"Racek" a "Danza Kuduro" jsou stále české jedničky

26.10.2011 08:26 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

První místa v českých hitparádách se sice tento týden nemění, ale změny na nižších pozicích naznačují, že snad nebudeme muset čekat dlouho a budou vystřídána. Minimálně rádiím by to prospělo. V obchodech si jedničku drží Tomáš Klus, ale na paty mu šlapou Miro Žbirka a Dara Rollins.
Don Omar - Danza Kuduro
© facebook interpreta
RÁDIA - Náš seriál komentářů českých hitparád pokračuje a jako vždy nejdříve nahlédneme do našich rádií. Z těch i nadále nejvíce zní "Danza Kuduro" Dona Omara a všichni zumba nadšenci se radují. Méně nadšení asi budou fanoušci Petra Koláře, který spadl na dvanáctku a přenechal status nejhranější české skladby Veroně, která je po minulém týdnu na druhém místě. Třetí jsou Maroon 5 a Christina Aguilera s "Moves Like Jagger". Singl stoupá nahoru poměrně rychle a nedivil bych se, kdyby právě tahle hvězdná spolupráce sesadila Dona Omara.

A koho, že máme v rádiích nově? Šedesátí čtvrtí jsou Sean Paul a Alexis Jordan se skladbou "Got 2 Love U", která se tento týden poprvé umístila i v britské hitparádě (to jen tak, abyste věděli, že u nás se taky občas hrají i novější věci). Sean Paul s novinkou zažívá menší comeback, na který by mělo navázat vydání pátého studiového alba (prý ještě letos). Tomáš Klus už má letos desku (úspěšně) vydanou a vytahuje z ní první rádiový singl. Volba padla na "Ninu" (zatímco obrazovou podobu dostala "Sibyla") a má za úkol navázat na úspěch předchozích hitových singlů, jakými byly "Navěky" nebo "VeSmíru" (tento týden šedesáté osmé místo). Na co navazovat má i Katy Perry, která ze svého druhého studiového alba vydává už šestý singl "The One That Got Away". Zatím je to devadesátá pozice a až čas ukáže, jestli bude stejně tak úspěšný jako ty předchozí.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Don Omar feat. Lucenzo - Danza Kuduro
  2. Verona - Hey Boy
  3. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  4. Pitbull feat. Marc Anthony - Rain Over Me
  5. Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)
  6. ▲ DJ Antoine/Mad Mark - Welcome To St. Tropez
  7. LMFAO - Party Rock Anthem
  8. Christina Perri - Jar Of Hearts
  9. Alexandra Stan - Get Back
  10. Adele - Set Fire To The Rain

Top 100 RÁDIO 42/2011 - novinky:
64. Sean Paul & Alexis Jordan - Got 2 Love U
68. Tomáš Klus - Nina 90. Katy Perry - One That Got Away 95. Bruno Mars - It Will Rain

Tomáš Klus - Racek
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Pohled do prodejní hitparády musí potěšit každého příznivce české a slovenské produkce, protože ta zabírá v padesátce nejprodávanějších desek nejvíce pozic. Stačí se podívat do desítky, kde se jako jediné zahraniční album drží Adele. Ostatní tituly jsou domácí. První místo má již výše zmíněný Tomáš Klus a jeho třetí deska "Racek". V závěsu na dvojce je nová deska "Symphonic Album" legendy česko-slovenské populární hudby Miro Žbirky, kterou natočil se symfonickým orchestrem. Pro tento projekt byly vybrány největší hity, takže fanoušci určitě zklamáni nebudou. Další novinka je hned na třetí pozici a opět můžeme mluvit o legendě. Dara Rolins nevydává desky jako na běžícím pásu, takže vydání alba "Stereo" se dá považovat za menší událost. Vysoké umístění jen dokazuje, že se stále těší přízni fanoušků.

Tím ale výčet novinek v top desítce vůbec nekončí. Pátá je popová hvězda Michal David a jeho zbrusu nové, dlouho očekávané album "Čas vítězství". Je vidět, že první singl s Lucií Vondráčkovou zapůsobil a David opět boří hitparády. Dokonce předstihl novou DVD kolekci Hany Hegerové "Pasiáns - Písně a dokumenty 1962-1994", která je tento týden sedmá a měla by být jakousi tečkou za její kariérou (kterou se letos rozhodla oficiálně ukončit). Těsně pod desítku, konkrétně na dvanácté příčce je nová fiXa, tedy Vypsaná fiXa. "Detaily" tentokrát vznikaly opět u nás (na rozdíl od předchozího "Klenotu", který se točil v Londýně) a jsou v pořadí už šestým počinem kapely ze San Piega.

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Racek
  2. new Miro Žbirka - Symphonic Album
  3. new Dara Rolins - Stereo
  4. Karel Gott - Sentiment
  5. new Michal David - Čas vítězství
  6. Adele - 21
  7. new Hana Hegerová - Pasiáns - Písně a dokumenty 1962-1994 DVD
  8. ▲ Různí - Alois Nebel O.S.T.
  9. Tereza Kerndlová - Schody z nebe
  10. Hana Zagorová - Zítra se zvedne vítr (Zlatá kolekce)

TOP 50 Prodejní 42/2011 - novinky:
2. Miro Žbirka - Symphonic Album
3. Dara Rolins - Stereo
5. Michal David - Čas vítězství
7. Hana Hegerová - Pasiáns - Písně a dokumenty 1962-1994 DVD
12. Vypsaná fiXa - Detaily
26. Scooter - Big Mash Up
34. Marie Rottrová - Co mám, to dám
41. Česká filharmonie, diriguje Václav Neumann - Symfonie č. 9 Novosvětská, Te Deum
42. Cecilia Bartoli - Sacrificium

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 42. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY