shop.musicserver.cz

Není všechno neo, co je neo

Vydáno: 22.09.2011 15:50 v sekci Recenze - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Označovat cokoliv v hudbě jako neo je v kurzu. V podstatě každý žánr už ho má. Kluci z Prahy si dali jedno do názvu, ačkoliv příliš neo nezní. Možná proto se identifikují jako příslušníci urban crossoveru a ne neo crossoveru. Ale ve finále je to vlastně jedno. Stejně to jsou zase jenom devadesátky.

5/10

NeoSound - NeoSound

Vydáno: duben 2011
Celkový čas: 54:37

Skladby: Fuck!, Gott To Know, Dumbs'n'Bombs, How Low, Last Action Chip, Holy Lady, Fated Song, Online Screams, Gebreselassie, Southie, Black White Red, Snow Falls, See Tha Lite

Vydavatel: Splendiphonic

Je to bezmála rok, kdy jsem na musicserveru vychválil desku "Light" od Mashy Muxx. Důvod, proč to vytahuju zrovna v souvislosti s NeoSound není nikterak tajuplný. Obě kapely jedou v crossoveru, obě se hlásí k jeho zlatým časům devadesátých let. Tím ale veškerá podobnost končí. NeoSound totiž neměli ve studiu Ecsona Waldese, a tak zůstalo jejich eponymní album poněkud dýchavičné.

Větám z recenze na "Light" stačí v podstatě dát jen opačný význam. Jestliže Mashy Muxx dali skladbám vnitřní neklid, ze kterého se odlupovaly další hudební nálady, NeoSound se s tím nikterak nemazlili. Žádné vedlejší motivy, žádné složité melodické linky. Klidnou sloku střídá povětšinou nářez v refrénu a je vymalováno.

Bohužel, většině z takto přehledných skladeb byla ponechána délka, která by umořila i státní dluh. Vzhledem k tomu, že v nich není až co příliš poslouchat, je všechno nad tři a půl minuty atentátem na posluchačovu pozornost. Razance tracků tím trpí a rozmělňuje výsledný dojem. Ze třinácti položek jich rovná desítka neumí včas skončit, což bez pěti minut znamená hodinovou stopáž alba. To je over.

Jestliže jsem v souvislosti s Mashy Muxx psal o zpěvákových vokálních limitech, Andrej Rády jich má pro svůj reperetoár minimálně. Jen do těch nejvyšších tónů by se neměl už nikdy pouštět. Stejně jako by neměl půjčovat mikrofon hostující Elišce Faicové, která možná umí zpívat, ale v úplně jiném žánru.

V závěrečném resumé lze jednoznačně uvést, že s opakovaným poslechem desky NeoSound se dostavuje pocit opotřebovatelnosti, a to včetně uší. Na tuhle muziku je lépe vyrazit do klubů, kde jak si troufám odhadnout, je výkon kapely minimálně o dvě třídy výš, než jak působí z téhle placky. A co si budeme vykládat, ono se tam taky paří líp, než doma před reprákem.

NÁZORY
  • proč? (kubulus, 26.09.2011 16:02) Reagovat

    Proč je tahle recenze tak urážející a jednostranná? to na cd neni žádné pozitivum? Kolikrát jsi, Petře Balado, cd poslouchal? Jediné, co jsme se v téhle recenzi dozvěděli je to, že se ti jejich muzika nelíbí, nepřijde ti nová, nápaditá, písničky jsou uplně opačné, než Mashy Muxx. Nelíbí se ti název kapely, počet songů na cd a jejich délka.

    Co takhle srovnání s Audioslave nebo Rage against the machine? To mi přijde mnohem podobnější. Jednoduchý riffy, který maj perfektní zvuk, koule a jsou bezchybně zahraný. Žádná omáčka kolem. Bohužel mám pocit, že jsi dělal recenzi na kapelu, která se ti prostě jen nelíbí, že Ecsona Waldese považuješ za spasitele, kterej je teďka v kurzu, ačkoliv např.: Xleft to die maj na cd zvuk nechutnej, Rattle Bucket taky nemaj na cd šťávu a to je to stálo ranec peněz. Věnuješ několik hodin poslechem týhle muziky a pak o ní napíšeš recenzi, která je hotová za míň než 5 minut. Neni to škoda?

    Já na nich byl a naživo ta muzika funguje jak hovado. Muzikanti jsou to fakt hodně moc dobrý, maj skvělej zvuk, vystupování na podiu taky dobrý. Nenech se zmást jednoduchejma riffama, málokdo by je zahrál s takovou šťávou jako oni a to nepřehánim.

    V Český republice bych řekl, že neexistuje moc kapel ražení NeoSound, a proto mi ten název přijde v pohodě. Zkus vymyslet nějakej jakejkoliv název pro kapelu a sám uznáš, že to neni jednoduchý.

    Co se týče tvých názorů na cd, s většinou souhlasim, ale způsob podání mi nepřijde zralej na vydání v musicserveru. Příště věnuj psaní recenze deset minut a třeba se někdo dozví nějaké relevantní informace podložené logickejma argumentama.

    Kdo to dočetl až sem, je borec, já většinou čtu první dva řádky! Ahoj

    • Re: proč? (moik, 27.09.2011 21:12) Reagovat

      Rattle Bucket hlavně zvuk CD dělali znova prakticky sami s pomocí Indie Labels, protože to, co dostali od Waldese, bylo něco příšernýho. Vypustili z Biotech masteringu jenom I Don't Care, ale ten zvuk byl strašně zahuhlanej. Finální verze je zvukově někde uplně jinde.

    • Re: proč? (Monkey, 04.10.2011 10:10) Reagovat

      Dobře Kubulus! Souhlasim.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Debutové EP The Probe produkoval Ecson Waldes, pokřtí ho v Rock Café (07.10.2014 16:18)
- Rozhovory: O vzniku projektu Bohemia: Ecson Waldes (05.11.2013 12:00)
- Kontroloři OSA hlídají, zda kapely dodržují program koncertů (23.03.2013 09:32)
- Recenze: Budiž Light! (12.10.2010 13:00)
- Recenze: Dobře míněný poprock (19.07.2010 05:00)
- Nové desky pro 19. týden (09.05.2010 05:00)
- Bitva o O2 Sázavafest vypukne koncem května (16.04.2007 17:26)
- Recenze: Klidná koupel? Zapomeňte! (25.05.2006 12:00)
- Eklektici Mashy Muxx se dočkají oficiálního debutu (08.02.2006 08:14)
- Video: Podívejte se na nový videoklip Ecsona Waldese 'Sophia' (10.02.2005 05:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu