shop.musicserver.cz
Whitesnake, Sportplex, Frýdek-Místek, 27.11.2011

Whitesnake takoví, jací mají být

Vydáno: 29.11.2011 11:15 v sekci Naživo - Andrea Hlaváčková | foto: facebook interpreta

Po červnovém malém koncertu v pražské O2 areně se Česká republika konečně dočkala plnohodnotného vystoupení Davida Coverdalea a jeho skupiny Whitesnake. Svědkem představení byl Frýdek-Místek a jeho Víceúčelová sportovní hala na břehu řeky Ostravice.

Live: Whitesnake

support: Citron, The Answer
místo: Sportplex, Frýdek-Místek
datum: 27. listopadu 2011

Whitesnake, Sportplex, Frýdek-Místek, 27.11.2011
© facebook interpreta
Kolem Víceúčelové sportovní haly ve Frýdku-Místku se již kolem 5. hodiny odpolední začali objevovat první nedočkavci a postávali před zavřeným vchodem. Někteří z nich se ptali po lístcích, protože zavřené pokladny budily dojem, že je vyprodáno. Opravdový nával začal teprve kolem půl sedmé.

Jako první předkapela vystoupila v 19:01 skupina Citron, která dokázala dokonale připravit atmosféru pro pozdější hlavní hvězdu večera. Od první skladby "Hon na bluda" z legendárního alba "Radegast" až po poslední skvěle zahrané "Ocelové srdce" si Citron své vystoupení užíval. Jen škoda že tou dobou bylo v hale ještě poměrně málo lidí. Nebylo se ale čemu divit - zjistit, že vystoupí i Citron, vyžadovalo určitou dávku štěstí. Tím spíš, že na vstupence byl uveden začátek koncertu 19:30.

Whitesnake, Sportplex, Frýdek-Místek, 27.11.2011
© facebook interpreta
Druhý support, kapela The Answer, která už byla na tour i s Deep Purple, je rozhodně výbornou skupinou, ale nemůžu si pomoci, v dnešním večeru mi tihle Irové připadali tak trochu navíc. Jejich hudba má v sobě rozhodně spousty energie, ale raději bych je viděla na samostatném vystoupení někde v klubu než jako předskokana světové hvězdy ve velké hale.

Ve 21:02 tóny reprodukované "My Generation" od The Who oznamují, že Whitesnake jsou tu. Úvod obstarala, tak jako na "Forevermore Tour" vždy, "Bad Boys/Children Of The Night". Publikum se dostává pořádně do varu při páté "Steal Your Heart Away".

Doug Aldrich poprvé vstupuje těsně před diváky. Další v pořadí, píseň "Forevermore", ohlašuje David Coverdale jako tu, která je na posledním albu písní milostnou (romantické duše však najdou alespoň malou porci lásky ve většině songů od Whitesnake). Po ní si jde David poprvé odpočinout a prostor dostávají Doug Aldrich a Reb Beach a využívají ho dokonale.

Whitesnake, Sportplex, Frýdek-Místek, 27.11.2011
© facebook interpreta
Po návratu zbytku skupiny jde hned na řadu "Can You Hear The Wind Blow", abychom ani na chvíli nezapomněli, jak má hard rock vypadat. A aby Bryan Tichy nezůstával pozadu, dával do svého drum sóla, které následovalo, veškerou sílu. Po představení členů skupiny (mimochodem David Coverdale prohlásil, že většina koncertů z tohoto turné, je nahrávána a že pokud se některý opravdu povede, vyjde na živém albu nebo DVD) následuje nejsilnější část koncertu: "Is This Love" a velmi silně zahraná "Fool For Your Loving" a "Here I Go again". V tu chvíli by si člověk myslel, že už to nemůže být lepší, ale přichází coververze "Burn" od Deep Purple, kterou já považuji za vrchol celého koncertu.

Čekání na přídavek vzdáváme ve chvíli, kdy po rozlučkové "We Wish You Well" začínají technici rozebírat aparaturu. A pomalu odcházejí i ostatní. Á propos, ostatní... Mezi návštěvníky koncertu, z nichž většina dodržovala Coverdalem požadovaný zákaz kouření, převažovala střední generace, ale nebyla nouze ani o mladší příznivce této legendy, kteří se sjeli i z Polska a Slovenska. A ačkoliv většině zúčastněných šla pára od pusy ze zimy, která v hale panovala, bylo zřejmé, že nelitují ani minuty strávené na velkolepém koncertu Whitesnake, ba co víc, že hudba vycházející z reproduktorů je pořádně rozehřívá.

NÁZORY
  • Doplním... (Olaf, 29.11.2011 15:56) Reagovat

    Díky za vůbec nějakou zmínku o koncertu, ale chybí tam dost informací. :)

    A) S těmi Citrony to bylo takové nemastné neslané, začali dřív, protože tam vůbec neměli být, ale vlepili se tam jako lokální kapela. OK, škoda, že hráli před pár diváky... No co už.

    B) The Anwer mi vyrazili dech. Rock a rock blues v jejich podání je prostě něco fantastického. Zatímco u Citronů jsem postával a přemýšlel nad tím, jestli jsem doma vypnul pressovač, The Answer mě prostě strhli. Vůbec by mi nevadilo, kdyby organizátor oznámil, že Whitesnake si dají oddych a že Answer budou hrát další dvě hodiny. ;) Fakt úžasný zvuk, rytmus a hudební vystoupení jako celek. Dost nedoceněná kapela, která mnohé slavnější převyšuje v lecčems...

    C) Whitesnake fakt nezklamal. Na rozdíl od Prahy (červen, Judas Priest) mi Coverdale připadal uvolněnější, vtipkoval, více mluvil a bavil se. Stejně jako další členové. Jenže v půlce koncertu mu (snad tamní zimou) odešel hlas. Chvílemi jsem si připadal, že jsem na koncertu Cannibal Corpse. Nedivím se, že nedali přídavek, protože Coverdale očividně čekal na konec a trápil se.

    D) Oproti O2 Aréně a jiným pražským halám má ta frýdecká skvělou, opakuji skvělou, akustiku. Ono to tlumení pod střechou není na okrasu, to by si mohli uvědomit projektanti všech víceúčelových sportovních hal... V Praze jsem u Whitesnake i Judas Priest čekal na konec koncertu, protože to bylo od a do z zmršené. Akustika, nízké pódium, přetlačené stání u pódia (byť v zadních řadách) a hlavně zvukař byl asi hluchý, protože to přehulil tak, že Slipknot proti Whitesnake ten den zněl jak sólo na harfu. Ve Frýdku naprosto perfektní a srozumitelný zvuk, který neobtěžoval. Návštěva taky OK. Užil jsem si to. Snad to pro FM arénu nebyla Labutí píseň.

  • diky za doplneni (autor, 29.11.2011 18:32) Reagovat

    frydecky koncert s prahou vubec nelze srovnavat, myslim si, ze whitesnake zde dostali ten prostor, ktery si opravdu zaslouzi. Co se tyce citronu, je asi vec nazoru, me se na uvod libil :) v cem s tebou naprosto souhlasim je, ze sportovni hala poskytovala skvele prostredi na koncert, az na tu zimu, ale ten led pod drevenyma deskama tomu asi moc nepomohl. Nic mene, zaslechla jsem, ze v teto hale se jiz moc koncertu asi konat nebude, ale to je zase diskuze jinam: .

  • Zkušení rockeři to slyšeli takhle: (merhaut, 29.11.2011 18:38) Reagovat

    www.progboard.com/diskuze.php?thread=2210

  • F-M (Mráček, 01.12.2011 17:05) Reagovat

    http://streit.blog.idnes.cz/c/234111/WHITESNAKE-ve-F-M-vs-Zlaty-slavik-aneb-Rock-vs-politika.html

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zemřel kytarista Bernie Marsden, zakladatel Whitesnake a tichý dříč blues (25.08.2023 19:29)
- Naživo: Starosvětsky solidní duel Whitesnake a Europe vyzněl o chlup lépe pro Švédsko (16.06.2022 10:51)
- Fotogalerie: David Coverdale a Whitesnake se v O2 universu důstojně rozloučili (16.06.2022 08:20)
- Whitesnake se v úterý přijedou rozloučit i do O2 universa. Doprovodí je Europe (11.06.2022 12:37)
- Nové desky 43/2021 - od Eda Sheerana přes Black Veil Brides po Xindla X (04.11.2021 08:00)
- Zemřel Radim Pařízek, legenda českého rocku, leader kapely Citron (03.03.2021 14:13)
- Nové desky 24/2020 - od Boba Dylana přes Whitesnake po Black Eyed Peas (24.06.2020 08:00)
- Whitesnake ruší turné. Na vině není koronavirus (24.03.2020 20:16)
- Whitesnake jsou zpět. V Brně zahrají společně s Europe (17.12.2019 17:45)
- Naživo: Dvojkoncertu Def Leppard i Whitesnake v Praze vévodili hlavně bubeníci (18.06.2019 18:58)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Bono Beyoncé Taylor Swift Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Mirai Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu