shop.musicserver.cz
Nové desky pro 25. týden

Nové desky pro 25. týden

Vydáno: 19.06.2011 07:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Stávka je za námi, a tak se můžeme těšit na Wohnout a po šesti letech vracející se November 2nd. Pitbull se obklopil spoustou hostů, Michael Bolton natočil desku duetů, fanoušky metalu rozproudí In Flames, na co navazovat mají Digitalism a dočkáme se i soundtracků k třetím "Transformers", či k filmu "Hanna" od The Chemical Brothers.

Pokud se v pondělí 20. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

November 2nd - Night Walk With Me (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: akustický rock / folk

November 2nd - Night Walk With Me
November 2nd své fanoušky trápili opravdu dlouho, celých šest let. Skupina na "Night Walk With Me" pracovala s dlouhými přestávkami tři roky a skladby se nahrávaly postupně v Hranicích, New Yorku a Nashvillu, kde žije i producent alba Steve Walsh. Jak říká Saša Langošová ve videu na YouTube.com, Walsh má velký podíl na změně zvuku, který se blíží spíše písničkářství. Do vzniku navíc promluvila i Suzanne Vega, která jejich nahrávky předala producentovi Petera Gabriela, Pearl Jam, Sheryl Crow nebo Toma Waitse Tchadu Blakeovi. Ten provedl finální mix alba a i díky tomu uslyšíte hosty, jako jsou banjista a dobrista Druhé trávy Luboš Malina a Luboš Novotný, basák Suzanne Vegy Mike Visceglia, baskytaristka Vivi Rama od Macy Gray nebo kytarista Taylor Swift Todd Lombardo. Specialitou je nová verze "I Like The World (Sun Is So Bright)" od Blue Effectu, kde se po dvaatřiceti letech opět sešli Radim Hladík a Vladimír Mišík.


Pitbull - Planet Pit (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / electro hop

Pitbull - Planet Pit
Se svým šestým albem se o slovo hlásí kubánsko-americký rapper, zpěvák a producent Armando Christian Pérez alias Pitbull. Novince dal název "Planet Pit" a deklaruje ho jako bohatý mix stylů, který ovlivnily jak zážitky z dětství stráveného v Miami, tak celosvětový úspěch z poslední doby. Desku předznamenal singl "Give Me Everything", na kterém spojil své síly s Ne-Yem, Afrojackem a Nayerem. Tím ovšem výčet hvězdných hostů rozhodně nekončí. S Pitbullem na "Planet Pit" dále spolupracovali například Marc Anthony, Chris Brown, Kelly Rowland, T-Pain, Sean Paul, Jamie Foxx, Akon nebo třeba Nelly. Poslední dva ovšem uslyšíte, pouze když zvolíte deluxe edici obohacenou o další čtyři skladby. Podobně hvězdně se to na "Planet Pit" třpytí i v producentském týmu, kde figurují jména jako David Guetta, Afrojack, Jim Jonsin, LMFAO, RedOne, Polow da Don, DJ Frank E, Dr. Luke, Benny Blanco a Max Martin. Za šérování si můžete poslechnout celou desku na jeho oficiálních stránkách.


Patrick Wolf - Lupercalia (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / electro pop

Patrick Wolf - Lupercalia (Deluxe)
Patrick Wolf je zpátky. Dva roky po vydání placky "The Bachelor" se hlásí o slovo s novinkou "Lupercalia". Původně se měla jmenovat "The Conqueror" a navazovat na dvojalbum "Battle". Patrick svůj první záměr ale zcela změnil a pro fanoušky připravil melancholické momenty a skladby plné zamilovanosti. "Lovesongy jsou docela časté téma v pop music, ale já se snažil zaujmout takový postoj jako ještě nikdo. Název odkazuje na oslavy Lupercalia, které vzdávají hold plodnosti a lásce. Snažím se být originální - je to jeden z mých největších cílů," uvedl sám hudebník. Jestli má pravdu, posuďte sami z jeho MySpace.com stránek. Najdete tu pár ukázek včetně klipu ke kousku "Time Of My Life".


Michael Bolton - Gems (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Michael Bolton - Gems
Ačkoli na minulém albu Michael Bolton spolupracoval dokonce s Lady Gaga, nějakého podstatného úspěchu nedosáhl. Nyní přichází s albem "Gems", které nese podtitul "The Duets Collection" a jasně napovídá, na co se tentokrát Bolton zaměřil. Po celém světě si vybral různé interprety z různých žánrů a s nimi natočil duet. Po jeho boku tak stanuli například američtí Rascal Flatts, indický A.R. Rahman, Angličan Seal, Australanka Delta Goodrem, Belgičanka Lara Fabian, Kanaďan Chris Botti, brazilská Paula Fernandes, či třeba výrazná kytaristka Orianthi. Raritou bude Stingova "Fields Of Gold" s již zesnulou Evou Cassidy, která měla tento hit v repertoáru. Zárukou kvality bude i osoba producenta, kterým není nikdo jiný než David Foster. Michael Bolton se o některých spolupracích rozhovořil v krátkých videích na svém YouTube.com


Wohnout - Našim klientům (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Wohnout - Našim klientům
Už koncem května nás Wohnout hrdě informovali o chystané desce, kterou v té době dokončovali. Finální úpravy proběhly na výbornou a hotové album "Našim klientům" míří na pulty. CD přináší patnáct kousků nahraných v improvizovaném studiu, které si muzikanti sami zbudovali v menším pronajatém domku ve Vyžlovci u Prahy. A jak ještě dodali, je to právě místo nahrávání, které je pro ně velmi důležité: "Spíš než vybavenost studií nás zajímá, jestli je v okolí rybník, kam se jít vykoupat, skatepark či dobrá hospoda. Městský studia nás neinspirujou," dodal Matěj Homola. V útulném prostředí se k Wohnout rádi přidali i další hosté jako Vašek Bláha z Divokýho Billa, Michal "Márdi" Mareda z Vypsané fiXy, Tomáš Hajíček známý z Krucipüsku a také Andrea Plíšková, kterou můžete znát z Gang Ala Basta. Pro hudební ukázky navštivte stránky vydavatelství sonymusic.cz


Různí - Transformers: Dark Of The Moon (soundtrack) (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / filmová hudba

Různí - Transformers: Dark Of The Moon (soundtrack)
Už za pár dní vtrhne do kin třetí pokračování "Transformers" Michaela Baye s podtitulem "Dark Of The Moon", a jak je zvykem, dočkáme se i dvou soundtracků. Nyní vychází ten písničkový, na kterém nemohou chybět Linkin Park, kteří opět zajistili ústřední skladbu, tentokrát kousek "Iridescent". K nim se připojili třeba Paramore, My Chemical Romance, Taking Back Sunday, Biffy Clyro, Goo Goo Dolls, či Art Of Dying. Část písniček i klip ke zmíněnému songu od Linkin Park si můžete poslechnout, respektive zhlédnout na speciálních stránkách soundtracku.


In Flames - Sounds Of A Playground Fading (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: melodický death metal

In Flames - Sounds Of A Playground Fading
Desítka je velké číslo a v případě švédských In Flames se na jejich desátou studiovku jen tak nezapomene. Novinka s titulem "Sounds Of A Playground Fading" fanoušky jistě překvapí - a nejen tím, že "jde víceméně proti ustálené hardrockové formuli", jak sami muzikanti dříve uvedli. Vůbec poprvé navíc nahrávali bez jednoho ze zakládajících členů, kytaristy Jespera Strömblada, jenž kapelu opustil začátkem loňského roku. Třináctku songů ve standardní edici doplní v luxusním balíčku DVD s dokumentem z příprav alba. Pilotním singlem se stala skladba "Deliver Us", kterou osazenstvo In Flames doplnilo o videoklip. Naživo si nové písně budete moct poslechnout 4. října ve zlínském Masters Of Rock Café a 7. října v Praze v MeetFactory.


Tip týdne

Digitalism - I Love You, Dude (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dance-punk / nu-rave

Digitalism - I Love You Dude
Jens "Jence" Moelle a Ismail "Isi" Tüfekci, jinak tedy německé duo Digitalism, nechali své příznivce čekat poměrně dlouho. Od vydání předchozí desky "Idealism" uplynuly již čtyři roky a skupina tuto mezeru vyplnila pouze o rok později raritním EP "Moshi Moshi". Nyní konečně toto čekání končí a Digitalism posílají na trh druhé album "I Love You, Dude" s jedenácti novými skladbami, které předznamenal singl "2 Hearts", jehož videoklip už nyní prezentují na svém webu. S jednou písničkou dvojici, která vystoupí i na Rock For People, vypomohl Julian Casablancas z The Strokes.



Black Country Communion - 2 (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Black Country Communion - 2
Rocková scéna má další superskupinu plnou zvučných jmen. Pánové Glenn Hughes, Jason Bonham, Derek Sherinian a Joe Bonamassa dali dohromady Black Country Communion a společně nahráli už druhou desku, jednoduše nazvanou "2". Kořeny nových písní sahají ještě před vydání prvotiny "Black Country". Není tedy divu, že jejich produkci obstaral také Kevin Shirley ve studiích Shangri-La v Kalifornii. Vzniklo celkem jedenáct kousků, a jestli se povedly, můžete otestovat na MySpace.com profilu lídra Glenna Hughese. Najdete zde také video k jedné z novinkových písní, kousku "Man In The Middle".


LMFAO - Sorry For Party Rocking (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electro hip-pop

LMFAO - Sorry For Party Rocking
Americké electro hip-popové duo LMFAO je široké veřejnosti známo především díky hitu "I’m Miami Bitch" z roku 2008 nebo nedávnou spoluprací s Davidem Guettou v singlu "Gettin’ Over You". Nyní je na startu jejich druhé album "Sorry For Party Rocking". Prvním singlem z něj se stala "Party Rock Anthem", ve které hostují zpěvačka Lauren Bennett a rapper GoonRock, ovšem na ostatních skladbách se podílela ještě zářivější jména hudební scény. S celkem deseti songy jim kromě zmiňované dvojice vypomohl například Busta Rhymes, will.i.am, Natalia Kills, Lisa, či Eva Simons. Nahrávku prozatím reprezentuje pouze zmíněný singl, který uslyšíte na MySpace.com dvojice.


Def Leppard - Mirror Ball: Live And More (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Def Leppard - Mirror Ball: Live and More
Kromě Glenna Hughese a superkapely Black Country Communion potěší fanoušky rockové muziky také britští Def Leppard. Namísto řadovky ale představují živák "Mirror Ball: Live And More", který je napěchovaný nejen záznamy z vystoupení v podobě slavných songů, ale také třemi novými skladbami a záběry ze zákulisí. K novinkám patří kousky "Undefeated", "It's All About Your Believin'" a "Kings Of The World". Všechny najdete na druhém disku balíčku a první ze zmíněných kousků si můžete poslechnout na MySpace.com formace.


Různí - Cars 2 (soundtrack) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: filmová hudba / rock / pop

Různí - Cars 2 (soundtrack)
O tom, že se do kin chystá pokračování úspěšného snímku "Auta" studia Pixar, se už nějaký čas ví. Snímek dostal lakonický název "Auta 2" a pochopitelně k němu vychází i soundtrack. Ten je stejně jako v případě minulého dílu částečné písničkový a částečně instrumentální. O druhou část se postaral hudební skladatel Michael Giacchino a o tu první interpreti jako Weezer, Perfume, Bénabar, Brad Paisley a Robbie Williams, kteří si společně dokonce střihli duet "Collision Of Worlds". Jeho ukázku spolu se dvěma dalšími uslyšíte na webu filmu.


Symphony X - Iconoclast (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: progresivní metal

Symphony X - Iconoclast
Pokud tento týden čekáte na metalový nářez, vaše přání by mohli vyplnit američtí Symphony X. Po čtyřech letech vydávají nový počin s titulem "Iconoclast", který standardně vybavili devítkou skladeb. Pro fajnšmekry připravili bonusovou edici o dvou albech obohacených o další písně. Pokud si chcete o jednotlivých edicích včetně té na vinylu přečíst další informace, máze k dispozici MySpace.com skupiny. Kromě traileru si můžete poslechnout pár starších písní - nové songy si muzikanti nechávají pro sebe.


The Chemical Brothers - Hanna (soundtrack) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika / filmová hudba

The Chemical Brothers - Hanna (soundtrack)
Dne 7. července 2011 bude mít u nás premiéru akční snímek "Hanna" režiséra Joea Wrighta ("Pokání", "Pýcha a předsudek"). Hudbu k němu složili The Chemical Brothers a na soundtrack připravili celkem dvacítku skladeb. Album mělo původně vyjít pouze digitálně, fanoušci si však doslova vynutili jeho vydání i na CD. Ukázky z něj jsou k dispozici v internetovém obchodě Amazon.com.


Cascada - Original Me (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dancefloor / europop

Cascada - Original Me
Dva roky po úspěšné desce "Evacuate The Dancefloor" se vrací německý taneční projekt Cascada. Nový počin dostal název "Original Me" a už loni jej uvedl singl "Pyromania". Na něj už stačily navázat "Night Nurse" a "San Francisco". Představily se tak hned tři písničky z celkového počtu jedenácti skladeb, které si Cascada pro tuto desku připravila. Vybrané kusy můžete slyšet na jejím profilu YouTube.com.


V krátkosti

  • Loni na podzim vydané nové album Linkin Park "A Thousand Suns" následuje nyní speciální verze, obohacená o plnohodnotné koncertní DVD. Na něm se nachází loňské podzimní vystoupení kapely v Madridu a další atraktivní bonusy.
  • Do Evropy se po dvou letech dostane i představení B.B. Kinga z koncertní série PBS Soundstage. Záznam tohoto představení o dvanácti položkách, kde hostují Terrence Howard, Solange a Richie Sambora, vychází na DVD i Blu-ray v HD kvalitě.
  • Ivan Mládek a jeho Banjo Band připravili DVD s názvem "Jožin z bažin a další největší hity". Najdete na něm bezmála třicet "klipů" a televizních záznamů těch nejznámějších písniček Ivana Mládka včetně několika bonusů.

Dále vychází:

Aerosmith - Best Of Ballads (slidepack) (Universal)
Axxis - 20 Years Of Axxis (The Legendary Live Show) (Mystic Production)
Bedřich Smetana - Tajemství (reedice) (Supraphon)
Ben Harper - Give Till It's Gone (EMI)
Destrophy - Cry Havoc (Mystic Production)
Devin Townsend - Calm & The Storm/Destru (EMI)
Devin Townsend - Deconstruction (EMI)
Devin Townsend - Ghost (EMI)
Draconian - A Rose For The Apocalypse (Mystic Production)
Ektor - Topstvi (EMI)
Haemorrhage - Hospital Carnage (Mystic Production)
Insense - Burn In Beautiful Fire (Mystic Production)
Ivan Moravec - Chopin - Scherza, Etudy, Mazurky (Supraphon)
Jitka Čechová - Bedřich Smetana - Klavírní dílo V (Supraphon)
Kylie Minogue - Kylie Albums 2000-2010 (EMI)
Lady Gaga - Born This Way (vinyl) (Universal)
Love Might Kill - Brace For Impact (Mystic Production)
Medeia - Abandon All (Mystic Production)
Necrodeath - The Age Of Fear (Mystic Production)
Night Ranger - Somewhere In California (Mystic Production)
Oceán - Odlesk tvůj (singl) (EMI)
Otep - Atavist (Mystic Production)
Rhapsody Of Fire - From Chaos To Eternit (EMI)
Různí - Shake It Up! (soundtrack) (EMI)
Různí - Taneční liga 130 (Universal)
Scar Of The Sun - A Series Of Unfortunate Concurrencies (Mystic Production)
Shining - Vii (Mystic Production)
Sinner - Bottom Line (Mystic Production)
Sss - Problems To The Answer (Mystic Production)
Stream Of Passion - Darker Days (Mystic Production)

NÁZORY
  • no nevím, nevím... (TDV, 19.06.2011 09:52) Reagovat

    ...November 2nd už jsou venku skoro měsíc a i opožděný Bontonland je má už 2 týdny...

    • Re: no nevím, nevím... (David Němeček, 19.06.2011 10:15) Reagovat

      Ahoj,
      Musicserver má pravdu. Nová deska November 2nd má opravdu oficiální datum vydání 15. června (vydání se posunulo kvůli technickým problémům). Pokud to nějaké obchody dostali dřív, dostali to přímo od kapely exkluzivně. Oficiální datum, kdy to EMI začalo zavážet do obchodů, je až nyní.
      díky za zájem
      s pozdravem
      David Němeček
      vydavatel a booking November 2nd

  • a co (Marek, 19.06.2011 10:20) Reagovat

    Make a scene od Sophie Ellis-Bextor, nevíte kdy a jestli to vyjde i u nás když má te¨d svůj vlastní label?

    • Re: a co (Jaromír Koc, 20.06.2011 10:15) Reagovat

      Ahoj, desku Sophie by měl v Čechách a na Slovensku distribuovat Universal Music. Pokud vše dobře dopadne a nedojde k nějakým nečekaným změnám, mohlo by se u nás objevit někdy po letních prázdninách. Z toho důvodu naše rádia ještě nezačala ani hrát nový singl "Starlight". Pro zajímavost, v některých státech Evropy se teprve nyní nasazuje jako novinka její loňský singl "Bittersweet" a o distribuci do rádií se stará label Armada Music.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Fotogalerie: November 2nd přitápěli v boskovickém Zámeckém skleníku (21.04.2024 12:12)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: Wohnout v hororovém klipu umírají pod tíhou obézní "Nevěsty" (08.04.2024 08:10)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Ceny Anděl jsou bez vícenásobného vítěze. Album roku nahráli November 2nd, do Síně slávy vstoupil Jiří Korn (30.03.2024 23:11)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Linkin Park Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu