shop.musicserver.cz
Paramore, Rock For People, Hradec Králové, 3.7.2011

Paramore: Show pro mladý

Vydáno: 04.07.2011 10:44 v sekci Naživo - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Festival Rock For People zažil v sobotu jeden ze svých vrcholů letošního ročníku. Mladá trojice Paramore zavítala na české území vůbec poprvé a fanoušky doslova okouzlila. Bezprostřední leaderka kapely svým rozpustilým a skromným vystupováním omámila všechny návštěvníky koncertu.

Live: Paramore

místo: festival Rock For People, Hradec Králové
datum: 3. července 2011

Paramore, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 2.-5.7.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Náctileté duše cestující do Hradce na festival Rock For People zažily v neděli 3. července jeden z vrcholů této akce. Mladičká formace z Tenessee Paramore se v Česku zjevila poprvé během své téměř desetileté kariéry a nabídla svým fans pořádnou porci energie. Duše a xicht kapely Hayley Williams se s tím nepárala a už od prvního songu to vzala pěkně zhurta. Skákala jako na trampolíně, metala hlavou a hlavně bavila lidi.

Člověk by si myslel (a to teda v mém případě tak opravdu bylo...), že přijede torzo nějaké skupiny, co se před nedávnem skoro rozpadla, jen si to torzo řeklo: "Hele, nezabalíme to, byla by to škoda." A to mi věřte, že by to byla škoda! Publikum, které toužilo shlédnout své idoly zblízka, se scházelo před pódiem už od odpoledne. Poznávací znamení? Věk kolem patnácti a vlasy nabarvený na rudo. Čtvrtina z odvážných dívenek, které propršený den na festivalu hodlaly strávit čekáním pod pódiem, odpadla během ďábelského koncertu Sum 41. Pógovací chuml hudebních nadšenců je holt neúprosný. Zbývající duše dostaly svou potravu po desáté hodině. Už před zahájením celého koncertu mladého tria skandovaly název kapely.

Paramore, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 2.-5.7.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Hayley a spol. na sebe nenechali dlouho čekat, pobízení fanoušků pod pódiem bylo natolik halasné, že by vyburcovalo každého. Zpěvačka a její dva chalani k mému překvapení narvali největší fláky hned ze začátku. Po celosvětovém hitu "Misery Business", kdy z mého pohledu v předních řadách skákala snad většina diváků metr dvacet vysoko, to několik lidí vzdalo a odpochodovalo sledovat zbytek koncertu ze zadních pozic. Všude zavládlo ohromné nadšení, frontmanka si taky nehrála na žádnou primadonu a prolomila ledy už po první písničce, kdy neopomněla vzpomenout, že se Paramore zjevili na českém poli vůbec poprvé.

Hayley Williams skákala jako diblík, co má v sobě baterky Duracell, vypila karton Red Bullů a ještě do sebe hodila krabičku energetických bonbónů. Nevyčerpatený fond energie a nadšení přetavovala v ještě větší šílenství fanoušků pod pódiem. Jasně, squadra posluchačů Paramore je v náctiletém věkovém průměru, ale koho to bolí? Věřím, že si přirozenost a nadšení těchhle Amíků mohl užít i protřelý návštěvník festivalu nad pětatřicet let.

Paramore, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 2.-5.7.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Mimořádný moment nastal, když zpěvačka prohlásila, že nehrají na festivalech moc pomalých písniček, ale že si jednu dnes večer nedokáže odpustit. Rozněžněná "The Only Exception", ve které kytarista Jeremy vyměnil své elektrické náčiní za španělku, navodila pro ten promrzlý den romantickou atmosféru, která prostě zahřeje. Ruce návštěvníků se kývaly ze strany na stranu, zamilované páry si vyměnili narychlo orálně pár bakterií a zpěvačka se mohla roztéct štěstím, když squadra pod pódiem odzpívala refrén tohohle pomalého fláku.

Ještě větší sympatie českého publika musela sklidit, když jen tak špitla do mikrofonu: "Víte, byla jsem z toho, že tady hrajeme poprvé, opravdu hodně nervózní." Na velkou kapelu nezvykle skromně zapůsobili na mě i ve chvíli, kdy měli uvést zbrusu novou věc "Monster": "Hrajeme ji dneska vůbec poprvé, tak nám držte pěsti, abychom to nepodělali." A nepodělali. Na pár dnů starou záležitost reagovali fanoušci úplně stejně, jako kdyby se jednalo o letitou a mnoha koncerty prověřenou věc.

Paramore, Rock For People, Festival Park, Hradec Králové, 2.-5.7.2011
© Petr Klapper / musicserver.cz
Velké finále padesátiminutového koncertu obstaral hit z loňské placky "Brand New Eyes", naléhavá "Brick By Boring Brick". Kromě toho, že všichni návštěvníci koncertů s chutí pěli zpěvný popěvek v refrénu, tak s radostí kvitovali ohromné množství konfet, které kapela na lidi v prvních řadách vypustila. Jednu velkou kaňku krátký, ale intenzivní set Paramore má. Nepřidávali, i když je nadšené duše pod pódiem vyvolávali mohutně ještě několik minut po závěrečném tónu.

NÁZORY
  • Hayley Williams (Martin, 04.07.2011 14:21) Reagovat

    je jednoznačně jedna z nejnadanějších zpěvaček posledních let co já znám:-) po Pink moje nejoblíbenější zpěvačka:-))))) je ale pravda, že nebýt Twilight znalo by tuhle skupinu opravdu méně lidí, hlavně u nás:-) ....já už ale od prvního cd věděl, že z nich jednou budou velké hvězdy a stalo se:-)))

  • článek (bzzz, 04.07.2011 17:31) Reagovat

    Paramore hráli vskutku skvěle...


    Až na pár podivných chyb v článku,jako zaměňování jmen členů (špaňělku měl Taylor a ne Jeremy) na které jsem u musicserveru.cz už zvyklý,je to hezy napsané ;)

    • Re: článek (Vincent, 05.07.2011 09:27) Reagovat

      Je fakt srandovní vytýkat někomu chyby a sám psát jak žák z pomocný školy.

      • Re: článek (Aria, 05.07.2011 14:46) Reagovat

        On ale, Lukáši Bendo, vytýkal chybu obsahovou. Ne jazykovou.

  • ? (Petr, 06.07.2011 11:27) Reagovat

    Přídavek dát nemohli tam to je časově omezený jenom ten kdo hraje na stage posledni muže dát přídavek.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sum 41 se na "Heaven :x: Hell" loučí poctivou porcí sebe samotných (12.04.2024 16:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Video: Sum 41 v klipu "Rise Up" absolvují šílený let. Pilotem je kytarista The Offspring (15.12.2023 10:12)
- Deryck Whibley ze Sum 41 je opět v péči lékařů (16.09.2023 18:37)
- Naživo: Bring Me The Horizon ve druhém dni Rock im Parku nabídli spolupráce, jaké svět neviděl (20.06.2023 16:00)
- Naživo: Rock For People odstartoval. Simple Plan a I Prevail zazářili, skupinu Lorna Shore pohřbil zvuk (09.06.2023 18:43)
- Sum 41 končí. "Heaven :x: Hel" bude jejich poslední deskou (09.05.2023 13:15)
- Recenze: Před albem "This Is Why" od Paramore je lepší zavřít oči (06.04.2023 18:00)
- Sum 41 odpálí oficiální afterparty Rock for People na brněnském Výstavišti (15.03.2023 15:53)
- Nové desky 6/2023 - od Paramore přes Rolling Stones po You Me At Six (14.02.2023 17:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Dua Lipa Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu