Exkluzivně: Premiéra klipu "Pověsíme celebrity!" Insanie

18.05.2011 12:47 - Petr Adámek | foto: facebook interpreta

Insania
© bandzone.cz/insania
Po více než roce od posledního videa "Volný radikál" Insania zase provokuje. Aktuální "Pověsíme celebrity!" je dost možná nejjedovatější záležitostí z celé desky "Kult hyeny" a už její text je sám o sobě kontroverzí: "Má hodnotu výrazně estetickou, si na dvorku temným pohrát s celebritou. Krk obejmout jí strunou E je víc než lákavé, za ni pověsit k ostatním na nebe hvězdné."

Nutno říci, že vizuální podoba klipu si s tou verbální nijak nezadá. Komiksové postavičky s reálnými obličeji našich celebrit soutěží v pořadu "Česko hledá celebritu". Účastní se např. Agáta Hanychová, Leoš Mareš, Jiří Pomeje, Helena Vondráčková, Sagvan Tofi, Olga Lounová, Dominika Mesárošová a další. Postupem času účastníci ze soutěže vypadávají, načež jsou vražděni neznámou čtveřicí...

A co ke klipu říká sama Insania? "Snažili jsme se nějakým milým způsobem popsat masmediální panoptikum kolem nás. Nechceme být na nikoho zlí, a proto jsme zvolili spíš umírněnou formu poprav. Každá z celebrit ze světa sejde způsobem, který odkazuje na nějaký detail z její dosavadní plodné kariéry. Rádi bychom tak celé elitě vyjádřili svůj vděk za všechno, čím nás, posluchače, obohatila."

Připomeňme, že rok a čtvrt starý počin "Kult hyeny" vyhrál kategorii "Album roku 2010" v anketě Břitva a nedlouho předtím získal nominaci v žánrové kategorii Andělů hard’n’heavy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY