Vrací se stagnace v rádiích i Klusův "Racek"

19.10.2011 17:59 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

V rádiích nám po delší době zamrzly přední příčky. Kdyby se nám tam neobjevili Maroon 5 s Christinou Aguilerou, mohli bychom lehce zkopírovat komentář z minulého týdne. Naštěstí se každý týden plní obchody novinkami, takže alespoň ta prodejní hitparáda je zajímavá.
Don Omar - Danza Kuduro
© facebook interpreta
RÁDIA - Zdravím vás všechny u dalšího komentáře nejhranějších skladeb v českých rádiích. I v tom dnešním se nelze vyhnout jménům Don Omar a Lucenzo, kteří spolu ruku v ruce okupují první místo už pátý týden v řadě. Že se jim daří se skladbou "Danza Kuduro", je už víceméně nepodstatný dodatek. Druhý nejhranější je Petr Kolář a jeho vylívání srdce v písni "Navzdory hříchům", který si tak udržel prvenství mezi českými a slovenskými singly (což se zdá možná trochu nepochopitelné, ale budiž). Nově se mezi nejhranějšími skladbami objevují Maroon 5 a Christina Aguilera. Jejich "Moves Like Jagger" je hit s velkým H, a tak se nelze divit, že se mu daří i u nás (i když opět s obrovským zpožděním)

Novinky máme pouze dvě. Nejdříve je tady Miro Žbirka, který po vzoru zahraničních hvězd nahrál album s orchestrem. To dostalo chytře název "Symphonic Album" a v rádiích jej reprezentuje singl "Jesenná láska", kterému se docela daří. Po minulém týdnu třicáté sedmé místo. Šedesátá druhá je novinka od LMFAO. Ti se sice stále drží v top desítce s "Party Rock Anthem", ale přesto mají potřebu se s námi podělit i o to, jak jsou sexy (přestože to všichni dávno víme).

Top 10 ČR - rádia:
  1. Don Omar feat. Lucenzo - Danza Kuduro
  2. Petr Kolář - Navzdory hříchům
  3. Verona - Hey Boy
  4. Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)
  5. Pitbull feat. Marc Anthony - Rain Over Me
  6. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  7. LMFAO - Party Rock Anthem
  8. Lady Gaga - Edge Of Glory
  9. Alexandra Stan - Get Back
  10. ▲ DJ Antoine/Mad Mark - Welcome To St. Tropez

Top 100 RÁDIO 41/2011 - novinky:
37. Miro Žbirka - Jesenná láska
62. LMFAO - Sexy And I Know It

Tomáš Klus - Racek
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Tomáš Klus je bezesporu fenomén. Nedělá hudbu pro hitparády, naopak písničkaří si doma a snaží se, aby to tak i znělo. A co je hlavní, jeho publikum ho má za to rádo a jeho nahrávky se prodávají. Takže určitě překvapivé, ale zasloužené první místo pro Tomáše Kluse. Že by velká slavičí konkurence pro Karla Gotta? Odpověď na tuto otázku se dozvíme zanedlouho.

Evanescence si sice od nás nejpochvalnější recenzi neodnesli, ale i přesto se s eponymní třetí deskou stali minulý týden třetími nejvíce prodávajícími. V případě No Name na sedmém místě se dá určitě mluvit o úspěchu, protože jejich "Nový album" vyšlo celkem v tichosti. I když možná trochu pomohla spolupráce s Lucií Bílou na singlu "Ženušky".

Ve dvacítce nejprodávanějších máme ještě dvě novinky, které stojí za zmínku. Obě nahrávky spojuje to, že se jedná o živé záznamy. Třináctý je Peter Gabriel s albem "New Blood Live In London" (podle mně je tohle ale nějaká ifpi blbost, protože jak všichni víme, jeho nová nahrávka se jmenuje pouze "New Blod" a jde o studiovou desku). V případě našich Nightwork na čtrnácté pozici už se ale opravdu o živou kolekci jedná. Jinak by se jejich DVD přece nejmenovalo "Live", no ne?

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Racek
  2. Karel Gott - Sentiment
  3. new Evanescence - Evanescence
  4. Adele - 21
  5. Jiří Suchý/Jiří Šlitr - Semafor - léta šedesátá
  6. Hana Zagorová - Zítra se zvedne vítr (Zlatá kolekce)
  7. new No Name - Nový album
  8. Tonya Graves - I'm The Only Me
  9. J.A.R. - Dlouhohrající děcka
  10. Karel Kryl - Koncerty 1989/1990 DVD

TOP 50 Prodejní 41/2011 - novinky:
3. Evanescence - Evanescence
7. No Name - Nový album
13. Peter Gabriel - New Blood Live In London
14. Nightwork - Live DVD
21. Björk - Biophilia
31. Tereza Kerndlová - Schody z nebe
33. Sting - Best Of 25 Years
47. Britney Spears - B In The Mix (Remixes Vol.2)
48. Václav Hybš - Šťastné Vánoce
50. Pavel Haas Quartet - Dvořák, A. Smyčcové kvartety G dur, op. 106 ...

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 41. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY