul až na 20:25, kdy za dýdžejský pult nastoupil Calvin Harris. Jak se mu zpočátku podařilo publikum roztančit pouštěním "Hello" Martina Solveiga nebo "Barbry Streissand" dvojice Duck Sauce, tak ho následně stejně účinně zase uspal vlastní tvorbou. Závěr téměř třičtvrtěhodinového setu patřil hitu "We Found Love", který Rihanně produkoval. Jeho elektronická show tak sice měla silný dojezd, ale přesto bych jej podruhé vidět nemusel. A proč si, ksakru, nestřihli "We Found Love" společně?

Rihanna, O2 Arena, Praha, 7.12.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Po půlhodině přestavování pódia se v ocelové blikající kouli objevila hlavní hvězda večera a show odpálila hitem "Only Girl (In The World)". Pokud jste v roce 2007 navštívili předražený bratislavský koncert, nejspíš jste tušili, na co se asi můžete těšit. Řekněme si to na rovinu hned na začátku - Rihanna z desky zní mnohem lépe než Rihanna naživo. Na pódiu nepůsobí ani zdaleka tak sebejistě jako například Beyoncé a náročnější pasáže svých skladeb prostě neuzpívá. Před začátkem turné hovořily promo materiály o MNOHEM VĚTŠÍ SHOW než před třemi lety v Tesla aréně. Nelhaly. Cirkus byl, ale to hlavní skrýt nedokázal. A tak jsme stále častěji poslouchali místo zpěvu samotné Rihanny její vokalistky, half-playback nebo sami sebe. Řeknete si: jdu na popový koncert, tak nečekám žádné velké umění, ale hlavně zábavu. Jenže pak navštívíte koncert žánrově spřízněné Kylie Minogue a dostanete obojí. Prostor pro zlepšení by tady tedy byl.

Rihanna, O2 Arena, Praha, 7.12.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Kromě zbytečných coverů Prince, které mohly udělat místo třeba "Take A Bow", "We Ride" nebo "Rehab", se vyprodaná hala dočkala také poměrně špatného zvuku. Přinejmenším v prostřední části v prostoru ke stání tak úplně prošuměly jinak povedené hity "What’s My Name", "S&M" a dokonce i "Umbrella", kdy se zvuk nástrojů rozmělňoval a slečnu s mikrofonem nebylo ani slyšet, natož jí něco rozumět.

Rihanna, O2 Arena, Praha, 7.12.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Ale abych jen nehaněl - doprovodná show a pozlátko vůbec bylo povedené, ať už se jedná o svíjení se u pomalované kostry auta u "Shut Up And Drive", růžový tank a vojenskou image při "Hard", bubnování na okraji pódia nebo svůdnou show s dobrovolníkem z publika ("Skin"). Pestrobarevní tanečníci také zářili více, než to v případě podobného křoví bývá. Blonďatá zpěvačka střídala kostýmy přibližně každou třetí píseň, a diváci tak mohli obdivovat její svůdné křivky ve svršcích s nášivkami Swarowski nebo Versace, zatímco v převlékacích pauzách mohutné promítací plochy zdobily detailní předtočené záběry polonahé zpěvačky. Má se, holka, ráda. Zasloužený potlesk sklidila se žlutou večerní róbou, kterou nechala vlát při pomalém trojlístku balad "Unfaithful", "Hate That I Love You" a "California King Bed", kterou zdobilo sólo kytaristy Nuno Bettencourta z kapely Extreme. Bohužel právě u poslední zmiňované se zpěvačka tak trápila, že ji téměř celou muselo odzpívat osazenstvo haly.

Rihanna, O2 Arena, Praha, 7.12.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
K nejpovedenějším momentům středečního večera patřily rozjařená "Don’t Stop The Music", která poprvé donutila publikum skákat, "Love The Way You Lie (Part II)" za doprovodu klavíru, který visel na popruzích několik metrů nad pódiem, kde se popová ikona konečně trochu pěvecky předvedla, a především "Cheers (Drink To That)", při které domluvení fanoušci vypustili do vzduchu desítky nafukovacích balónků, což barbadoská kráska okomentovala slovy "It is fucking awesome!“. Na tomto místě bych rád poděkoval iniciativě návštěvníků, málokdy se u nás podaří podobný kousek zorganizovat a dotáhnout do konce (vzpomeňme na červené náramky u nedávného koncertu Rammstein, které mělo jen pár lidí, kteří se ztratili v davu). Tak tedy - jen houšť! Téměř dvouhodinové vystoupení nakonec v pozitivním duchu uzavřela aktuální jednička nejen americké hitparády "We Found Love" doprovázená deštěm konfet.

Robyn Rihanna Fenty ušla za poslední čtyři roky dlouhou cestu, a tak, ačkoliv měla letošní pražská zastávka mnoho chyb, hravě překonala zmiňované bratislavské vystoupení a rozhodně se jednalo o v mnoha směrech povedený večer.

NÁZORY
  • WTF? (petr, 08.12.2011 09:44) Reagovat

    tak to jsme asi opravdu byli kazdy na jinem koncerte: Harris skoncil pred devatou, a pred pul 10 uz zpivala Rihanna. Kdo vi a zna, tak chodi na koncerty o 2 hodiny pozdeji nez je oficialni anonc.

    Je pravda, ze ji asi ve dvou chvilich schazel dech, ale rict, ze to neuzpivala? Jasne, playback jel na plny pecky, ale tam kde mela zpivat, tak jela naplno...A kde se v reportazi hovori o klidnejsi pasazi, kterou zvladla R. na jednicku?....Jezismarja, jste si jisty, redaktore, ze jste byl na VCEREJSIM koncerte? OMG

    • Re: WTF? (čekání, 08.12.2011 15:49) Reagovat

      musím říct, že kdybys přišel na Lady Gagu nebo depeche mode o dvě hodiny pozdě, tak vidíš tak leda přídavek :D

      • Re: WTF? (Lucie, 08.12.2011 17:50) Reagovat

        Přesně tak - já na DM v Edenu dorazila na svoje místo a oni asi za minutu začali hrát :-) Naštěstí mi tak unikla tehdejší předkapela...

      • Re: WTF? (Karolína, 08.12.2011 23:23) Reagovat

        na lady gaga sem dorazila o hodinu později než začinala a byla jsem ráda že jsem stihla spon to nejlepší:D

    • Re: WTF? (Veronika, 09.12.2011 18:42) Reagovat

      Úplně souhlasím s redaktorem, bylo to naprosto šílený, to co tady popisuje, je absolutní pravda. Byla to estráda. Mohu srovnávat, třeba například s Pink, a tohle fakt byla fraška.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Artemas - I Like The Way You Kiss Me 7/10
Video: Artemas doplnil nejstreamovanější hit v Česku "I Like The Way You Kiss Me" dekadentním klipem Kariéra čtyřiadvacetiletého kypersko-britského hudebníka Artemase nabírá na obrátkách. Už loni si v žebříčcích slušně vedl se singlem "If U Think I'm Pretty", ovšem teprve v březnu vydaný kousek "I Like The Way You Kiss Me" ho... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Recenze: Beyoncé dosáhla svého. Countryové album "Act II: Cowboy Carter" je další ukázkou jejího perfekcionismu (10.04.2024 18:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Beyoncé odhalila název svého countryového alba (14.03.2024 15:35)
- Beyoncé zkusila během Super Bowlu zbourat internet: ohlásila album "Act II" a představila první dvě ochutnávky (13.02.2024 19:29)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Video: Till Lindemann v "Entre Dos Tierras" zmateně putuje po Mexiku (23.01.2024 12:47)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát AC/DC Adele Sia Queen U2 Taylor Swift Themroc Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu