Česká rádia ovládla domácí Verona

15.11.2011 20:30 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Žebříček nejhranějších skladeb po delší době ovládla domácí skladba, konkrétně poslední singl projektu Verona "Hey Boy". Nejprodávanější je i nadále Tomáš Klus, který aspiruje na nejprodávanější nahrávku roku. Je tady pravidelný komentář českých hitparád.
Verona - Den otevřených dveří
© facebook interpreta
RÁDIA - Ano, ano, už je to tak. Po dlouhých osmi týdnech skončila okupace prvního místa Donem Omarem a vrchol obsadilo domácí duo Verona a jejich singl "Hey Boy". Přestože jsou teprve prvním týdnem na vrcholu ve stovce, nejhranější českou skladbou jsou už devět týdnů. Druhá je dvojice švýcarských producentů DJ Antoine a Mad Mark se singlem "Welcome To St. Tropez", který kromě té naší zabodoval už v několika evropských hitparádách (první místo v Polsku, Rumunsku a Nizozemí). A naší pozornosti by neměla uniknout ani skladba na třetí příčce "Loca People", která je od španělského DJe, který si říká Sak Noel. Především proto, že ještě minulý týden byla devatenáctá.

A když takhle hezky cestujeme, budeme pokračovat i u novinek. Hned ta nejúspěšnější na šedesátém třetím místě zastupuje Nizozemí. Taneční projekt Dash Berlin spolu se zpěvákem Jonathanem Mendelsohnem zaujal české dramaturgy (a možná i některé posluchače) singlem "Better Half Of Me". Šedesátý čtvrtý je americký rapper Flo Rida s novým singlem "Good Feeling", který předznamenává vydání nové nahrávky "Only One Rida (Part 2)" (vychází 1. ledna). A cestování ukončíme výletem do Kanady. Tam vydává novou desku kapela Nickelback, kterou vlastně všichni nemají rádi, ale přesto prodává miliony desek. Z našich rádií teď můžete zaslechnout nový singl "When We Stand Togehter", jenž se nachází na sedmdesáté třetí pozici.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Verona - Hey Boy
  2. ▲ DJ Antoine/Mad Mark - Welcome To St. Tropez
  3. ▲ Sak Noel - Loca People
  4. Adele - Set Fire To The Rain
  5. Don Omar feat. Lucenzo - Danza Kuduro
  6. Alexandra Stan - Get Back
  7. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  8. Pitbull feat. Marc Anthony - Rain Over Me
  9. Marlon Roudette - New Age
  10. Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)

Top 100 RÁDIO 45/2011 - novinky:
63. Dash Berlin feat. Jonathan Mendelsohn - Better Half Of Me
64. Flo Rida - Good Feeling
68. Laidback Luke vs. Example - Natural Disaster
72. Lana Del Ray - Video Games
73. Nickelback - When We Stand Togehter
77. Cobra Starship & Sabi - You Make Me Feel
85. B.o.B/Lil Wayne - Strange Clouds

Tomáš Klus - Racek
© facebook interpreta
PRODEJNOST - A trochu si zacestujeme i v prodejní hitparádě. Nejdříve se musíme zastavit ale doma, protože první místo i nadále patří písničkáři Tomáši Klusovi. Nejprodávanější je už šestým týdnem a nedivil bych se, kdyby se jeho jeho třetí studiové album "Racek" stalo nejprodávanější deskou roku 2011. Ale počkejme si. Na druhém místě odcestujeme do sousedního Německa. Hardrockeři Scorpions by to někdy v příštích dvou letech měli zabalit, ale ještě než k tomu dojde, je tady nahrávka "Comeblack", na které najdete nové verze oblíbených hitů. Podle umístění je vidět, že zájem je.

K dalším dvěma místům v Top tenu jen v rychlosti: sedmý je Kabát s živou nahrávkou z posledního turné k desce "Banditi di Praga", devátá je novinka bratrského dua Nedvědi (jeden by si myslel, že ani Jan ani František už nebudou nikoho zajímat... ale to by si jeden řekl i o Pokondrech na pátém místě).

Pojďme se raději podívat do Anglie, kde s názvem "Foot In The Door" vyšel nový výběr Pink Floyd. Kolekce je na dvanácté pozici. A určitě na našich cestách nesmíme vynechat Slovensko, to by nám zpěvák Richard Müller nikdy neodpustil. Na patnáctém místě se totiž nachází jeho dvanácté sólové album "Eště". Určitě si říkáte, jak je možné, že se nahrávka neumístila v první desítce? Na to je jednoduchá odpověď. Je to proto, že jako datum vydání bylo zvoleno datum 11.11.2011, což znamená, že album se do prodejen dostalo později než ostatní desky.

A pojďme skončit v USA se soundtrackem k filmu "Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1" na čtyřicáté druhé příčce. Jaké umělce na něm najdete? Upírům tentokrát zpívají například Bruno Mars, Christina Perri, Iron & Wine nebo třeba i Aqualung. Mějte se a ahoj za týden.

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Racek
  2. new Scorpions - Comeblack
  3. Coldplay - Mylo Xyloto
  4. Miro Žbirka - Symphonic Album
  5. Těžkej Pokondr - Superalbum
  6. Karel Gott - Sentiment
  7. new Kabát - Banditi di Praga: Turné 2011 DVD
  8. Petr Kolář - Čas nás naučí
  9. new Nedvědi - Souhvězdí Jisker
  10. Marie Rottrová - Zlatá kolekce 1968/2010

TOP 50 Prodejní 45/2011 - novinky:
2. Scorpions - Comeblack
7. Kabát - Banditi di Praga: Turné 2011 DVD
9. Nedvědi - Souhvězdí Jisker
12. Pink Floyd - Foot In The Door (The Best Of Pink Floyd)
15. Richard Müller - Ešte
16. Různí - Taneční liga 134
20. Pavel Šporcl - Sporcelain
35. Různí - Bravo Hits 2011/3
42. Různí - Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 O.S.T.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 45. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY