Vladivojna vyráží na mini turné, pak natočí akustičtější album

05.06.2011 08:35 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Vladivojna La Chia
© Lenka Hatašová
Ostravská excentrická umělkyně, muzikantka i výtvarnice Vladivojna La Chia před pár dny vystoupila na festivalech Na jednom Břehu v Hradci Králové a na letošním ročníku Mezi ploty, během června a července vystoupí v Ostravě, Praze a Trutnově a pak začne pracovat na nové nahrávce.

Fanoušci se na letním mini turné Vladivojny a její doprovodné kapely dočkají převážně skladeb z debutu alternativistky i několika kousků ze soundtracku k filmu Jana Hřebejka "Nevinnost". Ansámbl muzikantky zavítá 22. června do ostravského klubu Parník, o den později zahájí Vladivojna oblíbený pražský open air festival United Islands (zahraje v rámci Klubové noci ve smíchovském Futuru).

Příznivce výtvarné tvorby hudebnice možná naláká vernisáž výstavy "Vysoké podpatky", která se uskuteční v podkrkonošském Trutnově v Galerii Uffo 12. července. Pár dní po vernisáži se Vladivojny dočkají i návštěvníci desátého ročníku festivalu Colours Of Ostrava.

"Letos bych ráda s kapelou zahrála několik nových věcí a vystoupení na ostravských Colours bude vlastně posledním koncertem před plánovaným natáčením dalšího alba, které chci nahrát ve velké míře akusticky," prozrazuje Vladivojna La Chia. Nové album natočí s osvědčenou sestavou, s níž nahrává a vystupuje už několik let (kytarista a producent Aleš Bajger, cellistka Terezie Kovalová, zpěvačka Sylvie Bee, multiinstrumentalista Tomáš Rossi a mistr zvuku Petr Slezák).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY