shop.musicserver.cz
Nové desky pro 19. týden

Nové desky pro 19. týden

Vydáno: 08.05.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ta nejzářivější jména tentokrát nehledejte, pokud tedy za ně nepovažujete AC/DC, kteří přinášejí živák, po dlouhé době vracející se zpěvačku Stevie Nicks nebo The Cars, debutujícího herce ze seriálu "Glee" Matthewa Morrisona, experimentátora s reggae Michaela Frantiho nebo Andrewa Lloyda Webbera, který nám představí "Čaroděje ze země Oz" jako muzikál.

Pokud se v pondělí 9. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

AC/DC - Live At River Plate (DVD) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

AC/DC - Live At River Plate
Masivní úspěch poslední desky AC/DC "Black Ice" nemohl zůstat jen tak bez povšimnutí, a tak míří k fanouškům obsáhlý živák. Na pultech se objeví set "Live At River Plate", který obsahuje sestřih záznamů z trojice koncertů odehraných na River Plate Stadium v Buenos Aires. Aby se diváci mohli nabažit jedinečných scén, natáčelo show na dvaatřicet kamer ve vysokém rozlišení. Koncerty navštívilo na dvě stě tisíc fans, kteří se s AC/DC setkali po dlouhých třinácti letech. Pokud si nevyberete z edice na DVD nebo Blu-ray, můžete si pořídit limitovanou verzi pro sběratele, jež bude navíc obsahovat tričko. DVD navíc ještě bonus "The Fan, The Roadie, The Guitar Tech & The Meat", kde najdete rozhovory s muzikanty, jejich pomocníky a fanoušky. Jako malou ochutnávku vám ještě nabízíme trailer na YouTube.com kanálu kapely.


Andrew Lloyd Webber - New Production Of The Of The Wizard Of Oz (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: muzikál

Andrew Lloyd Webber - New Production Of The Of The Wizard Of Oz
Anglický skladatel Andrew Lloyd Webber uvedl na začátku března v londýnském Palladium Theatre svoji novou produkci - divadelní ztvárnění kultovního filmu "Čaroděj ze země Oz". Předlohou mu byl pochopitelně film z roku 1939 s Judy Garland v hlavní roli. Pohádkový muzikál na motivy knihy L. Franka Bauma je o dívce Dorotce, kterou tornádo zanese z Kansasu do kouzelné říše Oz. Představení produkované Andrewem Lloydem Webberem a Billem Kenwrightem v režii Jeremyho Sanse bude obsahovat všechny filmové písně dvojice Harold Arlen/E. Y. Harburg, ale dojde i k rozšíření příběhu o nové melodie. Ty má pochopitelně na svědomí Webber sám a texty obstaral Tim Rice, což je jejich první větší spolupráce po neuvěřitelných třiceti letech. Hudbu z toho muzikálu nyní přinášejí i na CD "New Production Of The Of The Wizard Of Oz". Několik videí a dalších ukázek z něj naleznete na oficiálních stránkách muzikálu.


Stevie Nicks - In Your Dreams (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / rock

Stevie Nicks - In Your Dreams
Americká zpěvačka, skladatelka a někdejší členka slavných Fleetwood Mac Stevie Nicks se odmlčela na dlouhých deset let. Poslední její deska "Trouble In Shangri-La" vyšla v roce 2001 a od té doby její příznivci čekali. Nyní se konečně dočkali - její nové studiové album je tu a nese název "In Your Dreams". Stevie Nicks si složila jeho menší část sama a na zbytku spolupracovala především s Davem Stewartem, tedy polovinou dua Eurytmics. Stewart nejenže se podílel na desce autorsky, ale v jedné písničce si se Stevie Nicks i zazpíval a především CD společně s neméně slavným Glenem Ballardem i produkoval. Jako host se pak ve studiu objevili i další dva členové Fleetwood Mac - kytarista a zpěvák Lindsey Buckingham a bubeník Mick Fleetwood. Desku předznamenává singl "Secret Love", jehož ukázku společně se zbytkem alba uslyšíte v internetovém obchodě Amazon.com.


Tip týdne

Michael Franti & Spearhead - Sound Of Sunshine (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: reggae / rock / hip hop

Michael Franti & Spearhead - Sound Of Sunshine
Americký básník, muzikant, skladatel a tvůrce a lídr skupiny Spearhead Michael Franti není v Evropě až tak známý, ovšem na domovské půdě už působí přesně čtvrt století. Jeho sedmé album s domovskou formací dostalo název "Sound Of Sunshine" a ve Spojených státech vyšlo již minulý rok. Vzhledem k úspěchu, kdy dosáhlo do Top 20 amerického albového žebříčku, se nyní dostává i na mezinárodní vydání. Jeho muzika přináší mix reggae, rocku a hip hopu s tím, že prvně zmíněný styl tentokrát vede, o čemž nenapovídá pouze název alba, ale i dva hosté. Jimi jsou dvě dámy z Jamajky - Lady Saw, které se taky říká královna dancehallu, a Cherrie Anderson. Jak zní reggae v podání Michaela Frantiho a jeho Spearhead, zjistíte poslechem celého alba na jeho MySpace.com.



Miles Kane - Colour Of The Trap (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: psychedelický rock / indie rock

Miles Kane - Colour Of The Trap
Mladík Miles Kane bere hudební scénu útokem. Jako sólový umělec debutuje s dílem "Colour Of The Trap", které posluchačům přináší dvanáct songů. S produkcí nového materiálu vypomohl Dan Carey v Londýně a Dan The Automator v San Franciscu. Miles Kane si na placku přizval také řadu hostů jako třeba Noela Gallaghera, svého kolegu z Last Shadow Puppets Alexe Turnera (frontman Arctic Monkeys) nebo Druffa Rhyse, známého ze Super Furry Animal. Jak je vidět, na hostech hudebník nešetřil. To se ale nedá říct o ukázkách na jeho MySpace.com, kde najdete pouze jednu píseň "Inhaler", která je současně i jedním ze dvou zmíněných singlů. Na jeho oficiálních stránkách se můžete ještě podívat na klip k songu "Rearrange".


Ondřej Soukup - Platinum Collection (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock / filmová hudba

Ondřej Soukup - Platinum Collection
Baskytarista, porotce v SuperStar i X Factoru, držitel dvou Českých lvů a především jeden z nejvýraznějších českých hudebních skladatelů posledních desítek let Ondřej Soukup oslavil 2. května kulaté šedesátiny a při té příležitosti vychází trojdisková kompilace "Platinum Collection" rekapitulující jeho kariéru. První CD je věnované písničkám, kde dominují ty pro Lucii Bílou a k nimž se přidaly ty pro Jiřího Korna, Karla Gotta, Petru Janů a další. Druhý disk je věnovaný muzikálové tvorbě a crossoveru - první žánr zastupují "Johanka z Arku", "Elixír života" či nejnovější "Robin Hood" a ten druhý skladby z díla "Šach Mat" a "Zahrada rajských potěšení" či společná skladba s Pavlem Šporclem. Poslední CD je věnováno pochopitelně filmové hudbě, kde uslyšíte melodie z filmů "Bony a klid", "Requiem pro panenku" a samozřejmě těch v režii Jana Svěráka - "Akumulátor I", "Kolja", "Tmavomodrý svět" či "Vratné láhve". "Platinum Collection" přinese i několik doposud nevydaných skladeb.


The Cars - Move Like This (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop rock / new wave

The Cars - Move Like This
Legendární americká formace The Cars oslavuje velký comeback na hudební scénu, který nyní pečetí novou nahrávkou po čtyřiadvaceti letech. Na "Move Like This" se podíleli všichni původní členové formace až na basáka a zpěváka Benjamina Orra, který zemřel před jedenácti lety v důsledku rakovinového onemocnění slinivky břišní. Zbytek formace ale překvapivě nenahradil prázdné místo novým členem - o chybějící party se podělili Greg Hawkes a producent Jacknife Lee. Vokální party nyní zcela obstaral Ric Ocasek. Jak to kapele svědčí, jste mohli už otestovat díky klipům ke skladbám "Sad Song" nebo "Blue Tip".


Dash Berlin - United Destination 2011 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: trance

Dash Berlin - United Destination 2011
Nejlepší nováček na poli taneční hudby a jejího míchání, holandský DJ a producent Dash Berlin již stačil za svoji krátkou kariéru spolupracovat s lidmi jako Lenny Kravitz, Janet Jackson, Usher nebo Annie Lennox a minulý rok vydal již svoji druhou kompilaci "United Destination". Na tu letos navazuje hned dalším počinem stejného jména, jen k němu přidal číslovku 2011. Na dvou discích přinese "United Destination 2011" téměř třicítku skladeb, mezi nimiž jsou i tracky a remixy od Filo & Peri, Johna O'Callaghana, First State nebo Signum. Pilotním singlem alba, které představuje Dash Berlin pomocí desetiminutového mixu na svém webu, se stala písnička "Disarm Yourself" s hostující australskou zpěvačkou Emmou Hewitt.


Matthew Morrison - Matthew Morrison (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Matthew Morrison - Matthew Morrison
Debutant na hudební scéně Matthew Morrison není díky seriálu "Glee" až tak neznámý. Nicméně než se dopracoval k debutovému albu, jehož název nese jeho jméno, vystudoval muzikálové herectví, zpěv a tanec na renomované Tisch School Of The Arts. Jeho velký úspěch na Broadwayi přišel s obsazením do muzikálu "Hairspray", za roli v "The Light In The Piazza" byl nominován na cenu Tony. Posléze se mihl v seriálech jako "Kriminálka Miami", "Právo a pořádek" či "Vražedná čísla", ovšem pravý průlom přišel až s "Glee". Jako hosty si nahrávku přizval například hereckou kolegyni Gwyneth Paltrow, Stinga nebo Eltona Johna. S Gwyneth společně natočili cover verzi slavné "Over The Rainbow", kterou Morrisonova postava zpívala v závěrečném dílu poslední série "Glee". První ukázky z této desky naleznete na jeho webu.


Mads Langer - Behold (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / akustický pop

Mads Langer - Behold
Původem dánský písničkář Mads Langer, proslavený coververzí "You’re Not Alone" od britských Olive, začal připravovat nové studiové album s názvem "Behold" poté, co se přestěhoval do Londýna, tedy koncem roku 2009. Až na zmíněnou hitovku si všechny písničky na album napsal sám a poté je společně s producenty Ethanem Allenem (Tricky, Throwing Muses), Sachou Skarbekem (James Blunt, Samantha Mumba) a Martinem Terefem (Jason Mraz) nahrál. Cílem bylo zachytit intimní emocionalitu živých vystoupení, která je středobodem jeho hudby. "Behold" na jeho jeho MySpace.com reprezentuje pouze zmíněný hit "You're Not Alone" a živý videoklip k písničce "Fact-Fiction".


SuperStar 2011 - Výběr finálových hitů (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

SuperStar 2011 - Výběr finálových hitů
Letošní ročník Česko Slovenské SuperStar není ještě ani ve své polovině, ale už je tu první počin z její produkce. Vychází již klasická kompilace songů, kterými finalisté doposud nejvíce bodovali. Ovšem pozor! Kdo by čekal, že uslyší dvanáct, respektive třináct písniček, ten by se mýlil. Výběr totiž přinese skladby pouze desítky nejlepších plus společnou píseň "Nevzdávám". Kdo se tedy těšil na Klaudii Pappovou nebo Moniku Povýšilovou sólově, má smůlu. Album oficiálně vychází ve formě slidepacku a bude k dostání i v síti PNS.


Dále vychází:

Abba - Super Trouper/DVD (Universal)
Adam Lambert - Glam Nation Live (Blu-ray) (Sony Music)
Bach - Goldberg Variations/Angelich (EMI)
Behemoth - Abyssus Abyssum Invocat (EP) (Mystic Production)
Black Milk - Nechci tě trápit (Slidepack) (Universal)
Caliban - Coverfield (EP) (EMI)
Hollies - Clarke,Hicks&Nash Years (EMI)
Chris Botti - Chris Botti (Universal)
Jablkoň Anička a letadýlko - Království (Indies MG)
Keziah Jones - Live 2004 (DVD) (EMI)
Klaus Tennstedt - Complete Mahler /Ltd (EMI)
Klaus Tennstedt - Great EMI Recordings/Ltd (EMI)
Oboroh - Žalmy III. (Indies Happy Trails)
Pavel Bobek - Víc nehledám... (Slidepack) (Universal)
Různí - Desert Lounge Vol. 4 (EMI)
Různí - Disney Junior/Best Of Mickey (EMI)
Různí - Fast And Furious 5 -Rio Heist / Rychle a zběsile 5 - Akce v Riu (soundtrack) (Universal)
Různí - Hity Roku 1965 (Slidepack) (Universal)
Různí - Lemonade Mounth (EMI)
Různí - Musiqu De La Chapelle Royale (EMI)
Různí - Tekno 59 (Universal)
Různí - Zen Chants (EMI)
Různí - Zvieratka z paneláku (Universal)
Tarot - Spell Of Iron Mmxi (M.A.B.Records)
Whocares - Out Of My Mind / Holy Water (singl) (Mystic Production)

NÁZORY
  • The Antlers (Patras, 08.05.2011 10:23) Reagovat

    A co třeba aspon zmínit The Antlers a jejich desku Burst Apart vím že asi u nás bude těžko k sehnání ale aspon zmínku by si zasloužila.

    • Re: The Antlers (David Věžník, 08.05.2011 12:52) Reagovat

      Když je u nás deska "těžko k sehnání", tak se do Nových desek nedostane, tam se dostanou alba, co vycházejí v Česku. Ostatní "zmínky" patří do komentářů, což jste udělal a za což děkujeme. :-)

  • Tyler (Dior, 10.05.2011 18:23) Reagovat

    to samé se dá říci o Goblinovi

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- 50 let AC/DC připomene limitovaná sada zlatých vinylů (25.02.2024 16:31)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- AC/DC ohlásili evropské turné, Praha ve výčtu (zatím) není, Bratislava ano (12.02.2024 11:15)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu