První desítky nej interpretů ankety Český slavík Mattoni 2011 jsou venku

10.11.2011 16:10 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Český slavík plakát
© facebook interpreta
Polovina hlasování ankety Český slavík Mattoni 2011 je za námi a už teď mají organizátoři co dělat - přišlo více než šedesát tisíc hlasů. Průběžné výsledky hlasování, které končí 20. listopadu, jsou samozřejmě tajné, ale pořádající agentura Musica Bohemica zveřejňuje i letos první desítku interpretů v každé kategorii, ovšem seřazenou podle abecedy.

Pokud v nich nenajdete svého oblíbence, stále máte šanci to změnit. Můžete hlasovat přes internet na adrese slavikmattoni.seznam.cz, nebo prostřednictvím SMS. Oproti loňskému roku se do první desítky zatím nedostala například Marta Jandová a Helena Vondráčková. Místo nich postoupily Věra Špinarová a Markéta Konvičková. Ze zpěváků na své hlasy čekají Martin Chodúr a Xindl X, místo nich postoupili Jarek Nohavica a Richard Krajčo.

Ze skupin se zatím nedostaly do první desítky kapely Citron, Maxim Turbulenc a Tři sestry. Místo nich postoupily skupiny Argema, Lucie a 4TET. V kategorii Slavíci bez hranic (nejpopulárnější slovenský interpret nebo skupina v České republice) jsou v první šestici podle abecedy.

Slavnostní vyhlášení se bude konat v sobotu 26. listopadu 2011 od 20.00 hod. ve Státní opeře v Praze v přímém přenosu TV Nova. Moderuje Libor Bouček. Zazpívá Lucie Bílá, Karel Gott, Xindl X, Ewa Farna, Tomáš Klus, Dara Rolins, Gabriela Gunčíková, Lukáš Adamec, Nightwork a další. Předáni budou zlatí slavíci v kategorii zpěvák, zpěvačka, hudební skupina a Absolutní slavík. Ocenění rovněž převezmou vítězové kategorie Skokan roku, Objev roku a Slavíci bez hranic.

Zpěvačky:

Absolonová Monika
Anna K.
Bílá Lucie
Farna Ewa
Konvičková Markéta
Langerová Aneta
Rottrová Marie
Špinarová Věra
Vondráčková Lucie
Zagorová Hana

Zpěváci:

Bárta Daniel
David Michal
Dyk Vojtěch
Gott Karel
Kolář Petr
Klus Tomáš
Krajčo Richard
Muk Petr
Landa Daniel
Nohavica Jaromír

Skupiny:

Argema
Čechomor
4TET
Divokej Bill
Chinaski
Kabát
Kryštof
Lucie
Nightwork
Olympic

Slavíci bez hranic:

Elán
Habera Pavol
Horkýže slíže
Kristina
No Name
Žbirka Miroslav


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY