shop.musicserver.cz
Nové desky pro 49. týden

Nové desky pro 49. týden

Vydáno: 04.12.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Předvánoční nášup už jde lehce do útlumu, přesto se můžete těšit na slovenský útok vedený Tinou a Rytmusem, silné zastoupení budou mít rockeři prostřednictvím The Black Keys, Nightwish, Rammstein, Korn, živáky představí Tarja Turunen, Shakira a Zaz a dočkáme se i posmrtné kompilace Amy Winehouse.

Pokud se v pondělí 5. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Rytmus - Fenomen (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rap / hip hop

Rytmus - Fenomen
Patrik Vrbovský alias Rytmus byl do nedávné doby známý především na Slovensku a na hiphopové scéně. Do českého povědomí se dostal jakožto porotce druhé řady Česko Slovenské SuperStar. Nyní vydává svoji čtvrtou deskou s názvem "Fenomén". Připravil pro ni celkem jedenáct skladeb, které sám otextoval. Hudebně se na nich podíleli Mad Skill, Sukowach, S3RIOUS, Heron, Vybe Baetz a Tomi Popovič, který Rytmusovi obstaral i podpůrné vokály. O finální mix se postarala dvojice Igor Baar a Marek Soundshine Surin. Kupodivu mezi jedenáctkou skladeb nenaleznete ani "Technotronic Flow" ani nedávný singl "Jebe". Malou ochutnávku najdete na Rytmusově YouTube.com kanálu, kam nahrál několik věcí z alba.


Rammstein - Made In Germany 95-11 (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: industriální metal

Rammstein - Made In Germany 1995 - 2011
Němečtí romantici z Rammstein mají na kontě sice už šest studiových desek, ale s výběrovkou si počkali až po vydání té poslední šesté a kontrovorzení "Liebe Ist Für Alle Da". A ani teď šestice muzikantů nešetřila. I když vybírala z arzenálu svých předchozích a osvědčených písní, přidala navíc novinkovou "Mein Land". Ta se stala i první ochutnávkou a stejnojmenný klip najdete na oficiálním webu formace. Celkem šestnáct písní tedy čeká na majitele standardní edice bestofky. Pokud si budete chtít připlatit a mít doma speciální mutaci, dostanete navíc sedm remixů od interpretů jako Hurts nebo Laibach. Pro fajnšmekry bude připravena nejobsáhlejší edice s pěti kotouči. Kromě prvních dvou CD zmíněných i výše doplní balíček další tři DVD. Jsou napěchované videoklipy a příslušnými dokumenty.


Shakira - Live From Paris (DVD) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: latin pop / rock / r'n'b

Shakira - Live From Paris
Více než rok strávila Shakira na turné k deskám "She Wolf" a "Sale el Sol". Ačkoli se s turné nazvaným "The Sun Comes Out World Tour" podívala do Evropy celkem třikrát (respektive čtyřikrát, počítáme-li i ojedinělý koncert v Kyjevě), do Česka tentokrát, bohužel, nezavítala. Českým fanouškům, kteří neměli tu možnost za ní vycestovat, tak jistě udělá radost alespoň titul s názvem "Live From Paris". Na něm se budou moci těšit ze záznamu koncertu z pařížské Palais de Bercy, kde koncertovala přesně před rokem, tedy 6. prosince 2010. Záznam koncertu, čítající přes dvacet písniček, pořídíte na DVD, Blu-ray discích a v kombinaci DVD s CD, které je až po okraj nacpané devatenácti vybranými kousky. V bonusech pak budete mít možnost nahlédnout do zákulisí celého koncertu. Ukázku v podobě více než sedmiminutové "Whenever, Wherever" nabízí Shakira na svém webu.


Nightwish - Imaginaerum (M.A.B.Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: symfonický metal

Nightwish - Imaginaerum
O nové desce kultovních Nightwish se šeptalo už několik let. Z neviné studiovky se vyklubal velký projekt s pyšným titulem "Imaginaerum", který má doplnit také filmový snímek. Ale zpět k desce. Z kompletní produkce klávesáka a skladatele Tuomase Holopainena a jeho pomocníků Tera Kinnunena a Mikka Karmila vzešlo třináct skladeb, kde v hlavní roli září Anette Olzon, která nahradila zpěv Tarji Turunen. Sekundovat jí má sbor The Metro Voices a nebude nouze ani o orchestrální party. Jak to Nightwish sluší, jste mohli otestovat už prostřednictvím pilotního singlu "Storytime". Příslušný klip najdete na YouTube.com kanálu kapely.


Tip týdne

The Black Keys - El Camino (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues-rock / garage rock

The Black Keys - El Camino
Dan Auerbach a Patrick Carney, kteří tvoří rockové duo The Black Keys, kují železo, dokud je žhavé, a rok a půl po vydání veleúspěšného alba "Brothers" vydávají novinku s názvem "El Camino". A mají na co navazovat. Loni si díky "Brothers" vysloužili pět nominací na Grammy, z nichž dvě dokonce proměnili v zlaté gramofonky, a časopis Rolling Stone nahrávku dokonce vyhlásil druhým nejlepším albem roku. Není tedy divu, že The Black Keys zachovali na "El Camino" stejný model a produkovali jej sami dohromady s Danger Mousem. Natáčelo se na jaře tohoto roku v Easy Eye Sound studiu v Nashvillu a do konečné podoby dotáhli celkem jedenáct písniček, včetně prvního singlu "Lonely Boy", který společně s dalšími čtyřmi kousky uslyšíte na webu skupiny. Dodejme jen, že The Black Keys se na tomto albu inspirovali zvukem kapel jako The Clash a The Cramps.


Korn - The Path Of Totality (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní metal

Korn - The Path of Totality
Ať už se vám loňská deska amerických Korn líbila, nebo ne, muzikanti se vás na novince "The Path Of Totality" budou snažit přesvědčit o svém pojetí alternativního metalu. Osazenstvo kapely na nahrávce totiž spolupracovalo s vyhlášenými dubstepovými a elektronickými producenty, jaké mohli široko daleko najít. Těšit se můžete na jména jako Skrillex, Datsik, Noisia nebo Excision. A právě spolupráci Korn & Skrillex můžete znát z rádií díky společným songům "Narcisstic Cannibal" nebo "Get Up". Pokud jste ještě neměli tu čest, navštivte MySpace.com profil kapely. Album si můžete pořídit také ve speciální edici na CD s bonusovými tracky a s DVD nazvaným "The Encounter". To přinese nezkrácený koncert, jenž kapela odehrála uprostřed dvě stě sedmdesát metrů širokého kruhu v obilí v Bakersfieldu.


Tina - S.E.X.Y. (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / pop / folk

Tina - S.E.X.Y.
Tento týden máme v nových deskách hned dva účastníky druhé řady Česko Slovenské SuperStar. Vedle porotce Rytmuse vydává novinku i moderátorka Tina. Její čtvrté studiové album dostalo název "S.E.X.Y.". Stejně jako v případě minulých nahrávek i na této spolupracovala Tina se slovenským r’n’b zpěvákem a skladatelem Tomim Popovičem. Tentokrát si ovšem na desku přizvala i producenty ze Spojených států, Kanady i Česka a sama se do procesu zapojila jako producentka a jako textařka. První ukázku v podobě singlu "Si sám" si můžete poslechnout pomocí YouTube.com


9 Chambers - 9 Chambers (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

9 Chambers - 9 Chambers
Pokud je vám nejbližší pravověrný hard rock, nenechte si ujít novou a zároveň debutovou desku kapely 9 Chambers. Tvoří ji především dva respektovaní rockoví veteráni - zpěvák, kytarista a producent Greg Hampton, známý ze spolupráce s Alice Cooperem nebo Litou Ford, a bývalý kytarista Monster Magnet Ed Mundell. Společně s baskytaristou Jorgenem Carlssonem a bubeníkem Vinnym Appicem, jenž proslul díky Black Sabbath nebo Heaven And Hell, dali dohromady čtrnáct songů. Některé z nich si můžete poslechnout na facebooku kapely a na jejich oficiálních stránkách si jeden z novinkových songů, kousek "Know Your Enemy", můžete i stáhnout.


Zaz - Zaz Live Tour (DVD) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz / šanson

Zaz - Zaz Live Tour
Jednatřicetiletá francouzská písničkářka Zaz letos zažila neskutečný vstup na hudební scénu. Její eponymní debut, na kterém míchá ve svém zpěvu prvky jazzu, soulu i blues a francouzský šanson, si získal napříč Evropou nesmírnou popularitu jak u posluchačů, tak i u kritiků a hudebních publicistů. Jak napovídá název "Zaz Live Tour", dočkáme se nyní i koncertního záznamu, který vychází v kombinaci na CD s DVD. A rozhodně bude o co stát. Vystoupení Zaz jsou známá spontánní energií a nespoutaným drivem, což dokazuje i ukázka z DVD v internetovém obchodě Amazon.de.


Tarja Turunen - In Concert (Live At Sibelius Hall) (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba

Tarja Turunen - In Concert (Live At Sibelius Hall)
Když se rozhodli pochlubit se s novou deskou Nightwish, jejich bývalá zpěvačka Tarja Turunen nechce zůstávat pozadu. Připravila tedy eso v podobě živáku "In Concert". Na CD a DVD posílá k fanouškům záznam vystoupení v Sibelius Hall. Jedná se současně o její první DVD. Pokud se ale těšíte na metalové fláky, má pro vás paní Turunen spíše tradiční skladby včetně sólových písní ve finštině jako "Heinillä Härkien" nebo anglicky zpívané "Walking In The Air".


Musica Folklorica - Spal bych, spal bych, žena mi nedá (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folklór / lidová hudba

Musica Folklorica - Spal bych, spal bych, žena mi nedá
Řekne-li se ščeglivé písně, lidem neznalým horňáckého dialektu to asi nic neřekne. Ale když dosadíme místo ščeglivé slovo lechtivé, je to hned srozumitelnější i pro lidi folkórem nedotčené. Musica Folklorica právě nyní vydává soubor sčeglivých písní nejen z Horňácka na albu s názvem "Spal bych, spal bych, žena mi nedá...". Na nahrávce můžete slyšet moravské a slovenské lidové písně s obsahem méně či více erotickým, protkané humorem, možná někdy až tragikomickým. Velkým přínosem při sestavování CD byl obsáhlý písňový repertoár dnes již bohužel zesnulého Luboše Holého, který stál u prvotních příprav tohoto hudebního nosiče. Jedna z písní je také poslední studiovou nahrávkou tohoto vynikajícího zpěváka. Kromě hlasu Luboše Holého se mohou posluchači těšit také na Martina Hrbáče, Veroniku Malatincovou, Martina Prachaře, Tomáše Svobodu, Miroslava Dudíka a dívčí sbor Oskoruša. Ukázky z alba si můžete poslechnout na webu vydavatelství Indies Scope.


TÖRR - Tempus Fugit (Panther)
web / bandzone.cz / psali jsme
žánr: black metal

Törr - Tempus Fugit
Tuzemská formace TÖRR se už chvíli nepřihlásila o slovo s novou deskou, a i když v sestavě chybí výrazná postava - lídr Vlasta Henych -, vrhla se zbývající dvojice Ota Hereš & Radek Sladký do práce. Do studia, kde vznikalo "Tempus Fugit", si zavolali také několik hostů. Jak se jim dařilo a jestli výsledek stojí za cestu do obchodu s CD nosiči, posuďte sami díky třem ukázkám na jejich profilu na bandzone.cz. Recenze se totiž docela liší: Někteří tvrdí, že Törr do starého železa ještě rozhodně nepatří, a jiní se nebojí napsat přívlastky jako "napodobenina sebe sama, pokus nahrát jakože zlou, tvrdou a temnou desku..." Váš názor si rádi přečteme v komentářích.


Amy Winehouse - Lioness: Hidden Treasures (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / soul

Amy Winehouse - Lioness: Hidden Treasures
Zhruba čtyři měsíce po smrti Amy Winehouse se její fanoušci dočkají prvního posmrtného alba. To dostalo název "Lioness: Hidden Treasures". Nejedná se ale o třetí desku, kterou krátce před úmrtím připravovala, ačkoli i z ní pár věcí na CD naleznete, daleko více se jedná o kompilaci obsahující dvanáct písní, které vznikly za celou dobu její kariéry. Ty úplné novinky doplňují doposud nevydané skladby z počátku kariéry, alternativní verze již existujících písní jako třeba "Valerie", původní podobu songů jako "Tears Dry" i několik zbrusu nových písniček a narazíte tu i na Grammy nominovaný duet s Tonym Bennettem "Body And Soul" z alba "Duets II". Celý koncept alba dali dohromady její bývalí spolupracovníci - Mark Ronson a Salaam Remi - a rodina zpěvačky. Vydání "Lioness: Hidden Treasures" ohlašuje singl "Our Day Will Come", což je coververze hitu Ruby & The Romantics ze šedesátých let. Videoklip k němu jsme vám již představili.


Dále vychází:

Ryan Adams - Ashes & Fire (vinyl) (Sony Music)
Beggars & Thieves - We Are The Brokenhearted (Mystic Production)
Burzum - From The Depths Of Darkness (Mystic Production)
Cirith Ungol - Servants Of Chaos (Mystic Production)
Edguy - The Legacy (Gold Edition - Volume I) (Mystic Production)
Evergrey - A Decade And A Half (Mystic Production)
Forté Stéphan - The Shadows Compendium (Mystic Production)
Helene Fischer - Live Mit Orchester (DVD) (EMI)
Hugh Laurie - Let Them Talk (Special Edition) (Supraphon/Warner Music)
Korn - The Path Of Totality (CD+DVD) (Supraphon/Warner Music)
Maat - Euroflow (EMI)
Metsatöll - Ulg (Mystic Production)
Queen - Queen 40 (Universal)
Raphael - Live 2011 (EMI)
Royal Hunt - Show Me How To Live (Mystic Production)
Různí - Taneční liga 135 (Universal)
Scorpions - Get Your Sting And Blackout Live 2011 In 3D (Sony Music)
Smashing Pumpkins - Gish (EMI)
Smashing Pumpkins - Siamese Dream (EMI)
Yes - In The Present (Live From Lyon) (Mystic Production)

NÁZORY
  • fenomen vs majk spirit (sasena ef, 04.12.2011 23:25) Reagovat

    majk spirit album roka, fenomena necháme malým deťom eeeej

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku (26.03.2024 15:00)
- Video: Shakira, Cardi B a polonazí kentauři, to je klip k roztančené novince "Puntería" (25.03.2024 08:12)
- Nick Cave natočil pro film o Amy Winehouse i novou originální píseň (21.03.2024 15:41)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Nightwish Reunited. Marko Hietala a Tarja Turunen se znovu spojili v hardrockové písni "Left On Mars" (15.03.2024 20:08)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu