shop.musicserver.cz
Nové desky pro 27.-28. týden

Nové desky pro 27.-28. týden

Vydáno: 03.07.2011 07:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Prázdniny jsou tu a s nimi i období, kdy vychází o něco méně desek. První dva týdny tak nabídnou pouze dlouho očekávanou novinku Blondie, po pěti letech vracející se Incubus, vyměněnou LaFee, australskou country star Kasey Chambers, sólovku někdejšího člena King Crimson i Uriah Heep Johna Wettona nebo neo-soulovou zpěvačku Jill Scott.

Pokud se v pondělí 4., respektive 11. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Blondie - Panic Of Girls (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Blondie - Panic Of Girls
Debbie Harry a její Blondie své fanoušky napínali opravdu dlouho. Novinka "Panic Of Girls" je prvním albem od roku 2003, kdy vydali "The Curse Of Blondie". Přitom vzniklo již mezi říjnem a prosincem roku 2009 v New Yorku a mělo být vydáno o rok později, ale problémy s nahrávacími společnostmi vše zdržely. Na nahrávce se podíleli všichni členové kapely kromě Jimmyho Destriho, který byl původním klávesistou Blondie. Název alba pochází z textu demo songu "The End Of The World", který se nakonec na desku nedostal. Nahrávka přinese celkově jedenáct věcí včetně prvního singlu "Mother", ke kterému kapela natočila i videoklip se zombie. Bohužel ten není v našich zemích dostupný, a tak musíte vzít zavděk alespoň dokumentem z jeho natáčení, který nabízí kapela na svém webu. Pro fanoušky navíc přichystala ještě sběratelskou edici alba s dvěma songy navíc.


Incubus - If Not Now, When? (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Incubus - If Not Now, When?
Na sedmou placku amerických Incubus si fanoušci museli počkat dlouhých pět let. Snad se to ale vyplatilo - tedy alespoň to tak vypadá podle množství práce, kterou muzikanti desce věnovali. Spolupracovali na ní totiž s producentem Brendanem O'Brienem, který významně vypomohl třeba Pearl Jam nebo Rage Against The Machine. V rádiích jste se mohli setkat s pilotním singlem "Adolescents". Společně s další ochutnávkou "Promises Promises" ho najdete k poslechu na MySpace.com stránkách kapely. Na téže stránce v sekci "Videos" také najdete nové videoklipy k singlovým skladbám a také záznamy z nahrávání a zákulisní materiál z natáčení.


LaFee - Frei (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / electropop

LaFee - Frei
Zatímco v předchozích letech nás německá zpěvačka LaFee zásobovala jedním albem ročně, tentokrát si její fanoušci museli počkat o rok déle. Své nové album nazvala "Frei" a název desky je více než symbolický. LaFee se dle svých slov poprvé v životě cítí volná. Vyměnila celý producentský tým, zcela opustila image tvrdé rockerky, která kolem sebe jen kope, nadává a všechny chlapy považuje za naprostý odpad. "Frei" přináší třináct německy zpívaných písní, přičemž většinu z nich si zpěvačka i sama napsala. Vzhledem k jejímu vnitřnímu rozpoložení jde v drtivé většině o velmi pozitivně laděné písně, ve kterých je hlavním tématem láska v různých podobách. Za pilotní singl vybrala zpěvačka pomalou píseň "Ich bin", videoklip k ní jsme vám již představili.


Tip týdne

Jill Scott - The Light Of The Sun (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / neo-soul

Jill Scott - The Light of the Sun
Americká devětatřicetiletá zpěvačka, herečka a básnířka Jill Scott se vrací po čtyřech letech a poprvé ve jméně její nahrávky nenalezneme přídomek "Words And Sounds Vol.". Deska tentokrát nese název "The Light Of The Sun", co ovšem zůstalo stejné, je její styl, který kombinuje soul a r'n'b. Jill Scott si album ve velké míře sama napsala a produkovala. K ruce jí byli ale i její dlouholetí spolupracovníci JR Hutson, Dre & Vidal nebo Warryn Campbell. Pro album si přichystala celkem patnáct písniček, v nichž si zahostovali lidi jako Anthony Hamilton, Eve, Doug E. Fresh, či Paul Wall. Několik z nich najdete v audio podobě a s komentářem samotné Jill na jejím kanálu YouTube.com



Yes - Fly From Here (Mystic Production) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Yes - Fly From Here
Už jubilejní dvacátou studiovku si na své konto připíšou progresivní rockeři z kapely Yes. Jejich desce "Fly From Here" dominuje titulní opus rozdělený do šesti částí a doplněný o dalších pět kousků. Samotná fundamentální skladba "Fly From Here" má pro muzikanty obrovskou hodnotu - zakládá si na třicet let staré demonahrávce "We Can Fly from Here". Song se měl už dvakrát objevit na řadové nahrávce, ale pokaždé z toho sešlo. Nicméně muzikanti měli příležitost vytvořit nové mistrovské dílo a podle slov Chrise Squirea již patnácté epické dobrodružství v kariéře skupiny.


Různí - Larry Crowne (soundtrack) (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: filmová hudba / pop

Různí - Larry Crowne (soundtrack)
Do kin míří romantická komedie "Larry Crowne" Toma Hankse, který si v ní nejen zahrál, ale film i režíroval a přispěl ke scénáři. Ve filmu, pojednávajícím o trampotách návratu do školních lavic, kam se Hanksova postava po vyhazovu z práce dostane, si po jeho boku zahrála i Julia Roberts. K filmu vychází samozřejmě i soundtrack s písničkami, které mají na svědomí především Electric Light Orchestra a Tom Petty. Vedle nich na cédéčku najdete i Smokeyho Robinsona či Tylera Hiltona. Instrumentální část pak složil James Newton Howard.


George Thorogood And The Destroyers - 2120 South Mich (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues / rock

George Thorogood - 2120 South Michigan Avenue
Desky prvního prázdninového týdne potěší také fanoušky blues rocku. Zpěvák a kytarista George Thorogod a kapela The Destroyers totiž vydávají kolekci "2120 South Michigan Avenue". Na posluchače čekají klasické songy od hvězd stáje Chess Records jako Willie Dixon nebo Muddy Waters, kterým takto vzdávají hold, a také originální kousky. George Thorogod je pro album připravil společně s producenty Tomem Hambridgem a Richardem Flemingem. Kromě nich si hudebníci zavolali na desku další hosty, a to Buddyho Guye a Charlieho Musselwhitea. Celkem bude na desce třináct songů, jež budou dostupné nejen na CD, ale také na vinylu.


Kasey Chambers - Little Bird (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country

Kasey Chambers - Little Bird
Bezmála po roce se k nám dostává šesté řadové album australské countryové zpěvačky Kasey Chambers, která je ve své domovině nesmírně populární. Její alba pravidelně sbírají platinová ocenění a ona sama má cen ARIA či od australské countryové asociace tolik, že se jí jen těžko mohou vejít na jednu poličku. Paradoxem je, že právě "novinka" "Little Bird" je první od roku na 1999, která na vrchol australské hitparády nedosáhla. Kdo by se i přes tento fakt o toto album zajímal, nechť navštíví MySpace.com Kasey Chamebers, kde najde titulní singl.


Earth Crisis - Neutralize The Threat (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: metalcore

Earth-Crisis - Neutralize The Threat
Metalcorová formace Earth Crisis po comebacku v roce 2009 upevňuje svou pozici na hudební scéně další nahrávkou "Neutralize The Threat". V pořadí šestá studiovka je jakýmsi svědectvím o americké společenské situaci v devadesátých letech, zaměřující se na ideje rovnoprávnosti lidí a volného užívání drog. S finální podobou písní kapele pomohl producent Chris "Zeuss" Harris, známý ze spolupráce se Shadows Fall nebo Hatebreed. Podle slov muzikantů se povedlo navázat na předchozí dílo a přitom přidat něco z feelingu desky "Gomorah's Season Ends", která vyšla v roce 1996 jako druhá studiovka formace. Jestli mají členové Earth Crisis pravdu, ohodnoťte sami poslechem songu "Raise" na MySpace.com stránkách kapely.


Olivia Newton-John - Portraits:Tribute To Great Women Of Song (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Olivia Newton-John - Portraits:Tribute To Great Women Of Song
Australská zpěvačka a hvězda filmu "Pomáda" Olivia Newton-John vydala v roce 2004 album "Indigo", ke kterému se nyní vrátila a pochlubí se s ním znovu pod názvem "Portraits" s podtitulem "Tribute To Great Women Of Song". Album totiž obsahuje jedenáct coververzí světových hitů, majících jeden společný znak - napsala nebo proslavila je žena. Ve výčtu nechybějí takové klasiky jako "Anyone Who Had A Heart", "Where Have All The Flowers Gone?", "Summertime", "Alfie", "Send In The Clowns" nebo třeba "Cry Me A River". Ukázky všech písniček jsou k dispozici v internetovém obchodě Amazon.com.


R.E.M. - Life's Rich Pageant (25th Anniversary Edition) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

R.E.M. - Lifes Rich Pageant
Čtvrté album R.E.M. "Life's Rich Pageant" letos slaví pětadvacet let od svého vydání, a jak je obvyklé, kapela připravila u této příležitosti výroční edici. Ta bude obsahovat dva disky. Na prvním z nich naleznete digitálně zremasterované album, které bylo nahráno v období dubna a května roku 1986 v John Mellencamp's Belmont Mall Studios v Indianě a které produkoval Don Gehman. Druhý disk s podtitulem "The Athens Demo" obsahuje devatenáct dosud nevydaných verzí, které kapela nahrála ještě před finálním nahráváním.


V krátkosti

  • V reedicích naleznete tentokrát také synthpopové Erasure, kteří si připravili nové edice hned dvou alb - "Wonderland" a "The Circus". V balíčku rozšířených verzí naleznete hned tři disky - 2CD a jedno DVD. První audio disk bude obsahovat původní remasterované album, druhý různé mixy, živáky, dema a rarity a DVD pak promo videa a živé záznamy.
  • Na pultech obchodů naleznete i soundtrack k japonskému filmu "Norwegian Wood", který byl natočen podle stejnojmenné povídky Harukiho Murakamiho. Hudbu k tomuto filmu má na svědomí multiinstrumentalista a člen Radiohead Jonny Greenwood.

Dále vychází:

4.července:
Airrace - Back To The Start (Mystic Production)
Anvil - Juggernaut Of Justice (Mystic Production)
Awolnation - Megalithic Symphony (EMI)
Consfearacy - Consfearacy (Mystic Production)
Corpus Christii - Luciferian Frequencies (Mystic Production)
Death Cab For Cutie - Codes And Keys (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Lock Up - Necropolis Transparent (M.A.B.Records)
Popstars 2010 - Girls Forever - Winner Album (Supraphon/Warner Music)
Prince - 1999 (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Prince - Controversy (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Prince - Dirty Mind (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Různí - Transformers: Dark Of The Moon - The Score (soundtrack) (Supraphon/Warner Music)
Různí - Volver/Los Abrazos Rotos/Almodovar (soundtrack) (EMI)
Různí - Winnie The Pooh/Micimacko Hung (soundtrack) (EMI)
Solitude Aeturnus - In Times Of Solitude (Mystic Production)

11.července:
Huecco - Dame Vida (singl) (Supraphon/Warner Music)
Megadeth - Peace Sells..But(5Cd+3Lp)Lim. (EMI)
Nick 13 - Nick 13 (EMI)
Pat Metheny - What's It All About (vinyl) (Supraphon/Warner Music)
Stonelake - Marching On Timeless Tales (Mystic Production)
The Doors - A Collection (Mini Box Set) (Supraphon/Warner Music)
UFO - Chrysalis Years Vol.1(1973-1979) (EMI)

NÁZORY
  • Rock+ 2011/3 ...už brzy! (merhaut, 13.07.2011 00:16) Reagovat

    Více jak 300 stran prázdninového čtení a koukání o jménech jako: Gentle Giant . Arcade Fire . Jeff Beck . Judas Priest . Whitesnake . Wishbone Ash . Colosseum . Santana . Sade . Levellers . Markéta Irglová . Bryan Adams . Vladimír Merta & Etc... . Alison Krauss . Yes . Anderson & Wakemann Radiohead . Beady Eye . Pendragon . Queensrÿche . Journey . John Wetton . Electric Boys . ELP Moby . Rolling Stones . Humble Pie . Moody Blues . Doors . Jethro Tull . Janis Joplin . McDonald & Giles . Cactus Bloodrock . Titus Groan . James Gang . Queen . Al Kooper

    Sledujte: www.rockplus.cz

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Erasure v květnu rozšíří sérii reedic o desku "Cowboy" (15.04.2024 13:19)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- "Útok na lidskou kreativitu musí skončit," píší Billie Eilish, Pearl Jam i Robert Smith a bouří se proti AI (05.04.2024 10:48)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu