shop.musicserver.cz
Tata Bojs, Sportovní hala BC Sparta, Praha, 25.10.2011

Moje jediný přání je opakování

Vydáno: 27.10.2011 09:22 v sekci Naživo - Lukáš Benda | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat. Nebudeme se opakovat.

Tata Bojs

předkapely: Longital, Sunflower Caravan
místo: Sportovní hala BC Sparta, Praha
datum: 25. října 2011
setlist: Progresivní (intro), Papírovka, Attention aux hommes!, Hořká čokoláda, Elišce, Filmařská, Skovka, Ztraceni v překladu, Světová, Toreadorská, Bába, Písmenková, Usínací, 2031, Eko echo, Opakování, Šťastnější, Homo Demo, Růžová armáda, Náměsíčná, Vesmírná, Progresivní (outro)
fotogalerie: zde

Tata Bojs, Praha, Sportovní hala BC Sparta, 25.10.2011
© Martin Chochola / musicserver.cz
Tata Bojs letos vydali vyjařenou, vydařenou nahrávku "Ležatá osmička" (makrorecenze). Tata Cais se letos také vydali na své dosud nejmonstróznější turné, věnované oslavě osudového, osmého alba. Nejpodstatnější, divácky nejpočetnější zastávku koncertní šňůry, jež je při kartografickém zakreslení postavena ve tvaru položené osmičky, zažila v úterý Praha. Na sedmičce - totiž na Letné - Tatáče nadšeně vítal třítisícihlavý, natěšený had.

Okno perfekcionismu, které Tata Bojs při své šou do nekonečna otevírali, vypadlo během večera několikrát z pantů. Naštěstí, nikdo nebyl zraněn. Hned při příchodu do přeprodané, přetopené basketbalové haly způsobila šok šatna bez šatnářů/šatnářek, fungující na bázi samoobsluhy. Štěstí, že publikum Tata Bojs netvoří průměrní Češi/průměrné Češky. Na atmosféře příliš nepřidalo ani nepříliš šťastně vybrané slovenské duo Longital, které svým usínáním zapříčinilo hodinové čekání na baru. Plazící se kelímkoví plazi pak de facto zabarikádovali většinu fans následující předkapely - Sunflower Caravan - v útrobách stařičké haly. Na Andyho snahy tak reagovalo jen ticho.

Tata Bojs, Praha, Sportovní hala BC Sparta, 25.10.2011
© Martin Chochola / musicserver.cz
Odraz okna perfekcionismu, kterým Tata Bojs dvě hodiny intenzivně proskakovali, připomínal spíše než klasický popový koncert, varieté. Teatrální, místy cirkusové varieté tak promyšlené, až mrazilo. Nasvícená mrkací megabulva, filmování při "Filmařské", papírová koule nad hlavami háďat, nasvícení vytvarované do ležaté osmičky, adrenalinové i komorní úpravy jednotlivých písní, jednotný osmičkový outfit, progresivní psychedelické projekce. Hosté. Zamrazilo při výstupu Clarinet Factory, kdy Dušanem Neuwerthem nazvučeným prostorem vibroval každičký tón. A co teprve světová premiéra "Světové" s Vladimirem518 a kultovním samplem "chlastat, hulit, kouřit, šukat".

Mašina Tatáčů vychrlila páru na publikum celkem dvaadvacetkrát. Nejkrásnější obláček byl právě ten, na kterém se táta Cais svezl s penerem Vladimirem. Milovníci, lépe milovnice zpívajícího bubeníka, multifunkčního umělce Caise, byly drážděny alfa-sameckými pohyby, v rozkroku kyvadlově se pohybujícím páskem, zahradnicko-cyklistickým potahem dlaní a nadživotním výkonem symbolu Tata Bojs. Bendovi a několika dalším však učaroval speciální host, kouzelník Vladimir518. Světová premiéra "Světové" dopadla světově.

Poznámka pod čarou

Na Caisovy svůdné pohyby jsem byl upozorněn fetišistickými poznámkami a padajícími slinami své sparing-partnerky pro danou noc, KK. S KK jsme se před koncertem neznali a ani po něm se neznáme. Ale o dvou věcech nemám pochyby - byl to skvělý večer, a že KK miluje Caise. Vyrábí trička na motivy písní Tata Bojs a ze všeho nejvíce touží, aby jí je kapela podepsala. A možná by chtěla přespat ve zkušebně nebo tak. Sparing-partnerem KK pro danou noc jsem byl já. Káká napsala hodinu před začátkem na zeď nářků na stránce akce na sociální síti, že jde sama. Že nechce jít sama. Rozehráli jsme virtuální duet, který došel svému naplnění při závěrečném partu "Světové", kdy V518 rapuje do Caisových nápěvů. Chvíle, kdy Vláďův obdivovatel střetne obdivovatelku Milana.

Já: Tvý mladý srdce nemůžu mít, doba je špinavá stejně jak já, tvý mladý srdce nemůžu chtít, pravda je nejasná a podivně zlá.
KK: Moje naivita mě za srdce chytá, jsem lolita, tvoje prosperita.
Svět je místo co bude končit, já do misky sbíram jen slzy lolit.
Můžu mu věřit?
Nemůžeš mi věřit.
Má mě rád?
Nemám tě rád.
Zavolá znova?
Nezavolám znova.
Mluví pravdu?
Nemluvím pravdu.
Apokalyptická vize už nezní tak cize.
Svět je místo co bude končit, já do misky sbíram jen slzy lolit.

Tata Bojs, Praha, Sportovní hala BC Sparta, 25.10.2011
© Martin Chochola / musicserver.cz
Okno perfekcionismu během celé šou zamrzlo jen při exhibicích přizvané taneční skupiny. Gymnastické kreace působily často rušivě a odváděly pozornost od hlavní dějové linie celého koncertu. Dějové linie, která přesáhla celý dramatický oblouk. Vrchol nastal při křtu aktuální nahrávky. Namísto sprchy Bohemkou přišel světelný rituál, slavnostní obřad při kterém příchozím došlo, jak nadčasová a geniální práce za Tatáči stojí. Kapela k nezaplacení.

Jediné přání publika po závěrečném outru, tedy opakování celého setlistu, zůstalo nevyslyšeno. "Nebudeme se opakovat," shodli se Mardoša a spol. a odjeli na afterparty. Dupajícímu hadu pod pódiem pustili - asi na uklidněnou - The Clash, hadí přání ovšem Tatáči slyšeli a chystají se jej dle svých slov brzy vyslyšet. Také se tak těšíte na opakování?

NÁZORY
  • setlist (david, 27.10.2011 23:13) Reagovat

    mala uprava setlistu-chybi pesaci a progresivni outro byla uplne 1.jinak supr koncert, jen skoda nemoci klarky a nezarazeni telesne ktera byla avizovana

  • ! (eleanora, 30.10.2011 20:30) Reagovat

    otřesný! ...tenhle report :-/

    • Re: ! (kufffy, 01.11.2011 17:09) Reagovat

      Naopak, je to napsaný skvěle!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Osobitě invenční Clarinet Factory představují desku "Towers". Vyjde i na vinylu (15.04.2024 10:32)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Clarinet Factory píší s novou deskou další kapitolu své sonické cesty (14.02.2024 14:15)
- Naživo: Jestli tam byl, měl by František Kafka radost. Kafka Band pokřtil svůj "Proces" v Paláci Akropolis (17.01.2024 15:00)
- Naživo: Jak se Tata Bojs loučili s Divadlem Archa (10.12.2023 12:45)
- Brněnský festival BATCH má kompletní program, zahraje i Lenny či Vladimir 518 (29.09.2023 11:58)
- Video: Vladimir 518 natočil s Katarzií singl "Vidim to, jako by to bylo včera" ke sci-fi filmu "Bod obnovy" (17.09.2023 08:00)
- Audio: Kafka Band zve v čerstvém singlu "Maskenball - Maškarbál" na (možná) poslední večírek (01.08.2023 11:11)
- Naživo: Tata Bojs na hlučínské Štěrkovně možná naposledy zahráli kompletní "Nanoalbum" (30.07.2023 13:31)
- Tata Bojs zahrají na Štěrkovně Open Music v Hlučíně kompletní "Nanoalbum" (25.07.2023 09:43)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu