Vizionáři Mount Kimbie vystoupí v Meet Factory

07.05.2011 12:30 - Tomáš Bláha | foto: facebook interpreta

Mount Kimbie
© Mount Kimbie
Když už si někdo vytvoří svůj osobitý styl, na kterém se vezou další, něco to znamená. Mount Kimbie nalinkovali jednu z možných cest, kudy se dubstep může ubírat, a co víc - objevili a ve velkém množství ovlivnili současnou globální superstar Jamese Blakea. A teď se jejich koncertu dočkají i čeští fanoušci.

Těm zbožné přání plní nová klubová noc Education Party, v jejíž rámci londýnské duo Mount Kimbie 21. května vystoupí v pražské MeetFactory. Education je nová série klubových nocí, na které se budou představovat vyhlášení interpreti nezávislé scény společně s nadějnými domácími tvůrci. Záměrem je prezentovat českému publiku nové hudební trendy a poukázat na lokální autory, kteří s nimi dokážou držet krok. Společně s Mount Kimbie v Meet Factory tak vystoupí ještě Subject Lost a Kubatko.

Výroky typu: "Skvostné a osobité jako artefakt z budoucnosti," nebo: "Mount Kimbie splétají s neuvěřitelnou lehkostí různé elementy a přicházejí s nevídaným zvukem, který se dá stejnou měrou přirovnat k Burialovi, Vulva String Quartettu nebo Junior Boys v době, kdy vydali album Last-Exit," jsou ničím neředěná pravda. Kdo o tom nepochybuje, ten na akci nebude chybět. Koncert začíná ve 21:00 a vstupenky v ceně 180 korun můžete koupit například zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY