shop.musicserver.cz
Jak vypadali, než byli (aspoň trochu) slavní?

Jak vypadali, než byli (aspoň trochu) slavní?

Vydáno: 25.11.2011 07:00 v sekci Publicistika - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Nejspíš všichni jsme už několikrát v životě viděli fotky slavných z dob, než byli slavní. Viděli jsme malou i mladou Madonnu, jako baletku i jako roztleskávačku. Zahlédli jsme džejpegy Lady Gaga z dob, kdy ještě byla malý ošklivý kluk. Napadlo vás ale někdy, jak vypadali ti méně-mainstreamoví, ale taky slavní?

Lady Gaga (někdy, kdysi, nedatováno)
© facebook interpreta
Ty otřepané maily (a facebookové skupiny a youtube videa) čas od času zabloudí do mailové schránky a vy se o jednom z těch uklízecích večerů nestačíte divit, jak je to vůbec možné. A kdo je pořád posílá? A proč? Přemýšlíte, jak je možné, že ti lidi, se kterýma se nevídáte deset let, mají potřebu podělit se zrovna s vámi o zajímavý a vtipný link nebo attached file. Dělají to naschvál? Ach, ta trendy možnost vlastnit zvětralé a nechtěné kamarády. Příčí se mi to stejně jako dát si Lady Gaga do perexu (ale to si ještě určitě schytám v názorech). Kdyby tam ale paní mother monster nebyla, hodně z vás by sem třeba ani nedošlo. A tak, abyste nebyli zklamaní, vlevo na vás čeká jeden z (údajně jejích) nedatovaných obrázků.

V následujících odstavcích na vás čeká počtení a pokoukání, jehož předmětem jsou lidé, které většina (někdy i, bohužel, ta drtivá většina) naší populace nezná. A je jedno, že si myslím, že to je možná/velká škoda. Dělají fajn muziku. Ale chápu, že čtení o lidech, o kterých nic nevíte, vám moc nedá. Přimíchal jsem proto k té fůře no-namů i některé o něco větší hvězdy. Čeká jich na vás jedenáct a něco málo keců, ale především obrázky i videa z doby, kdy je třeba ještě neznali ani jejich sousedi. A dneska mají ti lidi třeba nějaká významná ocenění, anebo alespoň respekt na více kontinentech. I přesto, že se neprodávají jako Katy Perry. Dějí se však i větší křivdy.


The White Stripes

kdo: alternativní garage rock, postoj DIY, závan low-fidelity, šest desek, šest Grammy a jedenáct nominací
pointa: jeden z prvních koncertů; 1998, Detroit (Michigan), USA

The White Stripes
Začněme zlehka ztvrda. John Anthony Gillis a Meg White se vzali 21. září 1996. Ukázkově protiproudově se ze slečny White nestala paní Gillisová, ale z Gillise se stal Jack White. Do prvního výročí svatby už byli na světě The White Stripes. Kapela sice už ukončila svou existenci, tak jako manželství už je od března 2000 minulostí, zbyla nám ale hromada hudby a na vás teď čeká záznam songu "Red Bowling Ball Ruth", který vznikl na jednom z prvních koncertů této legendární dvojky. Ten se uskutečnil 11. července 1998 v domovském Detroitu, moc lidí na něm nebylo a celý audiozáznam si můžete poslechnout tady.


Zach Condon

jméno: Zachary Francis Condon
věk: 25
kdo: indie-folk/balkan/world, lídr projektu Beirut, multiinstrumentalista
pointa: ví přesně, jak vypadají cool lidi

Beirut
Beirut byl původně sólový projekt Zacharyho Condona, který se rozšířil v band, jenž jezdí po celém širém světě a kombinuje elementy východoevropské tradiční hudby a balkánu s západní pop music. Přimícháme k tomu trošku současných vlivů (americký mainstream, trošku kompu a indie rock) a je to povedený paskvil. Jeden ze songů se jmenuje "Bratislava". Ale prý to je jenom z nudy, nikdy tam Condon nebyl. Prý. To je ale teď jedno. Je to šikovný a rozumný týpek. A jak napoví nedatovaný, ale zjevně starší obrázek, chlapec ví už nějaký ten pátek úplně, ale úplně přesně, co je cool. FUCK YEAH.

Zach Condon (Beirut; než byl slavný)
© facebook interpreta


Alexis Krauss

kdo: zpěvačka, členka noise pop/dance punkové dvojky Sleigh Bells (po boku producenta Dereka E. Millera), debut vloni - nevídaně dobře přijatý
pointa: měla jako malá ráda Nickelodeon Magazine

Alexis Krauss (Sleigh Bells), 1997
Kdo by to byl řekl, že tato nadšená čtenářka je Alexis Krauss. Taková princezna. Vaše udivení odpovídá bezpochyby vokálu v "Infinity Guitars" Sleigh Bells. V roce 1997 si tato šikovná slečinka zahrála v reklamě na Nickelodeon Magazine, časopis pro děti vydávaný kabelovkou Nickelodeon v devadesátkách. Malí čtenáři (a Alexis samozřejmě taky) v něm - údajně po celém světě - nacházeli desetkrát ročně zábavu. Humor byl však zpestřen i rozhovory, komiksy, tipy, jak napálit rodiče nebo třeba recepty, jak připravit "zelenou slizovou buchtu". Celý spot si pusťte níže.


Conor Oberst

jméno: Conor Mullen Oberst
věk: 31
kdo: indie-folk/rock, americký muzikant a multiinstrumentalista, hlava slavných Bright Eyes nebo Conor Oberst And The Mystic Valley Band
pointa: dobrý sestřih? Zfešněl?

Conor Oberst (Bright Eyes)
Conor Oberst začal svou hudební kariéru ve třinácti, ve sboru. V tu dobu už začal psát muziku. Chvilku poté už nahrával ve sklepě, na kazetu a s tátovou kytarou. Připravil debut "Water", a tak vznikla jeho první kazeta. Vydal si to sám, za pomoci bratra, který ho finančně podpořil, a tak založili něco, čemu říkali Lumberjack Records. A po čase se z něj stalo Saddle Creek Records a oni oba mu dodnes ředitelují. Níže video mladého Obersta, jak nakupuje hudbu ve svém oblíbeném krámu, a jeden obrázek.

Conor Oberst (Bright Eyes)
© facebook interpreta


Robyn

jméno: Robin Miriam Carlsson
věk: 32
kdo: electropop, švédská zpěvačka, muzikantka a producentka, dvě nominace na Grammy, doma má šest Grammis (tzv. "švédských Grammy")
pointa: v roce 1993 jako dvanáctiletá zpívala v telce a tento záznam ji bude pronásledovat do konce života

Robyn
Robyn zná každý. Půlka musicserveru ji miluje. A jak je zábavná! Když bylo Robin Carlsson deset, propůjčila hlas postavě Mirandy ve švédsko-norském animáči "Resan Till Melonia". Pokud myslíte, že porozumíte i bez znalosti švédštiny, stavte se sem. Ve dvanácti nahrála znělku švédské show Lilla Sportspegeln; song se jmenuje "Du kan alltid bli nummer ett" (prý něco jako "Vždycky můžeš být jednička") a archaické video na vás čeká níže. Jedná se o jedno z jejích prvních TV vystoupení, záznam pochází z oslavy desátého výročí výše zmíněného pořadu. Jen mimochodem, už v tu dobu údajně Robyn zazpívala v jedné televizní show i svůj první song, který si sama napsala. Nazvaný je "Söndagsöppet", k dispozici ale není. Namísto něj ale níže najdete jeden kus z roku 1994.


Alan Palomo

věk: 23
kdo: indie-electro-chillwave; strůjce kapely Neon Indian, která je teď docela v kurzu

Neon Indian (Alan Palomo)
Původem Mexičan Alan Palomo měl na konci července třiadvacet. Je autorem hudby a členem chillwaveového (glo-fi) bandu Neon Indian. Druhá deska kapely "Era Extraña" vyšla před pár týdny, jejich debut "Psychic Chasms" kritky nadchl. Je klišé napsat tu větu, ale tady i něco málo znamená. Dle Rhapsody.com je sedmnáctou nejlepší deskou celého roku 2009. Nenáviděný a milovaný Pitchfork ohodnotil projekt jako Best New Music a čtrnácté nejlepší album roku 2009. A Rolling Stone Magazine? "One of the hottest new bands of 2010." To je kurevsky slušné entrée, ne?

Alan Palomo (Neon Indian)
© facebook interpreta


Ezra Koenig

věk: 27
kdo: kytarista newyorských indie rockerů Vampire Weekend
pointa: natočil v prváku amatérský horror, že by o upírech?

Ezra Koenig
Newyorčan z židovského prostředí, který má rumunskou babičku, Ezra Koenig, vystudoval angličtinu na Columbia University. Když nastoupil v roce 2005 do prváku na výšku, natočil nízkorozpočtový horror o upírech. Možná je to důkaz toho, že ho umění bralo odjakživa. Takový renesanční archetyp? Ve snímku nazvaném úplně nazapamatovatelně, "Vampire Weekend", hraje i nějakou tu roli, hádejte. Postavu jménem Walcott, která loví upíry. A aby to nebylo málo, v tomto snímku je k vidění mimochodem i Wes Miles z Ra Ra Riot. Správná umělecká líheň. Na této výšce se totiž chlapci z Vampire Weekend i potkali a právě díky tomuto filmu se pyšní svým _______ (přídavné jméno doplňte sami) názvem. Níže na vás čeká trailer.


Tori Amos

jméno: Myra Ellen Amos
věk: 48
kdo: pianistka, zpěvačka, skladatelka, producentka, art-pop-rock, dvanáct milionů prodaných desek po světě
pointa: snažila se a vyšlo, i když není klikařka

Tori Amos
O životě této paní se dočtete hodně věcí. Dcera kněze, kterou v jednadvaceti, když odcházela z baru v L.A., kde zpívala, znásilnil nějaký úchyl s nožem. Ona ta muka zvládla, a pak se počůrávala a roky měla obrovské trauma. Song, který o tom napsala, "Me And A Gun", byl první singl jejího debutu. Ale byl moc "tématicky vážný", tak rádia hrála "Silent All These Years". O jejím dětství a těch úplných začátcích kariéry se můžete leccos dozvědět z videa níže. A to druhé, ještě níže, je obsažené i v tom prvním, ale v celé kráse reklamy z doby, kdy ještě byla "Cornflake Girl" a vůbec jí to nevadilo. Pokud znáte Tori Amos, znáte cornflakes Kellog's, ale neznáte ten spot, tuším, že vás rozbije.


Noah Lennox

jméno: Noah Benjamin Lennox
věk: 33
kdo: experimentalista, psychedelický pop, muzikant; pseudonym Panda Bear; jeden ze zakladatelů (a stále ještě členů) Animal Collective
pointa: zahrál si ve studentském filmu

Panda Bear
Tento Baltimořan byl vždycky více na sport. Bavil ho basketbal a fotbal, překvapivě. I tak ale hrál na klavír, od osmi na cello a později zpíval ve školním sboru. Na Boston University dostal možnost zahrát si ve třech studentských filmech, nejspíše klauzurách. Všechny mají velice zajímavé názvy: "Appy Halloween" (režie Black Nasty), "Fish Sticks" a "Fecal Matters" (oba režíroval Andrew Drazek). Na - dokonce dva z nich - se můžete podívat níže, čeká tam na vás pětiminutovka "Fish Sticks" a desetiminutovka "Fecal Matters". Oba jsou ujeté a dost povedené. A jen aby se ostatní členové Animal Collective blbě nesmáli, přikládám rovnou i je zamlada.

Animal Collective (zjevně v pubertě)
© facebook interpreta


MGMT


kdo: americké duo, "neopsychedelica", indie pop, rock; v současnosti chystají třetí desku; 4 NME Awards, Grammy jeden kus
pointa: osobitá předělávka Talking Heads na jejich asi třetím veřejném vystoupení

MGMT
MGMT tvoří Benjamin Goldwasser a Andrew VanWyngarden. Potkali se na Wesleyan University a od prváku spolu tvořili. Nechtěli mít kapelu, ale tak nějak se to stalo. Říkali si "The Management", následně to zkrátili, protože taková kapela už existuje. Když v roce 2005 dostudovali, vydali se naturné a předskakovali Of Montreal. Níže na vás čeká video z jejich třetího (možná čtvrtého) koncertu pořízené 20. dubna 2003 na nádvoří univerzity. Pánové si v něm střihnou "This Must Be The Place (Naive Melody)" od new-waveových Talking Heads. A ještě níže najdete jeden song od projektu Glitter Penis, ve které působil na střední Andrew VanWyngarden. Více detailů o tomto vtipkujícím uskupení a dvě alba bezplatně výměnou za e-mail najdete na jejich webu glitterpenis.com.


Trent Reznor

jméno: Michael Trent Reznor
věk: 46
kdo: industrial rock, dark ambient; lídr Nine Inch Nails; multiinstrumentalista, skladatel, zpěvák, producent; člen How To Destroy Angels
pointa: v roce 1985 hrál na klávesy v synthpopové kapele Exotic Birds

Trent Reznor
Trent Reznor věděl, co chce, a šel za tím. Proto se po roce výšky na to vyprd a přestěhoval do ohioského Clevelandu. V roce 1985, ve svých dvaceti, začal hrát v kapele The Innocent na klávesy, vydal s nimi album "Livin' In The Street" a vykašlal se na ně. Nehrál s nimi ani čtyři měsíce. O něco později se zapojil do dance synthpopového projektu Exotic Birds. V kapele hrál jako klávesák, programoval a staral se o doprovodné vokály, nikdy se ale na hudbě autorsky nepodílel. Chvilku na to jeden ze zakladatelů Exotic Birds sestavu opustil a Reznor místo něj dosadil svého spolubydlícího. Exotic Birds se rozpadli v roce 1988 a Reznorův spolubydlící (Chris Vrenna) později zavítal do Nine Inch Nails. Níže na vás čeká úsměvná reportáž o kapele vysílaná v tamější telce v roce 1985.

Tak. Pokud jste si pěkně nepočetli, přepošlete článek všem svým známým, ale hlavně nepřátelům, přesně jako všechny ty hloupé maily. A pokud to uděláte do sedmi minut, zachráníte jednu velrybu a Bill Gates si hlasitě uprdne. Anebo ne.

NÁZORY
  • super článok (michal, 25.11.2011 13:24) Reagovat

    dúfam že bude viac

  • Nechápu ... (Loudálek96, 25.11.2011 14:49) Reagovat

    Nechápu jak někdo tak zaujatý může být autor na, řekl bych, celkem kvalitním hudebním serveru, možná na jednom nejlepším ... Proč jste proti ní tak zaujatý? ... Pokud jste někdy slyšel akustické verze písniček tak musíte uznat, že ona opravdu zpívat umí. (Např. www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jQ7BQuoRmbs ) ... A ani už se poslední dobou neobléká do tak extravagantních oblečků (Vi. odkaz) ... Holt někdo prostě nemá to štěstí být tak slavný a úspěšný, ale to není důvod nesnášet ty, kterým se nepoštěstilo ... Nebudu Vám tu nadávát, že bych chtěl vidět jak dokážete to, co ona nebo ať si zkusíte prožít to, prožila ona ... To nemá smysl, jen byste si ze mě dělal někde u počítače srandu ... Ona ten talent opravdu má ...

    • Re: Nechápu ... (Jiří Zástěra, 25.11.2011 17:29) Reagovat

      Jenže ona si o tu zaujatost přímo říká. Nemusím sám umět zpívat a skládat hudbu abych nepoznal to, že moc toho narozdíl od jiných zpěvaček neumí a do povědomí se dostala jenom díky tomu, že ze sebe dělá maškaru. Taky to, co prožila, tak prožil v životě leckterý umělec. Nebo něco podobného. Navíc to věčné mediální vnucování téhle zpěvačky v mnoha lidech zákonitě musí vyvolat alergii.

      • Re: Nechápu ... (Loudálek96, 25.11.2011 17:52) Reagovat

        Ano, souhlasím ... Dřív jsem ji taky nemusel, dokud jsem neuslyšel acoustickou verzi Poker Face, od té doby jsem na ni absolutně změnil názor ... www.youtube.com/watch?v=Emrc5M_I34c ...Už určitě musíte uznat, že zpívat umí ... Já ji nechci bránit, ano, někomu může být vlezlá, ale to neznamená, že jí musíme nesnášet a říkat, že nic nedokázala ... Nebudeme si lhát, i když ji nemáte rád musíte prostě uznat, že dokázala něco co se jen tak někomu nepovede ... Ona se prostě i přes kritiku nenechala zněnit, zůstala svá a nevzdala se ... A navíc ... Složit 3 alba + 1 bonusové Vám přijde málo ?? ... Složit jedny z největších hitů např. PCD Vám přijde málo ?? ... A navíc, pokud víte, tak se stala hvězdou úplnou náhodou ... Mohla teď pořád hrát je no NY klubech, ale ona prostě jen dostala možnost, nevzdala se jí a jde si na 100% za svým ... A daří se jí to ...

        • Re: Nechápu ... (Jiří Zástěra, 25.11.2011 19:32) Reagovat

          Ale jo, dokázala Jenže to není jediná. Takových zpěvaček je dost. A jak říkám nepotřebovaly ze sebe dělat maškaru. Takže je otázka jestli by bez toho humbuku byla tím čím je. A právě ten humbuk ji degraduje. Jistě, že zpívat umí. Aspoň v tom smyslu, že nezpívá falešně. Ale to je tak všechno. Mně je nesympatická, ale lidem se líbí. To jí jistě neberu. Jen dávám přednost vkusnější prezentaci.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Vampire Weekend budou zdarma streamovat svůj koncert při úplném zatmění Slunce (25.03.2024 12:12)
- Desce "The Downward Spiral" je 30 let. "Pořád mi láme srdce," dojímá se Trent Reznor (18.03.2024 11:03)
- Video: Vampire Weekend se v optimistickém singlu "Classical" ocitají před zeleným plátnem (15.03.2024 16:22)
- Recenze: Deska "Loss of Life" od MGMT je jejich doposud nejintimnější a nejhlubší zpovědí (08.03.2024 18:00)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Video: MGMT a Christine and the Queens si v "Dancing In Babylon" hrají na vojáčky (21.02.2024 17:51)
- Video: Vampire Weekend jsou zpět. Klipy "Capricorn" a "Gen-X Cops" jsou prosáklé osmdesátkami (20.02.2024 08:08)
- Vampire Weekend začátkem dubna potěší fanoušky pátým albem (12.02.2024 16:49)
- Video: MGMT v realistickém klipu "Nothing To Declare" sledují život mladé ženy bez rukou (25.01.2024 09:44)
- Video: MGMT vzdávají v klipu "Bubblegum Dog" hold devadesátkovým kapelám. A nechají po sobě stříkat růžový sliz! (05.12.2023 09:01)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu