Jsou venku detaily k chystané reedici "Nevermind" Nirvany

28.07.2011 15:17 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Nirvana - Reedice Nevermind
© facebook interpreta
Všichni už vědí, že to bude letos dvacet let. Fanoušci Nirvany se ale kromě tribute alba dočkají i kolosální reedice kultovního alba "Nevermind". A nyní jsou už venku i všechny zbývající podrobnosti.

"Nevermind (Deluxe 20th Anniversary Edition)" bude k dostání digitálně i fyzicky (na CD i vinylu) po 26. září, a to hned v několika formách: jako standardní remaster původního alba, jako dvojdisková deluxe edice nebo jako nebo limitovaná "Super Deluxe Edice", která nabídne čtyři audio nosiče a jedno DVD (popřípadě Blu-ray).

Deluxe bude na dvou nosičích obsahovat kromě remasterované studiovky i béčka, starší demo snímky a například záznamy ze zkoušek kapely. Na super deluxe se fajnšmekři dočkají stejných dvou výše zmíněných disků a k tomu devadesátistránkové knihy, CD s tak zvanými "Devonshire Mixes" (původními mixy celé desky "Nevermind" od Butche Viga, které jsou po zvukové stránce odlišné od komerčně vydané verze), a aby to nebylo málo, ještě i audio záznamu koncertu ze seattleského Paramount Theatre z roku 1991 (který i s obrazem najdete na přibaleném DVD, na kterém jsou mimochodem i všechny čtyři videoklipy z "Nevermind").

Nevermind
© facebook interpreta
V souvislosti s upřesněním podrobností a tracklistu alba se správcům oficiálního Facebooku Nirvany přihodila i docela kuriózní 'storka. V rámci oslav výročí se totiž rozhodli změnit profilový obrázek svého účtu na legendární plovoucí dítko, které honí dolary. Po chvíli byl však obrázek odstraněn, protože prý "porušoval podmínky užívání Facebooku", přesněji bod: "Facebook does not allow photos that attack an individual or group, or that contain nudity, drug use, violence or other violations of the Terms of Use."

Nicméně, pár hodin po tom, co svět oběhla tato zvěst, přišlo i vyjádření jednoho z mluvčích společnosti, který se nechal slyšet, že titulka žádné podmínky neporušuje, takže nová profilovka už pyšně visí...

Jenom tak mimochodem, ten před dvaceti lety zvěčněný chlapeček se jmenuje Spencer Elden. A nechal se slyšet, že s prezentováním obalu jedné z nejslavnějších desek nemá vůbec problém. "Docela hafo lidí po celém světě vidělo můj penis. A to je to dost husté," řekl.

Nekonečný tracklist "Nevermind (Deluxe 20th Anniversary Edition)" vypadá takto:
CD 1
REMASTER
Smells Like Teen Spirit, In Bloom, Come As You Are, Breed, Lithium, Polly, Territorial Pissings, Drain You, Lounge Act, Stay Away, On A Plain, Something In The Way.
THE B-SIDES
Even In His Youth, Aneurysm, Curmudgeon, D-7 (Live at the BBC), Been A Son (Live), School (Live), Drain You (Live), Sliver (Live), Polly (Live).

CD 2
THE SMART STUDIO SESSIONS
In Bloom, Immodium (Breed), Lithium, Polly, Pay To Play, Here She Comes Now, Dive, Sappy.
THE BOOMBOX REHEARSALS
Smells Like Teen Spirit, Verse Chorus Verse, Territorial Pissings, Lounge Act, Come As You Are, Old Age, Something In The Way, On A Plain.
BBC SESSIONS
Drain You, Something In The Way.

CD 3
THE DEVONSHIRE MIXES
Smells Like Teen Spirit, In Bloom, Come As You Are, Breed, Lithium, Territorial Pissings, Drain You, Lounge Act, Stay Away, On A Plain, Something In The Way.

CD 4
LIVE AT THE PARAMOUNT THEATRE
Jesus Doesn’t Want Me For A Sunbeam, Aneurysm, Drain You, School, Floyd The Barber, Smells Like Teen Spirit, About A Girl, Polly, Breed, Sliver, Love Buzz, Lithium, Been A Son, Negative Creep, On A Plain, Blew, Rape Me, Territorial Pissings, Endless Nameless.

DVD
LIVE AT THE PARAMOUNT THEATRE
Jesus Doesn’t Want Me For A Sunbeam, Aneurysm, Drain You, School, Floyd The Barber, Smells Like Teen Spirit, About A Girl, Polly, Breed, Sliver, Love Buzz, Lithium, Been A Son, Negative Creep, On A Plain, Blew, Rape Me, Territorial Pissings, Endless Nameless.
VIDEOKLIPY
Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, Lithium, In Bloom.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY