Glen Hansard se vrací do Česka, zahraje Náměšti a Telči

30.05.2011 01:19 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Glen Hansard, Folkové prázdniny, Náměšť nad Oslavou, 29.7.2005 small
© Ondřej Dúbravčík, www.dubr.net
Dobrou zprávu pro příznivce a příznivkyně kučeravých zrzavých Irů si přichystali pořadatelé Folkových prázdnin. Do programu festivalu se jim totiž podařilo zařadit i vystoupení oscarového Glena Hansarda. V Náměšti nad Oslavou rozdrnčí svou děravou kytaru v pátek 29. července, o den později pak přidá nášup návštěvníkům festivalu Prázdniny v Telči.

"Původně chtěl Glen tento rok odpočívat, ale vydržel to jen pár měsíců," říká Jiří Hejl, který koncerty připravuje, a dodává: "Letní koncerty jsme chystali několik let. Přednost však vždy z pochopitelných důvodů dostávala turné s kapelou po světě. Až letos se to v rámci Glenova osobního volna konečně podařilo."

Krom tohoto trumfu dramaturgie Folkových prázdnin vytáhla eso v podobě klezmerové superskupiny Shtetl Superstars, jejíž tvorbu si prý máme představit jako "radostný, tanečně neudržitelný, v rytmech ska a reggae rozhoupaný klezmer pop s dechovou sekcí, surfujícími kytarami a decentním vkladem electro hip hopu", tiskovka hovoří dokonce o projevu výtvarně hravém jako The Beatles a Gorillaz dohromady. Náměšťskému podzámčí muzikanti zahrají ve čtvrtek 28. července, ovšem "pouze" ve své akustické sestavě.

V tuto chvíli je line-up 26. ročníku Folkových prázdnin tedy téměř kompletní, rozpis po jednotlivých dnech najdete na webu festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY