Září-nezáří Monika superstáří

09.05.2011 13:00 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Monika Bagárová patřila mezi nejkrásnější účastnice loňské federální SuperStar. A nebyla jen pro ozdobu - díky krásnému hlasu se propracovala poměrně daleko, a deska tak byla celkem jistá. Bohužel ani album "Shining" se nezbavilo velkého neduhu desek účastníků hudebních soutěží - sterilní unylosti.
3/10

Monika Bagárová - Shining

Skladby: V síti lásky, Funky Soul & Jazz, Tanečnice, Hřích, Letní láska, Shaping My Life, Zpívej a hrej, Movin‘ On, Vem Meu Amor, Prší (duet s Robo Opatovským), Ve dvou
Vydáno: 21.3.2011
Celkový čas: 40:51
Vydavatel: Parlophone
Mohl bych svou recenzi začít obvyklým představením zpěvačky. Věk, národnost, nějaká zajímavost ze života, cesta hudební soutěží... Pozvolna bych přešel k představení týmu, který se na debutové desce podílel, nevynechal bych poznámku o zajímavém hlasu, kterým zpěvačka disponuje. A pak by to začlo - dojmy z jednotlivých písní, z alba jako celku, s výtkami, kterých se Monika Bagárová mohla vyvarovat. Roztáhl bych to na čtyři odstavce a odeslal. Jenže tohle všechno je naprosto zbytečné. "Shining" je tak nudná, tuctová, nemoderní a unylá nuda, že je pro ni škoda slov.

Je mi možná až líto lidí, kteří těch pár svých stovek vynaložených na desku podobného ražení raději neprosázeli, neprojedli nebo ještě lépe - nevynaložili na jakoukoliv jinou hudbu. "Shining" vidím jako hlavní hvězdu v regálu s vyřazenými cédéčky, o které nikdo zájem neprojevil a ani nikdy neprojeví. Cena někde kolem třiceti korun, možná i pade, Levný knihy po ní skočí jako nepracující senioři po pošťačce s důchodem. Monika totiž šlápla vedle všude, kde mohla.

"Shining" zní jako leaknutá dema raně devadesátkového r'n'b nevalné produkce, kterým chybí jakýkoliv náboj, nápad a nadhled. Jeden průměrný singl ("Tanečnice") totiž desku nezachrání. A to je asi tak vše, co bych k této nahrávce řekl, aniž bych měl pocit, že si mohu dovolit plýtvat vaším časem ještě více.

Zbytečná recenze? Zbytečná deska.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY