Procházka po Meyrinových polích

25.05.2011 05:00 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Projekt Broken Bells vznikl čistě ze vzájemné úcty obou protagonistů Danger Mouse a Jamese Mercera. Na debutu předvedli mix popových melodií, psychedelie a space rocku a získali si přízeň kritiků. Pár skladeb se na album nevešlo a ty teď vycházejí samostatně na "Meyrin Fields EP".
6/10

Broken Bells - Meyrin Fields EP

Skladby: Meyrin Fields, Windows, An Easy Life, Heartless Empire
Vydáno: 29.3.2011
Celkový čas: 11:43
Vydavatel: Sony Music
"Meyrin Fields EP" vychází zhruba rok od vydání debutu Broken Bells - projektu, na kterém se sešli producent Danger Mouse a James Mercer, leader indierockové kapely The Shins. Debut se opravdu podařil, a protože kapele zbyly stranou nějaké b-strany singlů a nevydané skladby, rozhodli se je vydat ve formě EP. To se sice dobře poslouchá, ale člověk se neubrání pocitu, že nejde o nic jiného, než o odřezky a zbytky.

Především je škoda, že "Meyrin Fields EP" nepřináší žádné větší experimenty. Oba muzikanti pouze opakují formuli, kterou použili na svém debutu. To by samozřejmě nemusela být nutně špatná věc, ale tentokrát je to dost neslané nemastné. Skladby totiž dokáží částečně udržet pozornost, ale po jejich poslechu si budete marně vybavovat, jak vlastně zněly.

Asi nejlíp se povedly první dvě položky. Titulní "Meyrin Fields" hlásí mírný odklon od zvuku debutu. Je v ní přeci jen více elektroniky, než na čemkoli z titulního alba. Přesto ale zůstávají doprovodné vokály typické pro Broken Bells. Druhá "Windows" pak stojí na pípavých psychedelických kytarách. Instrumentální "An Easy Life" je nejslabší položkou celého EP a není divu, že původně vyšla pouze jako bonusová skladba. Závěrečná "Heartless Empire" zní, jako by Grandaddy měli hodně průměrný sex s My Morning Jacket. Skladba ač příjemná, propluje takřka nenápadně.

"Meyrin Fields EP" nejde brát jinak, než jako dárek na rozloučenou. Pánové se teď na čas budou věnovat vlastním projektům a těžko říct, kdy se dočkáme nové desky Broken Bells (jestli k tomu vůbec dojde). Z tohoto pohledu EP svůj účel splňuje.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY