shop.musicserver.cz
Tata Bojs vyrazí po letech na turné, z pražského koncertu chystají záznam

Tata Bojs vyrazí po letech na turné, z pražského koncertu chystají záznam

Vydáno: 26.09.2011 16:00 v sekci Novinky - Václav Trávníček | foto: facebook interpreta
Tata Bojs
© Salim Issa
Hanspaulští Tata Bojs si po čtyřech letech znovu připomenou kočovný způsob života. 6. října totiž zahájí koncertní šňůru k nové desce "Ležatá osmička". Půjde o nejrozsáhlejší projekt živých vystoupení v jejich kariéře. "Je to pro nás výjimečná událost,“ řekla skupina na pondělním setkání s novináři. Termíny prvních třinácti koncertů oznámili Tata Bojs v prvním zářijovém týdnu, jejich seznam ale ještě není konečný. "Například dnes ráno jsem domluvil koncert v Kadani a Dobříši," uvedl v pondělí zpívající bubeník Milan Cais, jenž nově zařizuje kapele vystoupení. Aktuální počet koncertů je patnáct, dalších šest skupina přidá na sousedním Slovensku. "Na nás je to strašně rozsáhlé turné, nikdy jsme na tak dlouhé šňůře nebyli. Takže podzim strávíme přejížděním a hraním," řekl Cais, který se bude snažit neochořet. "Těšíme se, ale vůbec nevíme, jestli to vydržíme. V minulosti jsme vždycky odehráli dva koncerty, a pak jsme s Mardošou nemocní ulehli. A teď máme pět nebo šest koncertů v řadě."

Turné, které odstartuje 6. října v brněnském klubu Fléda a jehož konec je prozatím v plánu na 2. prosince, bude mít svůj vrchol na pražské zastávce. Důvod je prozaický - kapela očekává nejvyšší návštěvu a navíc má k dispozici prostory Haly Letná, umožňující velkolepou vizuální projekci. "Nejsme zase tak velká kapela, aby na nás třeba v Jablonci nad Nisou chodilo dva tisíce lidí. Takže tam nemůžeme předvést takovou show, kterou chystáme v Praze. Je to vždycky hra kompromisů," vysvětlil Milan Cais. "Do všech ostatních destinací se nám však podařilo dostat naši scénu," doplnil basák Mardoša. "To považujeme za obrovský úspěch. Vizuál bude sice komornější, ale bude. Ne vždy jsme ho na koncertech turné měli."

Pražská zastávka "Ležatá osmička Tour" bude specifická i tím, že kapela vystoupení obrazově zaznamená. "Netvrdíme, že z toho bude hned DVD, ale určitě budeme uvažovat, jak s tím materiálem naložíme. Ostatně na kontě máme zatím jedno živé DVD," připomněl Mardoša záznam živého předvedení koncepční desky "Nanoalbum" z roku 2005. Kromě natáčení by kapela ráda stihla dotáhnout do konce nápad, který se zrodil ve spolupráci s Nano Energies, dodavatelem elektřiny z obnovitelných zdrojů. "V Praze budeme mít megalomanskou scénu a ta samozřejmě spotřebuje hodně energie. Nějaký díl toho koláče by měla pokrýt právě energie od Nano Energies," poznamenal Cais. Kapela plánuje, že po stranách scény umístí makety jízdních kol, fungující na principu spinnigu. Každý, kdo se přihlásí, bude moci šlapáním vyrábět energii. "Chceme z toho mít trochu lepší pocit," vysvětlil zpívající bubeník.

Jako hosté se na turné představí střídavě Republic Of Two, Lus3, Dva a Longital. Slovenskou část šňůry odjede kapela společně s formacemi Para a Billy Barman.

Tata Bojs exkluzivně - Byl to obrovský boj

Tata Bojs
© Salim Issa
Na jaře přišli Tata Bojs s novou studiovou nahrávkou "Ležatá osmička", na jejíž podporu nyní připravili turné. Po setkání s novináři si zakládající členové skupiny, zpívající bubeník Milan Cais a basák Mardoša, našli chvíli i pro otázky musicserveru.

Jak se na blížící se turné těšíte? Už doma šoupete nervózně nohama?

Mardoša: Nervozita je tam vždycky, to je jasné. A teď je o to větší, že máme před sebou něco, co trvalo tak dlouho připravit. Navíc jde o samostatné turné po čtyřech letech.
Milan: Já se strašně těším. Turné je vždycky o lidech, takže věřím, že mezi nimi bude o koncerty zájem a že dorazí. Když přivezeš scénu za iks tisíc korun, všechno je doladěno, jenomže sál je poloprázdný, pak z toho nikdo nemá úplně ten nejlepší pocit.

Kromě tradičních zastávek máte v plánu koncerty třeba v Raškovicích nebo Vsetíně. To jsou pro vás docela neobvyklé štace.

Mardoša: Jsou. Ale ve Vsetíně jsme už kdysi hráli, i když je to hodně dávno. Tuším, že to bylo v roce 1998.
Milan: V místech, která mají omezenou kapacitu, byl problém to celý finančně dopočítat. Počet lidí generuje určité množství finančních prostředků, které do toho můžeš společně s promotérem dát. Zároveň všechno musí dávat smysl. Turné považujeme za výjimečnou událost a proto k jednotlivým vystoupením přistupujeme z finančních hledisek úplně jinak než ke standardním koncertům. Jdeme do obrovského rizika, protože je to nějaká propagace, kterou vezeš jakoby navíc a chceš, aby lidi měli možnost to vidět. A ne každý promotér si to dostatečně uvědomuje. Takže se bojí a tak... Byl to obrovský boj, ostatně jako vždycky, ale jsem z toho sám překvapen, jak se to podařilo celé dotáhnout.

Poté, co jste si založili eseróčko, si koncerty organizujete sami, že?

Milan: Pražský koncert už je velké sousto a nejsme schopni ho sami pokrýt. Poprosili jsme proto Milenu Palečkovou z 10:15 Promotion, jestli by nám s tím nepomohli, takže je to zaštítěno jejich hlavičkou. Ale jde jenom o koncert v Praze, zbytek turné jsme si organizovali sami.

Jednotlivé zastávky turné měly na mapě dávat dohromady ležatou osmičku. Já si to schválně vizualizoval na mapách Googlu, ale symbol nekonečna se nedostavil.

Mardoša: A jak to vypadalo?

Vypadalo to jako ještěrka nebo mlok.

Milan: (směje se) Těch osmiček se tam dá vykroužit vícero. Musíš zapojit fantazii a jít tomu trochu naproti!

Když jsme si povídali o nové desce, říkali jste, že byste k podzimnímu turné rádi vydali album na vinylu. Platí to?

Milan: Bohužel jsme to nestihli připravit, takže vinyl k turné nebude. V původním plánu jsme to tak chtěli, ale nemáme na to kapacitu. Respektive nikdo si to nevzal, že by to hrnul. Já už jsem na to nestačil a nějak se na to ze strany nás i vydavatelství zapomnělo. Je to škoda, mrzí nás to, ale… Člověk má zkrátka omezenou kapacitu. S Tata Bojs trávím čas poslední měsíce nonstop a už mi to úplně přerůstá nad hlavu. Ale vinyl máme v plánu, určitě ten nápad stále žije.

Žije také písnička "Strašidelná"?

Mardoša: Tu jsme chtěli dotáhnout právě na vinylu. Na turné ji hrát nebudeme, ale on její čas přijde. Věřím, že se naskytne optimální příležitost, kdy to bude naše eso v rukávu.

Ležatá osmička Tour 2011

6.10. Brno - Fléda
14.10. Jablonec nad Nisou - Eurocentrum
21.10 Ostrava - CoolTour
22.10. Pardubice - ABC centrum
25.10. Praha - Hala Letná
1.11. Ústí nad Labem - Doma
10.11. Plzeň - Buena Vista Club
11.11. Mariánské lázně - Na rampě
17.11. Olomouc - S-Cube
19.11. Vsetín - 3 opice
26.11. České Budějovice - Slávie
1.12. Zlín - Velké kino
2.12. Raškovice - Hotel Ondráš
28.10. Košice (SVK) - Koloseum
29.10. Hruštín (SVK)
3.11. Trenčín (SVK) - Piano
4.11. Bratislava (SVK) - MMC klub

Poznámka: Uvedeny nejsou termíny koncertů v Dobříši, Kadani a nově dohodnutých vystoupení na Slovensku


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rozhovory: Billy Barman - Máme kolem sebe bláznivé lidi, kterým začíná strašit ve věži (08.04.2024 13:00)
- Video: Billy Barman v písničce "Hory medzi nami" pochybují o vztazích (07.04.2024 12:26)
- Naživo: Jak se Tata Bojs loučili s Divadlem Archa (10.12.2023 12:45)
- Naživo: Tata Bojs na hlučínské Štěrkovně možná naposledy zahráli kompletní "Nanoalbum" (30.07.2023 13:31)
- Tata Bojs zahrají na Štěrkovně Open Music v Hlučíně kompletní "Nanoalbum" (25.07.2023 09:43)
- Naživo: Páteční Metronome Prague se dal do pohybu (nejen větrného) (24.06.2023 16:25)
- Fotogalerie: Metronome Prague pokračoval se Zaz, Editors, Janou Kirschner, Zrním a dalšími (24.06.2023 11:30)
- Video: Billy Barman v koncertním klipu k písni "Vyhovoriť sa na tmu" zpytují svědomí (20.06.2023 12:24)
- Video: Tata Bojs předělali patnáct let starého "Spáče" (13.06.2023 17:13)
- Naživo: Závěr Rock For People ukázal rockového Bena Cristovao, skvělé Nothing But Thieves a samozřejmě Muse (13.06.2023 14:16)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Linkin Park Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu