Plexis oslaví 27 let křtem DVD o Hoškovi

12.10.2011 08:53 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Plexis
© plexis.ic.cz
Dohromady 37 let na punkových vlnách oslaví 29. října v pražském klubu Vagon pražské formace Plexis a Apple juice. Zatímco prvně jmenovaní působí na české punkové scéně již od roku 1984, a slaví tedy 27 let, Apple juice si připomenou svoji první splněnou desetiletku.

Pro výroční koncert kapely nic speciálního nechystají, pouze bude pokřtěno již rozebrané DVD "Antihero" o frontmanovi Plexis a punkovém nezmarovi Petru Mucho Hoškovi. "Možná ještě něco vymyslíme na poslední chvíli," dodává Dušan Lébl, jenž kromě obstarávání kytary v Plexis plní ještě vůdčí roli v druhé oslavující partě. Členové Apple juice přitom dříve v jednom rozhovoru naznačovali, že by na podzim mohla vyjít nová, čtvrtá deska. Nestalo se tak, ale ochutnávky již na koncertech znějí.

Naopak Plexis s novým albem "Vohul to!", které vyšlo téměř celých jedenáct let od poslední řadovky "Už mi to kroutí nohy", sklízejí úspěchy - někteří jej dokonce titulovali jako české punkové album roku. "Vohul to!" je v historii kapely šestým studiovým albem, diskografii si můžete projít zde. Apple juice založili plexisí kytarista Lébl a bubeník Martin Švec již v roce 1999, avšak pořádně tuto káru rozjeli až na přelomu let 2001/2002. V roce 2002 také vyšel eponymní rockový debut, následovaly již punkovější desky "Tenhlesong" (2004) a "Tuzex punk" (2008).

Hoškově partě a jabkodžusu předskočí na výročním koncertu kolegové od Plzně S.A.S. Oslava ve Vagonu začíná po 20. hodině, po skončení živé produkce je v plánu videorockotéka. Pro nepražské či nemohoucí dorazit poběží na stránkách klubu online přenos.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY