V rádiu to samé a AC/DC na dračku

18.05.2011 00:07 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Rádiová hitparáda je docela překvapivá, a to tak překvapivá jako běžně. Kdyby se v první stovce neobjevilo pět novinek, nemusela by asi ani vyjít. Je úplně stejná. Ale jak se zdá, ti, kterým nevadilo poslouchat ty stejné věci v rádiu, zjevně vyrazili do obchodů, aby trošku zamíchali alespoň prodejním žebříčkem...
Milk & Sugar vs.Vaya Con Dios - Hey (Nah Neh Nah)
© facebook interpreta
RÁDIA - První desítka v rádiích zůstala od minulého týdne beze změny. První Milk & Sugar vs. Vaya Con Dios a jejich "Hey (Nah Neh Nah)", druhá J.Lo, Pitbull a "On The Floor", na trojce zesnulý Havajec s ukulele Israel Kamakawiwo'ole a jeho verze "Over The Rainbow", songu Judy Garland (Dorotky z "Čaroděje ze země Oz") mixnutého s "What A Wonderful World" Louise Armstronga. K ostatním nezměněným příčkám nejspíše není co dodat. Pojďme raději na novinky.

Do první stovky, přesněji na padesátý pátý plac, se podařilo dostat Barbadosance Rihanně s "California King Bed", songem, který si zvolili její fanoušci jako další singl z její placky "Loud". Zatím se nedá posoudit, jak dobře vybrali, jisté ale je, že v Anglii zabodoval na padesát čtyřce a jeho (zatím) nejvyšším triumfem je jedenácté místo na Novém Zélandu. Devět příček za Rihannou se nachází další novinka, stylově Chrise Browna, a to "Beautiful People", se kterým mu vypomohl Benny Benassi. Na šedesát osmičce se zjevil Martin Solveig a Kele, kteří jsou "Ready 2 Go" (kam však, to uvidíme až příští týden). Kdesi před koncem se zjevil i lenivý Bruno Mars, na jehož stále ještě čerstvý klip se můžete podívat níže. Těsně před koncem se objevila zajímavá trojka, David Guetta, Flo Rida a Nicki Minaj, které mimochodem na IFPI přitvrdili Y (na Nicky)...

Top 10 ČR - rádia:
  1. Milk & Sugar vs. Vaya Con Dios - Hey (Nah Neh Nah)
  2. Jennifer Lopez & Pitbull - On The Floor
  3. Israel Kamakawiwo'ole - Over The Rainbow
  4. Martin Solveig feat. Dragonette - Hello
  5. Avril Lavigne - What The Hell?
  6. Black Eyed Peas - Just Can't Get Enough
  7. Taio Cruz feat. Kylie Minogue - Higher
  8. ▬ Alexandra Stan - Mr. Saxobeat
  9. Jessie J feat. B.o.B - Price Tag
  10. Pink - Fuckin' Perfect

Top 100 RÁDIO 19/2011 - novinky:
55. Rihanna - California King Bed
64. Chris Brown feat. Benny Benassi - Beautiful People
68. Martin Solveig feat. Kele - Ready 2 Go
86. Bruno Mars - Lazy Song
99. David Guetta feat. Flo Rida & Nicki Minaj - Where Dem Girls At

AC/DC - Live At River Plate
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V prodejnách bylo, jak to tak vypadá, pěkně drsně. Kromě toho, že jedničku má nové DVD legendárních australských tvrďáků AC/DC, v první desítce se zjeví i taneční a vážná hudba. Nejsem si zcela jistý, je-li mezi námi tolik eklektiků, a ani nevím, čeho je tato pestrá desítka důkazem. První tedy "Live At River Plate". Na dvojku si polepšila londýnská čtyřka Sade se svou druhou kompilačkou a celkově desátou deskou "Ultimate Collection". Na trojku si popojeli Banditi Di Praga, kteří byli minule druzí a předminule první. Bude vtipné, pokud se jim povede mapovat týdny v hitparádě pomocí umístění. Ale uvidíme. Za Kabáty si o jeden flek pohoršila Olga Lounová, na pětce je Debbi a šestka je druhou nejvýše umístěnou novinkou (rovněž DVD) "Acoustic/Time" od Blue Effect. Hned za nimi, na sedmičce, je "Má vlast" Bedřicha Smetany v podání České filharmonie (pod vedením Rafaela Kubelíka). Jak rozmilé.

Kromě dvou zmíněných a velice dobře umístěných DVD novinek se na jedenáctku vyšplhalo album z roku 2003, a to "Babylon" Jaromíra Nohavici. Jde o jednu z nejprodávanějších českých nahrávek a je záhadou proč se nyní po tolika letech od vydání objevuje jako novinka. Prostě wow. Na dvacítce se usadil Dalibor Janda a jeho "Já se přiznám", na sedmadvacítce Hugh Laurie.

Top 10 - prodejnost:
  1. new AC/DC - Live At River Plate DVD
  2. Sade - Ultimate Collection
  3. Kabát - Banditi Di Praga
  4. Olga Lounová - Rotující nebe
  5. Debbi - Touch The Sun
  6. new Blue Effect - Acoustic/Time DVD
  7. ▲ Česká filharmonie, diriguje Rafael Kubelík - Má vlast
  8. Rytmus - Kraľ
  9. ▲ Různí - Songs For Japan
  10. ▲ Různí - Taneční Liga 128

TOP 50 Prodejní 19/2011 - novinky:
1. AC/DC - Live At River Plate DVD
6. Blue Effect - Acoustic/Time DVD
11. Jaromír Nohavica - Babylon
19. Různí - Česká serenáda
20. Dalibor Janda - Já se přiznám
27. Hugh Laurie - Let Them Talk
34. Různí - Superstar 2011 výběr
37. Různí - Tekno! 59

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 19. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY