shop.musicserver.cz

Hlasování o Slavících je v polovině, vyvrcholí za pár dní

Vydáno: 31.10.2011 16:49 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Michal David
© kalendarakci.atlasceska.cz
Hlasování v anketě Český slavík Mattoni je v těchto dnech zhruba ve své polovině. Denně přicházejí přes stránky ceskyslavikmattoni.cz, slavikmattoni.seznam.cz a stránky slavičích partnerů stovky hlasů a všichni čekají na hlavní nápor. Tak jako ve všech anketách se počet hlasů zvyšuje s tím, jak se blíží jejich konec. V případě letošního Slavíka to bude 20. listopadu. Týden po tom - v sobotu 26. listopadu - budou v přímém přenosu TV Nova pod taktovkou Libora Boučka rozděleny ceny.

Některé z letošních cen prošly inovací. Výtvarníci Výrobního družstva Granát v Turnově navrhli řadu změn na trofejích pro Absolutního slavíka, Objev roku a pro nejoblíbenější českou písničku, kterou uděluje Rádio Impuls na základě hlasování svých posluchačů. Změny v designu vznikaly s vědomím, že výtvarný vkus veřejnosti se pozvolna mění a je nezbytné, aby se mu přizpůsobil i vzhled cen. To, čím jsou ceny posety, pravé české granáty, samozřejmě zůstává. Družstvo Granát totiž mimo jiné vlastní jediný důl na české granáty na světě, takže navíc garantuje jejich pravost. Až nové ceny poprvé uvidíte v televizi, pochopíte, proč šperky a ozdoby z jejich dílen nosí manželka prince Charlese, Michelle Obamová nebo papež Benedikt XVI.

V posledních dnech přinášejí některé sdělovací prostředky zprávy o tom, že Michal David, údajně osočený publicisty v TV Prima z pokusů ovlivnit anketu, odstupuje ze Slavíka. Je o čem psát, ale jde spíš o plácnutí do vody. Ze Slavíka nelze odstoupit. Výsledky jsou prostě výsledky a odrážejí hlasování veřejnosti. A ta si hlasuje tak, jak se jí líbí, ne jak se líbí zpěvákům. I Karel Gott chtěl kdysi odstoupit ze Slavíka, protože jak sám říkal, chtěl uvolnit místo mladším, ale nakonec to vzdal. Hlasy na jeho jméno totiž chodily dál.

Michal David si loni velmi polepšil. Z patnáctého místa v roce 2009 se posunul na páté a získal zhruba čtyřikrát tolik hlasů, co předtím. Nicméně, ani to nestačilo, aby se stal Skokanem roku. Letos se jím také nestane, protože i kdyby skočil z pátého místa na první, nepochybně se najde mnohem víc těch, kteří se posunou nejméně o pět pozic dopředu. A může být první? David loni získal jen těsně přes deset tisíc hlasů. K prvnímu místu je jich obvykle potřeba něco mezi 45 a 50 tisíci. Dá se zpětinásobit loňský výsledek? Teoreticky to ze dvou na deset tisíc jde. Z deseti na padesát je to mnohem obtížnější.

Ve hře je taky cena Rádia Impuls. Už čtvrtým rokem totiž probíhá na rozhlasové stanici Impuls anketa o nejpopulárnější píseň uplynulého roku. Je to návrat k dávné tradici Zlatého slavíka. V prvních třech ročnících hluboko v šedesátých letech se totiž také hlasovalo v kategorii píseň roku, ale pak se od toho ustoupilo, protože tehdejší hranost skladeb v rádiích často o celé měsíce předcházela vydání desky. Rádio Impuls je nejúspěšnější českou rozhlasovou stanicí. Denně ho poslouchá téměř milion posluchačů. Zároveň je také stanicí s největším podílem české hudby. Licence mu ukládá nejméně 60 % české hudební tvorby, ale není žádným tajemstvím, že ve skutečnosti překračuje 70 %. Anketa o nejoblíbenější českou píseň je tedy ve správných rukou.

Ptáte se jak ještě hlasovat? Český slavík Mattoni byl historicky první anketou, která rezignovala na hlasovací kupóny a přešla na hlasování pomocí mobilních telefonů a internetu. Na internetové stránce slavikmattoni.seznam.cz je elektronický hlasovací formulář. Když budete mít štěstí, můžete v rámci hlasování vyhrát nejnovější CD, drobné šperky z granátu nebo kosmetické balíčky populární firmy Mary Kay, která bude v nejbližších měsících slavit 15 let svého působení na českém trhu. A během přenosu slavnostního koncertu bude vylosován jeden z hlasujících, který vyhraje luxusní Plavbu za tajemstvím východního Karibiku na největší osobní lodi světa Oasis Of The Seas od CK Alexandria. Hlasy došlé do ankety zpracovává společnost scanservice, přední středoevropský lídr v oblasti digitalizace, zpracování a správy dokumentů. Součástí jejího softwaru je systém, díky němuž lze hlasovat z každého mobilu nebo počítače jen jednou.

NÁZORY
  • FFFFFFUUUUUU (FU, 31.10.2011 17:22) Reagovat

    Proč?

  • Antispam (Mikanová Alena, 26.11.2011 15:33) Reagovat

    chci poslat hlas chinaskám

  • Dobrý den.Krátký dotaz:Proč jste nenechali sou... (Josef, 03.10.2017 07:46) Reagovat

    Dobrý den.Krátký dotaz:Proč jste nenechali soutěžit skupinu ORTEL a zpívat T. Ortela?Odpověď:Bojí te se žeby byli lepší než K.Gott a jiní?Anebo by se p.Benžo,p.Koller urazili a nesnesli že je porazila skupina ORTEL,která je populární než oni?

    • Re: Dobrý den.Krátký dotaz:Proč jste nenechali sou... (Anonym, 03.10.2017 08:39) Reagovat

      :) po šesti letech reagovat na článek o Slavících, to mě fakt pobavilo

    • Re: Dobrý den.Krátký dotaz:Proč jste nenechali sou... (Kafir 4ever, 04.10.2017 22:13) Reagovat

      Však on Ortel letos vyhraje a to bude teprve masakr. Možná že tu soutěž pro jistotu zruší. :D Navíc Orlík loni hodně vyletěl nahoru, skončil snad nejlíp ze všech neexistujících kapel, takže letos by to mohlo vyjít do nominace. :D

      Takže doporučuju hlasovat následovně:

      Zpěváci:

      3 body: Tomáš Ortel (jinak než za 3 body to nejde, toto je historická šance)
      2 body: Marcel Zmožek (za písničku "Papaláše do koše" a za to, že kritikům dokáže hnout žlučí, si to zaslouží, ale kdo nemá rád Zmožka, ať to klidně místo toho hodí Michalu Davidovi nebo Leo Beránkovi)
      1 bod: Aleš Brichta (jeho politicky nekorektní triko v Máte slovo nemělo chybu, ale komu vadí, že Brichta zpívá o tom, jak si naši nepřizpůsobiví spoluobčané půjčují kola, může to z nostalgie hodit Danielu Landovi)

      Zpěvačky:

      3 body: Olivie Žižková (než její "Evropo, dýchej" zakážou a než to Banga přezpívá jako "migrante, píchej")
      2 body: Marie Pojkarová (opět 2 body za to, že kritikům dokáže hnout žlučí)
      1 bod: Dominika Myslivcová (s výjimkou "Změnu tu my nechcem" její produkce sice stojí za čauky mňauky, ale na 1 bod to stačí)

      Skupiny:

      3 body: Ortel (šance na historický úspěch, navíc Kabáti už to vyhráli několikrát a dalšího Slavíka nepotřebujou)
      2 body: Orlík (nebude to taková senzace, jako když se písnička "Ding Dong! The Witch is Dead" vrátila do hitparády po 70 letech, ale i pozice v TOP 6 po 25 letech od rozpadu se počítá)
      1 bod: Eva a Vašek (viz Marcel Zmožek a Marie Pojkarová, ale kdo nemá rád Evu a Vaška, může to hodit LuŠtěLe)

      Slavící bez hranic:

      Třeba Robo Mikla, Rytmus nebo nějaká slovenská hvězda Šlágr TV, je to celkem jedno.


      A aby to nebylo nápadné, před volbou z každé kategorie si hoďte mincí, a pokud padne panna, doporučenou volbu vyměňte za alternativu v závorce, a pokud padne orel, proházejte pořadí (ale tak, že si znovu hodíte mincí, a pokud padne panna, vyměníte 2. a 3., a pokud orel, vyměníte 1. a 2., ať Ortel a Žižková neztrácí zbytečně moc bodů paběrkováním po jedničkách).

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nejvíc nej: "ČESKÝ SLAVÍK NIKOHO NEZAJÍMÁ!" 10 nejčtenějších článků roku 2023 (01.01.2024 19:45)
- Český slavík odtajnil součty hlasů. Ewu Farnou a Lucii Bílou dělily jen stovky bodů (28.11.2023 19:00)
- Na okraj: Český slavík 2023: Výsledkové jistoty, estrádní humor i (ne)vyprodaný koncert Vondráčkové (25.11.2023 20:26)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Český slavík zahájil hlasování, vítěze poznáme v listopadu (15.09.2023 11:26)
- Trojalbum "Láska bláznivá" přináší spolupráci Karlů Gotta a Svobody v kostce (25.05.2023 16:58)
- Recenze: "Bílé Vánoce" připomínají písně Karla Gotta v té nejčistší kráse (04.12.2022 10:30)
- Na okraj: Český slavík byl delší než "Titanic". Estráda upozadila anketu (13.11.2022 15:11)
- Českého slavíka získali Marek Ztracený, Lucie Bílá, Kabát a ATMO Music. Do Síně slávy vstoupil Jiří Suchý (12.11.2022 23:45)
- Reedice Gottova alba "Bílé Vánoce" avizuje pomalu se blížící svátky (30.10.2022 15:14)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu