Legendární kanadští metalisté Voivod míří do Prahy

30.04.2011 12:33 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Voivod_news
© www.flickr.com
Kanadská metalová legenda Voivod poctí svou návštěvou v rámci letošního evropského turné i českou metropoli. Koncert se uskuteční v pátek 13. května od 19 hodin v pražském Exitu Chmelnice .

Voivod se zformovali již v roce 1982 v kanadské provincii Quebec. Během své bohaté kariéry kapela vystřídala širokou paletu metalových žánrů. Původní spíše heavymetalový projev pozvolna nahrazovaly progresivní či thrashmetalové prvky. Po více než třech desetiletích tak formace dospěla k poměrně unikátnímu vlastnímu stylu.

Voivod nezastavilo ani úmrtí zakládajícího člena Denise "Piggy" D'Amoura, o čemž se mohli čeští posluchači přesvědčit kupříkladu na loňském Brutal Assaultu. Do historie kapely se zapsala i zvučná jména jako Jason Newsted, bývalý baskytarista legendy Metallica, či Daniel Mongrain, aktuální kytarista, známý z technických deathmetalových ikon Gorguts a Martyr.

Vstupenky je možné zakoupit přes stránky pořádajících Obscure Promotion či v tradičních předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY