Mami, pohlaď mě znovu

05.06.2011 14:00 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Sade zrovna nepatří mezi skupiny, jejíž fanoušci by museli remcat kvůli nadprodukci. O to překvapenější zřejmě byli, když byla oznámena nová výběrovka "The Ultimate Collection". Přichází totiž po dvou studiovkách, kterým předcházelo... výběrové album. Fíha.
8/10

Sade - The Ultimate Collection

Skladby: CD1: Your Love Is King, Smooth Operator, Hang On To Your, The Sweetest Taboo, Is It A Crime, Never As Good As The First Time, Jezebel, Love Is Stronger Than Pride, Paradise, Nothing Can Come Between Us, No Ordinary Love, Kiss Of Life, Feel No Pain, Bullet Proof Soul
CD2: Cherish The Day, Pearls, By Your Side, Immigrant, Flow, King Of Sorrow, The Sweetest Gift, Soldier of Love, The Moon And The Sky, Babyfather, Still In Love With You, Love Is Found, I Would Never Have Guessed, The Moon And The Sky - Remix featuring Jay-Z, By Your Side - Neptunes Remix
Vydáno: 2.5.2011
Celkový čas: 66:19 + 65:46
Vydavatel: Sony Music
Co se dá stihnout za sedmnáct let? Mnozí hudebníci za tuto dobu stačí přijít, nahrát několik hitovek, zažít s nimi pár let slávy, poté okusit trpkosti upadajícího zájmu, následně se uklidit do ústraní, natočit pokleslou reality show a nakonec se vrátit s výběrovkou dávno oposlouchaných songů. Sade je v tomto ohledu výjimečná formace - do světa v tomto období vyslali pouze dvě studiové kolekce soulových pralinek. Ty, spolu s ostatními lahůdkami ze svého repertoáru, seskládali na druhou výběrovku své kariéry.

Hodnotit již jednou hodnocené skladby by bylo stejně přínosné jako soudní spory Heleny Vondráčkové. Na dvojdiskové ultimátní kolekci se tísní celých devětadvacet léty prověřených songů. Vzhledem k štědrému rozsahu desky nepřekvapí, že nepřijdete ani o hity jako "Your Love Is King", "Smooth Operator", "By Your Side" nebo "No Ordinary Love". Prostě celou dosavadní diskografii královny sametových melodií Sade Adu aspol. se podařilo zmapovat velice rovnoměrně.

The Ultimate Collection - DVD edice

Sade - The Ultimate Collection
Chcete-li svůj osobní archiv rozšířit ještě více, pak určitě sáhněte po limitované CD+DVD edici alba. Kromě dvou disků hudby získáte i třetí kotouč s šestnácti videoklipy, chronologicky řazenými od stařičkého "Hang On To Your Love" po loňský "Babyfather". Nechybí ani video k "No Ordinary Love", kterou jsme si naposledy připomněli v našem svatebním speciálu.

A nějaká přidaná hodnota? Čtveřice novinek, alespoň tak to prezentují promo materiály. Skutečnost je ovšem o něco méně zářivá. Novotou se leskne pouze vydařená dvojice "I Would Have Never Guessed" a "Love is Found". Druhá zmiňovaná jasně navazuje na "Soldier Of Love" z desky stejného jména. Další dva kousky, o Jay-Zho obohacená "The Moon And The Sky" a cover "Still In Love with You" rockových veteránů Thin Lizzy, jsou především do počtu a album by bez nich fungovalo zcela stejně.

Sade již čtvrtou dekádu dojímají svými věčnými baladami a bezrozměrnou pohodou, zasluhujíc si tak oprávněně pozornost posluchačů. "The Ultimate Collection" je pak jasnou volbu pro ty, které nebaví žonglovat u CD přehrávače s dosavadní diskografií skupiny nebo se tak úplně neorientují ve všech skladbách, které skupina zatím natočila. Jestli si kdy máte koupit nějakou desku Sade, je to právě tato.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY