Z koncertu The Doors na Trutnov festu v Praze se stává malé festivalové setkání

25.06.2011 13:11 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ray Manzarek and Robby Krieger of The Doors
© idafan.com
Trutnov míří do Prahy! Z původně samostatného koncertu bývalých členů legendární kapely The Doors vzniká malý festival s velkým předfestivalovým setkáním za účasti několika kapel. Uskuteční se za necelý měsíc 13. července v Incheba Aréně. Pořadatelé jím pod názvem "Trutnov in Prague" chtějí vzdát hold Jimu Morrisonovi a připravit návštěvníky na blížící se srpnový festival v Trutnově - budou se zde prodávat i vstupenky za mimořádnou cenu.

Na tomto setkání vystoupí 13. července několik kapel: třicetičlenný dětský sbor Svatý pluk, skupina, která nepotřebuje elektriku, Marta & Rasputin Band a legendární undergroundové kapely Psí vojáci a Půlnoc. Budou zde k vidění i dobře známé stánky z trutnovského festivalu. Před teepee, které bude postaveno u hlavního vchodu, bude návštěvníky vítat kapela Marta & Rasputin band a každý si zde bude moci zakoupit vstupenky na letos pětidenní Open Air Festival Trutnov za mimořádnou cenu 880 Kč. Setkání a přehlídku "Trutnov in Prague" budou uvádět legendy českého undergroundu Ivan Martin Jirous, přezdívaný Magor, a František Stárek "Čuňas". Vyvrcholením pak bude koncert hudebníků z legendární kapely The Doors Raye Manzareka a Robbyho Kriegera. Zakladatel formace slibuje show s nejznámějšími skladbami a vším, co k této kultovní kapele patří.

"Celým setkáním chceme vzdát poctu mystifikátorovi a spirituálnímu básníkovi, Ještěrčímu královi Jimu Morrisonovi, který údajně za nevyjasněných okolností odešel před čtyřiceti lety do věčných lovišť, a zároveň připravit návštěvníky na srpnový festival v Trutnově," říká k tomu jeden z pořadatelů a zakladatel festivalu v Trutnově Martin Věchet, přezdívaný Geronimo. I proto budou na tomto pražském koncertě hrát kapely s Trutnovem propojené. Půlnoc, rekrutující se z Plastiků, i Psí vojáci mají svou historií a osudem k trutnovskému festivalu i příběhu The Doors z českých kapel nejblíže. Navíc Půlnoc prakticky osmnáct let nekoncertuje a hrála tento rok - především na počest Mejly Hlavsy - jen na pár koncertech. Bude se jednat o mimořádné vystoupení. Kapela se pak opět hodlá uchýlit do půlnočního ticha a nevystupovat.

Začátek akce je od páté hodiny odpolední před Incheba Arenou. Cena vstupenky je 880 Kč včetně poplatku v síti Ticketportal nebo 830 Kč jako speciální památeční edice s možností objednání u Geronimo Agency prostřednictvím festivalových stránek festivaltrutnov.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY