shop.musicserver.cz
Rihanna - Talk That Talk

Vychytralá zlatokopka

Vydáno: 21.11.2011 07:00 v sekci Recenze - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Za sedm let své kariéry vydává Rihanna šestý studiový počin, když přitom jedenáctkrát dobyla čelo americké singlové hitparády. V pouhých třiadvaceti letech se tak může hrdě nazývat hudební legendou. Novinka "Talk That Talk" nenabízí žádné inovátorství, ale kvalitou se předešlým deskám vyrovnává.

7/10

Rihanna - Talk That Talk

Vydáno: 21.11.2011
Celkový čas: 37:29

Skladby: You Da One, Where Have You Been, We Found Love (feat. Calvin Harris), Talk That Talk (feat. Jay-Z), Cockiness (Love It), Birthday Cake, We All Want Love, Drunk On Love, Roc Me Out, Watch 'n' Learn, Farewell

Vydavatel: Universal

Je to asi na opováženou, vydávat desky v takovém tempu, jak to dělá jen Rihanna. Hromadí se kolem ní nedůvěřivci i haldy fanoušků, kteří její výrobní rychlost s nadšením kvitují. Fakta jsou ale neoddiskutovatelná - je největším hitmakerem posledních let. A nejde jen o dobré hity, Rihanna točí i dobré desky.

Udičku posluchačům nahodila dobře. Tučná žížalka v podobě "We Found Love" nebyla sice nejchutnějším soustem pro obdivovatele stvořitele songu Calvina Harrise, neb vařil už z uvařeného, ale Rihannin drive a celkový explozivní náboj písně udělal z tracku zásek, na který zpěvačka od "Umbrelly" marně čekala. Dobývala čísla jedna, ale podmanit si celý svět na delší dobu svedla znovu až nyní. "Talk That Talk" není žádný experiment, nic co by Barbadosanku posouvalo v její kariéře někam umělecky výše. Drancuje zdroje, které už jednou nakopla a ze kterých vyčerpala naprosté maximum. Možná by se jí pauza na získání nových inspirací šikla, neb na novince je hned několik momentů, které kreativitou zrovna nezavánějí, ale pořád si udržuje svůj vysoký standard, kterým si bez větší námahy podmaní svět.

V disco rytmech se nesvíjí jen u pilotního singlu. Harrisovy zručné ručičky si pohrály i s dalším potenciálním hitem "Where Have You Been", u kterého je to trochu obšlehnutí modelu "We Found Love" s vygradovaným refrénem a houseovou intermezzovou linkou. Ale chemie mezi oběma hudebníky i napodruhé vychází.

Vlnit zadkem můžete skoro celou desku, akorát budete muset umravnit své pohyby a přizpůsobit se třeba r'n'b tracku "Talk That Talk". Sympatická spolupráce s Jay-Z má svůj pouliční smrad, kouzlo, ale v té záplavě písní, na kterých Rihanna s někým spolupracovala, vyznívá tenhle liše a béčkově. Do šedého průměru nezapadne ale nejnemravnější song "Cockiness (Love It)". Tento oplzlý divnosong s reggae rytmy, bez pořádné melodie, refrénu, nenabízející pražádnou chytlavost ale budete poslouchat s nadšením už pro tu zvláštnost a těžce uchopitelnou přitažlivost.

Vyjma prvních tří songů na albu se zpěvačka upíná méně podmanivějším směrem. Nejde tak na ruku běžnému konzumentovi, jak to bylo v době "Loud". Čerpá temnotu a nezávislost "Rated R" a pro ty, co podlehli jejímu kouzlu s poslední deskou, může být zbytek nahrávky rozčarováním. Zejména pomalejší polohy ji představují v umírněnější, něžnější podobě. "We All Want Love" je nenucená, jednoduchá píseň. V "Drunk On Love" si sáhla na vrchol svých pěveckých sil. Vášnivý, mírně uječený refrén ale může i odradit. Odstup si nechávám u skladby "Roc Me Out", jež je slabším odvarem hitu "Rude Boy", ale bez toho špinavého a sexy náboje.

Deluxe edice

Rihanna - Talk That Talk (Deluxe)
Deluxka obohacená o tři songy žádné extra terno nenabízí. Jsou to těžce zapamatovatelný "Red Lipstick" a skotačivý "Do Ya Thang", hrající na stejnou notu jako její první dvě alba. Napjatá "Fool In Love" s kytarovým sólem by jako jediná stála za delší pozornost. V iTunes edici najdete ještě "We Found Love" v prodloužené verzi, která kromě několika tucavých sekund navíc nepřináší nic nového.

Nečekaně silný vliv Beyoncé slyším v "Watch 'N' Learn", jež mi svou dráždivostí i náladou připomíná vyspělost americké velikánky. Velký průšvih je úplně na konci, nepadá na bedra Rihanny, nýbrž producenta Alexe da Kida, který už vyčerpal své nápady a teď jen přežvýkavá už jednou rozemleté. "Farewell" je i na první poslech oposlouchaná.

Rihanna se s "Talk That Talk" udržela ve velmi úspěšné rovině, snoubila hitovost "Loud" a temnotu "Rated R", naplnila hitová očekávání a překvapila i nově nabytou syrovostí. Jen mi schází nějaká větší invence.

NÁZORY
  • ha (petr, 21.11.2011 10:14) Reagovat

    a podle mě zase největší sračka poslední doby

  • NN (Dab, 21.11.2011 11:36) Reagovat

    Mně se to album taky vůbec nelíbí. Více jak 5/10 bych mu určitě nedal. Naprosto laciné album, bez duše, bez špetky originality, děs. Loud je o 5 tříd lepší a Rated R ještě lepší, ale tohle je děs.

  • Takto to dopadne, keď ešte niečo nevykysne! (Frankie, 21.11.2011 12:03) Reagovat

    Tak poprvé by som určite nevydával album v čase, keď sa na trh dostávajú oveľa kvalitnejšie tituly,podruhé ešte ani neochladla sláva Loud a už sa tlačí von novinka "Talk That Talk",čo je pre mňa zo strany Rihanny & spol. čisté mamonárstvo,album je miestami dosť nudný, betduchý, opäť vykradla staršie skladby na samplovanie a nebyť Calvina Harrisa, tak je to hrôza..jednoducho pauza na hlbšie prepracovanie by jej neuškodila, no ona je len papagáj, ktorý otvorí zobák a škrieka-texty si nepíše a hudbu tiež nie ...má na to lidi...za mňa 4/10

    • Re: Takto to dopadne, keď ešte niečo nevykysne! (faník, 22.11.2011 15:48) Reagovat

      to tak promin, ale zrovna u Talk That Talk se taky sama pustila do psaní u víc jak půlky písniček (co-wrote) a u rated R už nemluvě,...8,5/10

  • R (Maro, 21.11.2011 15:27) Reagovat

    Nechápu tak vysoké hodnocení na musicserveru. Mám stejný názor jak ostatní tady v komentářích. Tohle album je prostě nudné, nelíbí se mi a hodnocení si nezaslouží větší než 4/10....

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Beyoncé odhalila název svého countryového alba (14.03.2024 15:35)
- Beyoncé zkusila během Super Bowlu zbourat internet: ohlásila album "Act II" a představila první dvě ochutnávky (13.02.2024 19:29)
- Naživo: Beyoncé chtěla ve Varšavě ohromit dokonalostí. Projela se na obrněném transportéru a létala vzduchem (02.07.2023 08:44)
- Audio: Beyoncé vypustila remix songu "America Has A Problem". Přizvala na něj rappera Kendricka Lamara (26.05.2023 10:38)
- Audio: Jay-Z představil novou verzi hitu "Empire State of Mind". Bohužel není tak nostalgická jako ta původní (19.04.2023 18:12)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Video: Extreme mají opět nabroušeno: "Rise" je jejich prvním singlem po patnácti letech (07.03.2023 13:44)
- Video: Podívejte se na Rihannu (a její těhotenské bříško) na Super Bowlu (13.02.2023 12:30)
- Beyoncé v novém remixu hitu "Cuff It" zpomaluje. Může za to virální mash-up z TikToku (13.02.2023 08:29)
- Beyoncé ani napočtvrté Grammy za album roku nevyhrála, připsala si však historický rekord (06.02.2023 22:21)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu