shop.musicserver.cz
Tichá dohoda - Každý si na nás musí udělat vlastní názor

Tichá dohoda - Každý si na nás musí udělat vlastní názor

Vydáno: 06.12.2011 07:00 v sekci Rozhovory - Honza Průša | foto: facebook interpreta

Tichá dohoda oslaví 8. prosince v KC Vltavská čtvrtstoletí existence. A tak jsme se setkali s Blankou Šrůmovou a Danem Šustrem, abychom zjistili podrobnosti o oslavách, ale také o budoucnosti i minulosti kapely. K té Šustr třeba říká "'Marioneta' nám paradoxně nepomohla." Proč? Přečtěte si v rozhovoru.

Tichá dohoda
© facebook interpreta
Letos jste s Tichou dohodou začali po delší pauze opět aktivně fungovat. Co máte v plánu? Začnete normálně hrát?

Dan: Nabídky tady jsou. Už teď máme potvrzenej jeden festival, kde je to jen otázka zaslání a podepsání smlouvy. V lednu jsme měli hrát na narozeninách Rock Café. Nalákali nás na to, že tam budou hrát Priessnitz a Sto zvířat, ale potom změnili dramaturgii. Nám se bohužel ta změna nelíbila. Sice argumentovali, že to ty kapely odřekly, ale my zas nechceme hrát za každou cenu všude, o tom to není, takže tam nakonec hrát nebudeme. Ale v jednání je strašná spousta dalších věcí. Hodně lidí čeká, jak dopadne koncert na Vltavský. Ale já tomu rozumím. Kapela strašně dlouho nehrála. Dostali jsme i nabídky, který jsme museli odmítnout. Ale hrát chceme a věřím, že budeme. Dokonce jsme se bavili i o tom, že zkusíme udělat nový věci. A třeba to půjde, třeba ne.
Blanka: To se uvidí. U muziky se to nedá říct předem, protože ty věci vznikají spontánně. Buď to bude v pohodě a my si budeme za novejma písničkama stát, nebo ne a v tom případě se na nový věci vykašleme. Repertoáru máme spoustu. Klidně můžeme hrát jenom starý věci dalších dvacet let.
Dan: Kdybysme byli odsouzený hrát až do smrti jenom ty starý věci...
Blanka: Odsouzený?
Dan: No, některý lidi to tak maj’. Tak bysme spíš asi udělali zase nějakou pauzu.
Blanka: Ale já si myslím, že tam vždycky potenciál byl a bude. Takže se jenom uvidí, jakým to půjde směrem.
Dan: Nový věci chceme zkusit napsat v lednu, v únoru a uvidíme. Třeba to půjde. Nebo třeba zjistíme, že jsme se každej za ty roky posunul úplně někam jinam, což by ale taky nemuselo vadit. Podstatný je, jestli bude fungovat společná komunikace. Zároveň bych byl nerad, kdyby si někdo myslel, že s obnovením Tichý dohody přestanou fungovat 2Wings. To není pravda, my budeme pokračovat po obou liniích.

Tichá dohoda
© Karel Šuster
Jak to vlastně bylo s pauzou Tichý dohody? Po "Válcovně vkusu s.r.o. " sis, Blanko, vydala sólovou desku.

Blanka: Dvě desky.

Jasně, ale už po "Neviditelný" přestala být Tichá dohoda vidět.

Dan: Ale to bylo tím, že se řeklo, že jsme se rozpadli.

Říkalo se to. Ale kdybyste chtěli, tak jste přece hrát mohli.

Dan: Nemohli!
Blanka: Nemohli jsme hrát.
Dan: Když se rozhlásilo, že kapela přestala existovat, přestali jsme dostávat nabídky na koncertování. Ještě v roce 1999 nám vydali "Největší hity" a následující roky jsme pořád hráli, ale byla tam sestupná tendence. My jsme se nerozešli. Prostě ta kapela opravdu chcípla na nezájem pořadatelů, protože nebyla nikde vidět. Tenkrát byla v médiích jiná situace. Kdybysme nepřestali hrát, tak bysme stejně jezdili jen tak dlouho, dokud by úplně nepřestali chodit lidi. Navíc bysme museli buď hrát dokola pořád stejnej repertoár nebo ho doplňovat novým věcma, který by ale nikdo neznal.
Blanka: Je pravda, že některý kapely tuhle filozofii maj’. Jezděj', dokud se něco nestane.
Dan: Nebudeme jmenovat, komu se to stalo, že na něj přestali chodit lidi. Jenže stát se to, bohužel, může každýmu.
Blanka: Tahle země je opravdu malá. Ale ani muzikanti venku, který maj’ k dispozici celej svět, donekonečna neobjížděj’ kluby. Dřív třeba bejvala pro některý kapely praxe hrát v Praze i pětkrát do měsíce. A ejhle, najednou to nešlo. Fakt je to tady mrňavý.

Kdybyste tenkrát napsali nový skvělý písničky a vydali desku, tak byste ten mýtus, že jste se rozpadli, zlomili.

Blanka: Ale my jsme si vydali několik desek sami!
Dan: My jsme zkušenost s vydáváním vlastních desek měli. Jenže negativní. Udělali jsme živák "Live In Lucerna Music Bar" a desku "Blanka And The Shroom Party". Ale nebylo to na krámech, i když to bylo v oficiální distribuci, leželo to tam někde v krabicích v rohu a neprodávalo se to. Takže proto jsme do toho znovu nešli. Situace se změnila k lepšímu díky internetu, YouTube.com, sdílení a stahování MP3 až kolem roku 2005, 2006.

Tichá dohoda
© blankasrumova.cz
Proč vám obnovení Dohody trvalo tak dlouho od roku 2006?

Dan: Ale Blanka přece hostovala u 2Wings.
Blanka: Tak to prostě je a tak to vyšlo. Já jsem ráda, že teď můžeme fungovat normálním způsobem. Naopak si myslím, že mi celá ta desetiletá pauza svědčí. Najednou se na vše můžeme podívat s odstupem. Život u každýho pokročil někam dál a je to o to zajímavější.

V létě jste hráli na Trutnově, jak vás lidi přijali?

Blanka: To byla bomba!
Dan: Super, akorát jsem tam slyšel úsměvnej názor, že mladý byli překvapený, že jsme rocková kapela. Ty lidi, co nás znali jen jako pojem, nebo z rádia přes "Marionetu", totiž nezažili klubový koncerty v devadesátých letech.

8. prosince slavíte v KC Vltavská, bejvalým Belmondu, 25 let od vzniku kapely. Kdo podle tebe přijde na koncert? Je to akce jen pro pamětníky?

Dan: Nevím.
Blanka: Po zkušenosti z Trutnova čekám, že tam bude všehochuť. Od pamětníků po mladý lidi, který nás nikdy naživo neviděli.
Dan: Bylo by dobrý, kdyby tam bylo aspoň 20 - 30 % mladejch. Aby se to rozšířilo dál a začalo zase normálně fungovat. Kdybysme měli hrát jen pro tu stárnoucí generaci, znamenalo by to, že ta hudba nežije. To by nás mrzelo a na mě by to mělo takovej dopad, že bych asi nebyl úplně happy.
Blanka: Mě teď mile překvapil videoklip na "Reklamního anděla". Ten udělali právě mladý kluci, který si tu písničku vybrali sami.

Jak vůbec probíhal výběr písničky na klip? Vybírali si jen z "Underpopu", nebo měli k dispozici všechny vaše desky?

Dan: To bylo strašně hezký. Dostali všechny desky, aby to poslouchali. Vždycky mi nadšeně volali, že si poslechli třeba "Válcovnu vkusu" a mají vybráno. Já řikal - počkej, poslechni si další desky. A zase. Třeba se jim strašně líbilo "Je vedro", ale přece nebudeme točit klip "Je vedro" v říjnu. Navíc by to nikdo nikde nepustil a všichni by si řekli, že jsme se zbláznili. Ale nakonec se to zúžilo na dvě věci. Tou druhou byla "Son Of A Preacher Man", ta "Jemná kůže", což by bylo taky moc pěkný. Ale nakonec jsme říkali, že radši vezmeme něco z naší dílny. Já jsem se je celou dobu snažil přesvědčit, aby udělali klip na "Come 2gether", ale oni mi řekli, že tu písničku bohužej neviděj filmařsky.

Koho na koncertě ve Vltavský kromě Tichý dohody uvidíme?

Dan: Já se moc nechci ohánět těma jménama. Ještě to třeba nemusí dopadnout, ale slíbil třeba Michal Pavlíček, že přijde. Taky David Koller si s námi měl původně přijít zahrát tu písničku, kterou s námi kdysi nahrál, ale něco mu do toho nakonec vlezlo. I Phil Shoenfelt by měl přijít. Zahrajou si všichni muzikanti, co kdy prošli Tichou dohodou, kromě Jardy Kvasničky, kterej hraje s Plastikama a bohužel jsou zrovna na turné. My jsme včera měli hromadný focení všech lidí, co tam budou hrát, a bylo to čtrnáct lidí. Dělali jsme takový třídní foto.
Blanka: Já jsem z toho byla příjemně rozrušená, že se to povedlo. Kolikrát jsme se nerozcházeli úplně v nejlepším, ale "Čas všechno zahojí", jak taky zpíváme. Tady se po letech všechno dostalo na úplně jinou kolej. Byli jsme rádi, že se vidíme. A zjistili jsme, že jsme všichni vůči sobě příjemně naladění.
Dan: Setkání bylo super, teď se bude zkoušet. Sejde se i původní sestava kapely bez Blanky a měla by zahrát dvě, tři písničky.
Blanka: Pro mě to je hodně zajímavý. Tuhle sestavu Dohody jsem viděla jen jednou v životě Na Chmelnici, když jsem Dana ještě neznala. A když mi pak později pouštěl jejich demo "Zlatý grál", moc se mi to líbilo. Je to výborná deska. A tak se strašně těším, až tam kluci v týhle podobě vylezou na pódium.

Tichá dohoda
© Luboš Servus
Co byl vlastně pro Dohodu nejdůležitější zlom? Byl to "Underpop"?

Dan: Singl "Má duše se vznáší".
Blanka: Je to tak, "Underpop", a když se v televizi objevil klip "Má duše se vznáší".
Dan: Tenkrát jsme hrávali jednou tejdně v Rock Café zadarmo nebo snad za pár stovek a jednoho dne najednou přišlo narváno a od tý doby bylo narváno furt.

A co pak "UnplugGag"?

Blanka: Co s ním?

Jak moc vám pomohla "Marioneta"? Podle mě se ta skladba ve svý akustický podobě stala velkým hitem a následně na to lidi vyžadovali akustickou Tichou dohodu.

Blanka: No, je to tak.
Dan: To je takový to všeobecný zjednodušování. Ale pozor! K tomu tě nenutěj posluchači, ale ty činovníci hudebního businessu. Jakmile zjistěj, že něco komerčně zafungovalo, tlačej tě do toho, abys v tom pokračoval, aby ses nezměnil a oni si na tobě mastili dál kapsu, dokud to neomrzí kupující. Pak tě zahoděj a ždímaj dalšího chudáka. Prostě jako když vyrobíš rohlík sypanej mrkví a bude se dobře prodávat, tak podle jejich zvrácený logiky příště musíš udělat koblihu zase sypanou mrkví. A pak musíš (a podle nich můžeš) udělat chleba zas jedině s mrkví. Ale že by byla třeba lepší kobliha s čokoládou, že by si ji po tý mrkvový smršti najednou koupilo víc lidí, to nikoho z nich, nevím proč, nenapadne. Z krachujících gramofirem se nám činovníci přesunuli na festivaly. Proč si myslíš, že na drtivý většině z nich najdeš téměř identický line-upy? Takže k "Marionetě" mám rozporuplnej vztah. Ta písnička nás proslavila, sice až rok po tom, co vyšla, ale pak nám právě nikdo nechtěl vydat rockovej živák. Navíc to, že je naším největším hitem, není pravda. Když se podíváš na YouTube, nejsledovanější je "Večírek osamělých srdcí". "Marioneta" je až na druhým nebo třetím místě.

Ale rádia ji hrajou nejvíc.

Dan: To máš pravdu. Je to náš největší rádiovej hit. Ale v jakých rádiích ho proboha hrajou?!

Tichá dohoda

Tichá dohoda
Tichou dohodu založili v roce 1986 Dan Šustr (kytara, zpěv), Jiří Šimeček (bicí), Zdeněk Macek (baskytara) a Jan Hájek (kytara). Pojmenovaná je podle názvu románu Elii Kazana. V roce 1989 přišla na místo zpěvačky Blanka Šrůmová. Od té doby je dvojice Šustr-Šrůmová vnímána jako hlavní jádro kapely. Skupina má na kontě pět studiových desek a další řadu projektů (akustické album, live desku, CD ROM, a další). K nejznámějším hitům patří "Marioneta", "Cizí pohled", "Večírek osamělých srdcí", "Má duše se vznáší", "Tulák po hvězdách" nebo "Kde spí andělé". Blanka Šrůmová během koncertní pauzy kapely nahrála dvě sólové desky, zpívala s Kašpárkem v rohlíku a Romanem Horkým, Dan Šustr založil skupinu 2Wings, s níž vydal dvě studivé a dvě koncertní desky.

Po "UnplugGag" přišla šedá untitled deska. Byl tehdy problém hrát po "Marionetě" rockovej "Kyselej pláč"?

Blanka: On byl spíš problém vydat desku tak, jak jsme chtěli. Pořád chodily připomínky od vydavatele. Proč bezejmenná a šedivá? Proč musí mít tak ošklivej obal? Těch připomínek bylo fakt hodně, ale obhájili jsme si nakonec všechno. Já si ale myslím, že je ta deska jako celek výborná. Je opravdu rocková, je to celistvej útvar, a co se tenkrát kolem vydání dělo, je úplně podružný. Hlavní je, že mě po těch letech pořád baví. A já jsem s ní pořád spokojená, i když mám autocenzuru nastavenou docela vysoko.
Dan: Počkej, tobě se něco nelíbí?
Blanka: Ani ne. S věcma Dohody jsem pořád celkem spokojená. I když jsou písničky, který už dneska takzvaně nemusím.
Dan: To tak ale bejvá normálně. Třeba "Cizí pohled" má Blanka ráda, ale mě už dneska moc ke ksichtu kapely nesedí. Ale na výročním koncertě ho budeme hrát, stejně jako "Marionetu", protože chceme ctít naši historii. S šedou deskou to bylo tenkrát zajímavý. Odjeli jsme akustický turné po kinosálech, a pak jsme jeli šedivý turné. Tam bylo právě dobře vidět, jak negativně fungovala "Marioneta". Po několika koncertech v kulturácích jsme zjistili, že první tři řady jsou obsazený takovejma - my jsme jim pracovně říkali prodavačky ve svetříkách. Prostě to byly mladý holky, který přišli na "Marionetu" a po třech skladbách odcházely ze sálu, protože byly vyděšený, co to tam do nich valíme za metal. Takže když tě média chybně prezentujou, protože my jsme folkaři nikdy nebyli ani bejt nechtěli, poškozujou tím nejen tebe, ale i posluchače. Lidi jdou v mylný představě na koncert a ty je prostě neuspokojíš. To je, jako kdyby folkaři šli na Pink Floyd, protože od nich slyšeli v rádiu jen "Wish You We Here".

Dan Šustr a Blanka Šrůmová
© Karel Šuster
Dočkáme se po "Underpopu" nějaké další reedice?

Dan: Nemám na to prachy, takže nic nebude. A stejně to bude i s případnou novou deskou. Pokud nevyřešíme způsob financování, tak to nemůže vzniknout. My si můžeme hrát, udělat nějaký písničky, ale pak si je můžeme pouštět tak akorát doma.
Blanka: Já mám stejně nejradši živý hraní. V tom je pravda a to ti nikdo nesebere.
Dan: No nevím. Já mám právě problém s tím, že každej přijde na koncert s mobilem a bude si to natáčet. A problém je v tom, že lidi to velice často dávají na YouTube. A kvalita nahrávky z mobilu bejvá různá a kolikrát tak můžou tomu umělci docela uškodit.

To se ale přece dělalo vždycky, že se nahrávaly koncerty na magnetofony nebo kazeťáky. Naopak, když budete plný YouTube, bude to dobře. Pokud tam nic nebude, tak to bude znamenat, že kapela nikoho nezajímá.

Dan: Já nevím. Je mi jasný, že tomu nezabráním. My jsme se o tom včera bavili, že nemůžeme nikomu odebrat jeho mobil. Jako asi bysme mohli, ale to by bylo provozně hodně náročný.
Blanka: To by bylo, Dane, docela legrační.
Dan: Samozřejmě je to nesmysl, ale tys říkala, že živý hraní ti nikdo nevezme. Tímhle ti ho vlastně bere.
Blanka: Já to tak nevnímám. V živým hraní je vždycky pravda. Je spousta zbytečnejch nosičů, který nepřežijou ani rok. Zážitek z koncertu ti nikdo nevezme.

Dan říkal, že jeho 2Wings budou paralelně pokračovat. Budeš ty, Blanko, dál hrát svoje sólový věci s vlastní kapelou?

Blanka: Vzhledem k tomu, že jsem plně vytížená dvěma projektama (tím druhým je hostování u Romana Horkého a Kamelot, pozn. red.), už třetí kapelu dělat nebudu. Zatím to v plánu nemám, protože už na to nemám kapacitu.
Dan: On i současnej průzkum trhu říká, že ten problém, kterej tu s náma byl, se překlopil i k některejm pořadatelům. Takže už teď víme, kde si nikdy nezahrajeme. Kolem Dohody to asi nebude nikdy jednoduchý.
Blanka: Tak oni ti Kaťáci to měli taky těžký.
Dan: To je fakt. Jenže to vše řešila pohodlná formulka, že za to můžou komouši, jenže ty už jsou dvaadvacet let od válu. Já se chci sejít s Oldou Říhou a popovídat si s ním. Mně to připomíná to, co se dělo v Katapultu, když měli zakázáno vystupovat v Praze a muselo se jezdit do těch okrajovejch kulturáků. Teď to není o hudbě, ale o něčem, co Katapult ve svý době ztělesňoval a dráždil tím kulturní činovníky. To samý my. Jen hrajeme svý písničky a stejně některý lidi provokujeme. Taky si všimni, a z toho já mám nefalšovanou radost, jak vypadají diskuze na webu. Když se podíváš pod rozhovory s námi, nikdy to není, jako že máme vás rádi, ale samý urážky, nadávky. Vždycky je tam kontroverze. To je strašně zajímavý.

Jak bys jednou větou charakterizoval Tichou dohodu pro toho, kdo ji nezná?

Blanka: Tak to nevím.
Dan: To se takhle těžko říká.
Blanka: To může nějakej encyklopedolog, ale ne my.

Dan Šustr
© musicserver.cz
Co byste chtěli, aby si o vás lidi říkali?

Blanka: Nevím. Co by si měli říkat?

Co třeba: Tichá Dohoda, nejlepší klubová kapela devadesátejch let?

Dan: A proč devadesátejch? Proč ne dneška? ...nebo zítřka? :) A proč klubová?

Protože takhle to zatím dneska platí.

Dan: Tak předně, dneska skoro nejsou kluby. Takže klubová kapela už asi nebudeme. V jakejch klubech bysme dneska hráli? My nemůžeme jet do klubu pro padesát nebo sto lidí. To nejde.
Blanka: Mně už se ani nechce to znovu objíždět. My jsme si toho užili docela dost.
Dan: No, počkej.
Blanka: Ne, mně se opravdu nechce. Vždycky je lepší udělat koncert pro víc lidí, dát tomu celistvější formu.
Dan: Já bych nic neodmítal dopředu. Všechno má svoje pro a proti. Pak jsou místa, kde se hraje jen proto, že je to skvělý místo a jsou tam skvělý lidi.
Blanka: Třeba když jsme hráli u Jirouse.
Dan: Ale těžko z nás bude klubová kapela, protože dneska kluby pro kapelu, jako jsme my, nejsou adekvátní. A jak bysme charakterizovali Tichou dohodu? No Tichá dohoda je Tichá dohoda. Nebo co dneska říkaj lidi?

Když se zeptáš, tak půlka řekne - Tichá dohoda, to je "Marioneta".

Dan: Za to můžou ty rádia, to už jsme si řekli.
Blanka: A druhá půlka?

Půlka z ní neví. A pak jsou lidi, který řeknou - jo, to bejvaly skvělý koncerty.

Dan: Tak aspoň vidíš, jak nám ta "Marioneta" nepomohla. I když paradoxně vydělala nejvíc peněz a udělala největší slávu. Víš co - ať prostě lidi přijdou na koncert, seženou si nějakou desku - ale ne "UnplugGag" ani "Největší hity", ale řadový album - a udělaj si vlastní názor. A to je ono, tak bych nás charakterizoval. Tichá dohoda je kapela, na kterou si každej musí udělat vlastní názor.


NÁZORY
  • ... (Marek Lučin, 06.12.2011 16:17) Reagovat

    Na Tichou dohodu mám moc hezký vzpomínky.Nejraději mám dodnes to zmíněné "Untitled" šedivé album.To je nedoceněná deska.Nadprůměrné bylo i album La Décadance.Celkově mám z toho co Dan Šustr a Blanka Šrůmová tvrdí pocit, že nějak hledají kolem sebe nějakého neviditelného nepřítele.S většinou věcí se ale nedá než souhlasit.Navíc ta charakteristika, že Tichá dohoda je nejlepší klubová kapela devadesátejch let je podle mě přesná.A to bez urážky, ale naopak jako určitá pocta.A kapelu tím nijak nesměřuje do propadliště dějin.Závěrem chci říct, že chápu určité znechucení obou muzikantů co všechno se za ta léta kolem nich dělo.Takže, mám vás rád.

  • Taky vás mám rád! (Tomáš, 07.12.2011 18:04) Reagovat

    Fakt jsem rád, že se chystáte k comebacku. Doufám, že to vyjde. Sice jsem už ten pamětník, ale to snad nevadí, když nás bude dost, hrajte jen pro nás.

    btw. vypadá to, že tady ty názory šustrovi radost neudělají ...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kultovní album Zuzany Michnové a Michala Pavlíčka "Rány" vychází v remasterované verzi na vinylu i CD (16.04.2024 16:55)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Jazzrockový klenot "Zrnko písku" superskupiny Bohemia vychází v reedici (23.03.2024 16:35)
- David Koller má před sebou poslední část turné k albu "LP XXIII", které má dvě nominace na Anděla. Láká na něj novým živým videem (17.03.2024 08:17)
- Recenze: Phil Shoenfelt a Band of Heysek umíchali "Mumbo Jumbo Gumbo", hudební polévku mnoha chutí (17.02.2024 10:00)
- David Koller odchází z Lucie, kapela chce pokračovat i bez něj (05.02.2024 09:14)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (5-1) (01.02.2024 19:00)
- Recenze: Reedice eponymní desky Big Heads nabízí malíře s kytarou Michala Pavlíčka ve skvělé formě a s prvotřídním zvukem (15.12.2023 17:00)
- Fotogalerie: Mikulovský křest nového společného alba Phila Shoenfelta & Band of Heysek ve fotkách (04.12.2023 17:10)
- Nové desky 45/2023 - od Chrise Browna přes Bena Cristovao po Chrise Stapletona (15.11.2023 20:45)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu