shop.musicserver.cz
Nové desky pro 21. týden

Nové desky pro 21. týden

Vydáno: 22.05.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Jen málokdo má tolik kuráže se postavit druhému albu Lady Gaga "Born This Way". Těmi, kteří to zkusí, jsou například Čechomor, s neslýchaným albem Traband, Simply Red a Ecstasy Of St. Theresa se živáky z opery, tvrďáci Hammerfall, multiinstrumentalista Neal Morse, belgická vycházející hvězda Selah Sue a formace Mona přirovnávaná k U2.

Pokud se v pondělí 23. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Lady Gaga - Born This Way (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / electropop / taneční pop

Lady Gaga - Born This Way
Ačkoli se to v záplavě písniček nesoucích jméno Lady Gaga nezdá, je novinka "Born This Way" po debutu "The Fame" teprve jejím druhým řadovým počinem vycházejícím po dvou letech. Stefani Joanne Angelina Germanotta na písních pro nové album pracovala po celou tuto dobu a výsledkem byla více jak dvacítka skladeb, z nichž se nakonec vybíralo a pro standardní edici i vybralo čtrnáct věcí. Autorkou všech je především zpěvačka samotná a k ní se přidali například Fernando Garibay (Enrique Iglesias), Jeppe Laursen, Paul Blair a pochopitelně RedOne, který má, stejně jako v případě debutu, ve velkém na svědomí i produkci desky. Vedle něj ve stejné roli figuruje ještě několik dalších jmen, mezi nimiž vyčnívá někdejší manžel Shanii Twain a producent alb The Corrs, AC/DC nebo Bryana Adamse Robert "Mutt" Lange. Zvuk alba by měl být dle slov samotné zpěvačky jakýmsi spojením elektronické hudby s rock'n'rollem, metalem a hymnickými melodiemi včetně tanečních rytmů. To částečně předznamenaly dva singly - titulní "Born This Way" a kontroverzní "Judas". Oba dva uslyšíte hrát na MySpace.com Lady Gaga. "Born This Way" seženete jak ve standardní edici, tak pochopitelně i v té speciální, která bude rozšířena o druhý disk s pěti dalšími položkami.


Čechomor - Místečko (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / folk rock

Čechomor - Místečko
Pokud nebudeme počítat triptych z hradů a zámků, napínal Čechomor s novou studiovou deskou své fanoušky dlouhých šest let. Nyní je konečně tu a dostala název "Místečko". Jejím producentem je rodák z irského Dublinu žijící v New Yorku, skladatel, kytarista a producent Gerry Leonard a ke spolupráci si kapela přizvala i další zahraniční osobnosti jako kytaristu Tonyho Levina, který hrál mimo jiné s Peterem Gabrielem, bubeníka Douga Yowella, jenž spolupracoval se Suzanne Vega, nebo Ivana Táslera z IMT Smile, který je autorem dvou písniček a postavil se v nich i za mikrofon. S nimi a například i s Ewou Farnou nebo Lenkou Dusilovou natočili celkem třináct kousků, které opět vycházejí z lidových námětů jen s drobnými textovými či hudebními úpravami. Vedle toho vzniklo i několik ryze autorských děl, které jsou na tomto albu zastoupeny ve větší míře než na těch předchozích a byly podnětem k dalším změnám. Tou největší je zřejmě netradiční, svižnější a tvrdší zvuk. "Místečko" bude k dostání ve třech mutacích. Vedle klasického vydání a slidepacku, jenž bude k dostání na novinových stáncích, skupina připravila i limitovanou edici obsahující bonusové DVD z koncertu na hradě Loket a píseň s kapelou Divokej Bill.


Ecstasy Of St. Theresa - 10.10.10/Live (DVD, Blu-ray) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativa / indie

Ecstasy Of St. Theresa - EOST101010
Tuzemská formace Ecstasy Of St. Theresa se během posledních let natrvalo zabydlela na české hudební scéně a není divu, že velký koncert na Nové scéně nemohli muzikanti nechat jen tak ležet ladem. Show, kterou předvedli 10. října loňského roku, vydávají nyní na DVD a Blu-ray. Stejně jako velkou show pro uši připravilo osazenstvo kapely také hodnotnou podívanou pro oči. Velkým zpestřením byly světelné šaty Denisy Nové, které novým verzím některých písní dodaly jedinečnou atmosféru. Celkově mohou fanoušci pojmout DVD jako set toho nejlepšího, co duo Kateřina Winterová & Jan P. Muchow vytvořilo. Malou ochutnávku ke zhlédnutí najdete v podobě traileru na YouTube.com.


Simply Red - Farewell - Live In Concert At Sydney Opera House (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / soul

Simply Red - Farewell - Live In Concert At Sydney Opera House
Simply Red ukončili minulý rok po pětadvaceti letech svoji velmi úspěšnou kariéru a součástí tohoto konce bylo i více jak rok trvající světové turné, které se zastavilo také v Praze. Další zastávkou byla světoznámá Opera v australském Sydney. Tamější koncert se uskutečnil v říjnu minulého roku a Mick Hucknall rozhodl, že právě ten se dočká záznamu. Titul dostal název "Farewell - Live In Concert At Sydney Opera House" a bude k dostání hned ve čtyřech podobách. Audio podoba přinese výběr šestnácti skladeb a video, které bude k dostání jak na DVD, tak na Blu-ray, a to kompletní koncert včetně rozhovoru s hlavním představitelem. Pro fanoušky je pak připraven ještě komplet CD s DVD.


Hammerfall - Infected (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power metal

Hammerfall - Infected
Švédští Hammerfall už před pár lety naznačili, že se jejich svižný power metal začne ubírat trochu jiným směrem. Svůj nový přístup zřejmě prokážou i na chystané novince "Infected". Dali to najevo už pilotním singlem "One More Time", který před časem prezentovali i prostřednictvím videoklipu. Kromě této písně přináší nahrávka dalších deset songů. Některé z nových písní a spoustu starších kultovních songů kapela přibalí i na chystané promo turné, v rámci kterého se zastaví i u nás. Dne 14. července vystoupí na festivalu Masters Of Rock ve Vizovicích.


Traband - Neslýchané (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní folk / folk rock

Traband - Neslýchané
Rok od vydání alba "Domasa" vydává skupina Traband "Neslýchané", jež bude oproti předchozím nahrávkám v mnoha ohledech jiné. V prvé řadě je to počet nosičů - deska bude obsahovat hned dva - CD a DVD. Na CD jde tentokrát přírodní lyrika stranou, album je koncipováno jako sbírka příběhů a lidských osudů. Obsahuje intro plus jedenáct písniček, z nichž některé už zazněly na koncertech a některé jsou zbrusu nové. Zvuk se pohnul více k rockovému písničkářství podporovanému výraznější kytarou a naopak se upouští od "varhanního" zvuku známého z "Přítele člověka". DVD je pak evropským unikátem. Jedná se o hudební DVD v českém znakovém jazyce. Úkolu vizuálně pohybově ztvárnit písničky Trabandu se ujal kameraman a režisér Zeno Václavík. Pod jeho vedením překladatelé z České komory tlumočníků znakového jazyka prezentují skladby ze tří starších alb ("Hyjé!", "Přítel člověka", "Domasa") a také novinku "Moji učitelé". Celkem na DVD najdete dvanáct videoklipů o celkové stopáži přesahující čtyřicet minut.


Neal Morse - Testimony 2 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: prog rock

Neal Morse - Testimony 2
Americký multiinstrumentalista Neal Morse se už po roce připomíná novou deskou. Nahrávka "Testimony 2" ovšem odkazuje svým názvem na první díl, který vyšel v roce 2003. Na ten navazuje i svým konceptem, který se týká zpěvákova přechodu na křesťanskou víru. Tradičně se na desce podílejí jeho kolegové Mike Portnoy a Randy George. Z hostů se posluchači mohou těšit například na Stevea Morse. Nahrávku bude v balíčku doplňovat druhé CD s raritním materiálem, a pokud si zakoupíte speciální edici, čeká vás ještě třetí placka - DVD se záznamem příprav. Jeho stopáž dosahuje více než hodiny a diváky důkladně provede celým procesem. Aby toho nebylo málo, vydání doplňuje první kniha Neala Morse "Testimony - The Inspirational And Spiritual Journey Of A Prog Rock Musician". Malé ochutnávky najdete ve videu na YouTube.com, a pokud byste si chtěli novinky poslechnout naživo, máte možnost 9. června, kdy Neal Morse zavítá do pražské Retro Music Hall.


Selah Sue - Selah Sue (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: reggae / soul

Selah Sue - Selah Sue
Pokud netrávíte více času v Belgii, zřejmě vám jméno zpěvačky Selah Sue nic neřekne. Nicméně v zemích Beneluxu je velkou hvězdou a nyní se její sláva začíná šířit i do dalších koutů světa. Před časem tahle zpěvačka kombinující soul a reggae předskakovala Princovi a především nazpívala duet se Cee-Lo Greenem na jeho loňské album "The Lady Killer". Právě písničku "Please" zařadila i na svůj debut nesoucí její jméno, který vznikl složením dvou EP - "Black Part Love" a "Raggamuffin" - vydaných v minulých třech letech. Náhled na celé album poskytují ukázky na webu Selah Sue.


Sixx:A.M. - This Is Gonna Hurt (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Sixx:A.M. - This Is Gonna Hurt
Nicki Sixx, známý jako baskytarista Mötley Crüe, a jeho kapela Sixx:A.M. připravili po čtyřech letech nové album. Deska nese titul "This Is Gonna Hurt" a podobně jako první nahrávka slouží jako soundtrack ke knize "The Heroin Diaries: A Year In The Life Of A Shattered Rock Star". Z dvanácti písní si můžete poslechnout a podívat se na klip k "Lies Of The Beautiful People", která je současně i prvním singlem. Vše je na MySpace.com Nikkiho Sixxe. Sám rocker k písni vznesl filozofickou otázku: "Pokud najdu krásu ve všech těch věcech, které se zdají podivné a hrůzostrašné, proč se čas od času snažím najít krásu v tom, co tak hodnotí společnost? Mám to v hlavě zpřeházené já, nebo jsem schopný podívat se pod povrch, když ostatní nemůžou?"


Maná - Drama Y Luz (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop rock / latin rock

Maná - Drama Y Luz
Mexická poprocková skupina Maná není na hudebním poli žádným nováčkem. Během své kariéry, která začala na sklonku sedmdesátých let, kapela vydala již sedm řadových alb a nyní tato formace, která si zahrála i s Lucianem Pavarottim nebo Zuccherem, přichází po pěti letech s nahrávkou číslo osm "Drama Y Luz". A nutno dodat, že již se slušnou reputací. V Americe, kde deska vyšla již před více jak měsícem, vyšplhala nejen na vrchol žebříčků sledujících latinskoamerickou produkci, ale nakoukla i do Top 5 hlavního Billboard 200. Maná zaujala pop rockem s latino vlivy a v tuctu skladeb uslyšíte i jednoho z nejlepších perkusistů Luise Conteho, známého například ze spolupráce s Philem Collinsem. Maná nahrála ukázky všech skladeb na svůj web.


Theatre Of Tragedy - Last Curtain Call (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: gothic metal / doom metal

Theatre Of Tragedy - Last Curtain Call
Plejádu severských kapel tento týden doplňují Theatre Of Tragedy, kteří potěší příznivce gothic metalu a doom metalu nový koncertním balíčkem. DVD přináší celkem osmnáct kousků jako třeba "Hide And Seek", "Frozen" nebo "Cassandra". Hudební stopu doplňuje bonusový materiál se záběry z turné, zkoušky a také obsáhlé rozhovory, které fanouškům přinesou jistě hodnotné informace. Abyste si atmosféru show Theatre Of Tragedy mohli připomínat neustále, bude kromě DVD připraveno také CD s desítkou nejlepších písní z vystoupení. 2CD s takřka kompletním koncertem je určeno především těm, kdo nevlastní DVD přehrávač. Na co se můžete těšit, zjistíte díky traileru na YouTube.com.


Tip týdne

Mona - Mona (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Mona - Mona
Ačkoli Mona pochází z Nashvillu v Tennessee, z Mekky country hudby, nečekejte od nich ani housle ani mandolíny či podobné nástroje. Zbystřit by naopak měli ti, kteří rádi Kings Of Leon či U2. Jméno Mona figurovalo i ve výčtu těch interpretů, z nichž skládala BBC svoji Sound Of 2011. Eponymní album je tedy debutem této kapely a najdete na něm celkem jedenáct songů včetně jednoho skrytého bonusu. To, že přirovnání k irským U2 není vůbec od věci, zjistíte poslechem tří ochutnávek na MySpace.com formace.



U.D.O. - Rev-Raptor (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

U.D.O. - Rev-Raptor
Udo Dirkschneider a jeho kapela U.D.O. rozhodně nepatří do starého železa. Muzikanti mají energie na rozdávání, což dokazují další novou deskou "Rev-Raptor". Třináctku nových songů reprezentuje několik skladeb k poslechu na MySpace.com formace. Samotná nahrávka vyjde hned v několika mutacích - na CD, v digipacku, ve dvou vinylových verzích ve velmi omezeném množství a v limitce. Ta (podobně jako digipack) přinese navíc bonusový disk a promo předměty jako pásek, flash disk a sponu.


Dále vychází:

Adam Tensta - It's A Tensta Thing (EMI)
Alcest - Le Secret (EP) (Mystic Production)
Anna Netrebko - Don Pasquale (Universal)
Arkona - Stenka na Stenku (Mystic Production)
Freedom Call - Live In Hellvetia (Mystic Production)
Joseph Calleja - Maltese Tenor (Universal)
Karma To Burn - V (Mystic Production)
Mady Mesple - Album Du 80Ueme Anniv./Lim (EMI)
Mayan - Quarterpast (M.A.B.Records)
Montserrat Caballe - A Portrait (EMI)
Neil Diamond - The Bang Years (Reedice) (Sony Music)
Různí - 60s Summer Party (EMI)
Různí - 70s Summer Party (EMI)
Různí - Kanikuly 2011 (Universal)
Různí - Now Arabia 2011 (EMI)
Různí - Sharpay's Fabulous Adventure (EMI)
Různí - Schottish Fantasy/Karajan (EMI)
Různí - The Hangover Part II (soundtrack) (Sony Music)
Sarke - Oldarhian (Mystic Production)
Týr - The Lay Of Thrym (Mystic Production)
Yuck - Yuck (Universal)

NÁZORY
  • Lady Gaga? (DJ Volder, 22.05.2011 08:46) Reagovat

    Debut Lady Gaga se jmenoval "The Fame". "The Fame Monster" bylo druhé CD.
    Red One nebyl hlavním producentem alba ale má na svědomí jen tři nebo čtyři písně. Hlavním producentem byl Fernando Garibay, který na svědomí většinu věcí z alba.

    • Re: Lady Gaga? (Tomáš Parkan - autor, 22.05.2011 09:38) Reagovat

      Omlouvám se za chybu a děkuji za upozornění. Jméno desky jsem opravil.

  • ... (Mates, 22.05.2011 11:18) Reagovat

    Nové album Lady Gaga jsem si po všech těch kladných recenzích stáhl a musím říct, že pro mě je to jedna z nejzajímavějších popových desek posledních let.... ona vlastně ani není tak popová jako spíše moderní retro a rock n roll (i hlasově tato poloha Lady Gaga moc sluší a silně mi připomíná nějakou rebelskou zpěvačku s pořádným hlasem ze 70. let (v některých písních).... Album se vám bude a nebo nebude libit ale každopádně za zkoušku to stojí (miluji ten hutný zvuk starých dobrých bicích jako měli dříve snad všechny metalové kapely. Jinak Born This Way je tak trochu sjetá jízda... navíc u pár songů cítím závan Tima Burtona (Bloody Mary by mohla klidně být titulní písní pro jeho nový film) Každopádně v dnešní době kdy populární hudba slavných zpěvaček zní sterilně (také ne všech ale bohužel je to celkem pravda) přichází nabušená deska kterou si mohou pustit i né zrovna příznivci tohoto žánru (a když né celou tak minimálně několik songů). Lady Gaga je na vrcholu celosvětového zájmu myslím oprávněně (minimálně s touto deskou to chápu a to že si na sebe vezme pro někoho šílené hadry je už jen show)

    • Re: ... (neko, 22.05.2011 16:08) Reagovat

      Naprostý souhlas! Do písmene! :-)

    • Re: ... (Mia, 22.05.2011 16:47) Reagovat

      Tiez ma pri Bloody Mary napadol Tim Burton!!! Neskutocne - normalne som si tu skladbu predstavila v jeho Mrtvej neveste :D
      A plne suhlasim - Lady Gaga je opravnene na vrcholu zaujmu. Ta dosku ne neskutocna!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Headlinerem Ostravy v plamenech, která slaví deset let metalové jízdy, je Udo Dirkschneider (26.03.2024 16:12)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu