shop.musicserver.cz
Nové desky pro 17. týden

Nové desky pro 17. týden

Vydáno: 24.04.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Velikonoční týden přinese především novinky domácí produkce. S debutem se přihlásí Olga Lounová a Popcorn Drama, třetí deskou se přidá Gipsy.cz a jubilant Pavel Žalman už své počiny snad ani nepočítá. Zahraničí pak reprezentuje Jennifer Hudson, indie popové duo Matt And Kim, metalisté Wolf či třeba rockeři The Airborne Toxic Event.

Pokud se v úterý 26. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Gipsy.cz - Desperado (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / world music / ethno

Gipsy.cz - Desperado
Poměrně dlouho, tři roky, čekali fanoušci Gipsy.cz na novou studiovou desku. Dočkali se a třetí album je tu - s názvem "Desperado" a šestnácti skladbami. Těžko předpokládat, že by se skupina výrazněji odklonila od svého stylu, a tak se i nadále můžeme těšit na world music s prvky popu, rapu, hip hopu, breakbeatu a dalších stylů, tentokrát pouze s tím rozdílem, že se ponese ve stylu "mexcikánského" westernu. Deska vznikala po celou dobu odmlky a každý rok představoval jednu fázi, což by mělo být na albu patrné především ve vývoji zvuku. Nahrávalo se v malém studiu Bangatone Radka Bangy, který se postaral zcela sám i o produkci. I díky tomu se objevily nové zvukové moduly s nabídkou rytmických detailů a nejrůznějších efektů. Přesto stále hrají hlavní úlohu kytary, housle, basa či akordeon, protože jak říká sám frontman, vysamplovat se dá mnohé, ale srdce ne. Malou ochutnávku z desky naleznete ve videu na YouTube.com.


Jennifer Hudson - I Remember Me (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop / soul

Jennifer Hudson - I Remember Me
V roce 2004 se Jennifer Hudson zúčastnila hudební soutěže American Idol, o dva roky později natočila hudební film "Dreamgirls", za který získala Oscara, a v roce 2008 nahrála své eponymní debutové album, které získalo Grammy za nejlepší r'n'b album roku. Na tento úspěch by tato zpěvačka ráda navázala i druhým albem, jež dostalo název "I Remember Me". Pracovala na něm již od podzimu roku 2009 a záměrem by natočit více osobní nahrávku. I přes to neodmítla spolupráci s producentskými a autorskými hvězdami v čele s Dianne Warren, Aliciou Keys, R. Kellym, Ne-Yem, StarGate, Swizz Beatz, Ryanem Tedderem a dalšími. Zda se povedlo skloubit původní záměr s takto hvězdným a rozdílným týmem, můžete posoudit z několika ukázek na webu zpěvačky. Album vychází vedle standardní verze i v limitované edici s bonusovým DVD.


Olga Lounová - Rotující nebe (Universal)
web / bandzone.cz / psali jsme
žánr: pop / pop-rock

Olga Lounová - Rotující nebe
Zpěvačka, skladatelka a herečka Olga Lounová o sobě dala vědět jak rolí v roadmovie "Tacho", tak i v hitovém duetu s Xindlem X "Láska v housce". Nyní ale přichází se svým vlastním počinem - debutem "Rotující nebe". Najdete na něm hned čtrnáct skladeb autorů včetně prvního singlu "Gynekolog-amatér" nebo již zmíněného hitu "Láska v housce". Velký autorský podíl nese samotná zpěvačka a k ní se přidal i Xindl X nebo Michal Hrůza. O tom, že Olga Lounová vlastní rozsáhlý hlasový fond, živočišnou energii a rockové cítění, se můžete přesvědčit z ukázek na stránkách vydavatelství Universal.


Popcorn Drama - Včera bude (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Popcorn Drama - Včera bude
Pokud vám na české hudební scéně chyběla nová hudební kapela, nenechte si ujít prvotinu česko-slovenské skupiny Popcorn Drama "Včera bude". Ta vydává svůj debut po dvou letech působení. Naživo jste se s formací mohli setkat na postu předkapely na koncertu zpěvačky Anastacii nebo slovenských IMT Smile. Kapela na sebe upozornila nejprve pilotním singlem, který stejně jako celé album produkoval americký producent Carmen Rizzo, jehož služeb využil také třeba Seal nebo Alanis Morissette. Jestli stála spolupráce za to, posuďte sami - na stránkách Frekvence 1 si můžete stáhnout zdarma skladbu "Tak Fajn"


Žalman & spol. - Budějky (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk

Žalman a spol. - Budějky
Jedním z dárků, které si nadělil Pavel Žalman Lohonka k letošním pětašedesátým narozeninám, je i nové CD kapely Žalman & spol. Album dostalo symbolický název "Budějky", protože se jím Žalman po letech vrací zpátky ke svým hudebním kořenům. Ty nachází v jednoduchosti, prostém aranžmá písní a v mnoha textových reminiscencích. CD obsahuje dvacet písní a jeden překvapující bonus. Je na něm několik znovu natočených songů z minulosti ("Kytky stále ještě voní", "Přijela jsem v kadilaku", "Kdo ti zpívá", "Náhradní víkend", "Severní vítr", "Ty já", "Za ruku mě vem") a k nim se přidalo třináct novinek, napsaných přímo pro skupinu Žalman a hosté. Album vzniklo v osvědčeném českobudějovickém studiu MK Production a je opatřeno zajímavým obalem, na němž jsou do historické fotografie budějovického náměstí dokresleny postavy členů kapely.


The Airborne Toxic Event - All At Once (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock / pop

The Airborne Toxic Event - All At Once
Americká indie kapela The Airborne Toxic Event se tři roky po vydání eponymního debutu hlásí o slovo s novou deskou. Placka "All At Once" vznikala za dohledu zkušeného Davea Sardyho za mnohem lepších podmínek než předchozí počin. Namísto nahrávání během bubeníkových obědových přestávek se osazenstvo formace v klidu odebralo do studia. Vzniklo jedenáct kousků, které budou dostupné ve standardní edici a také v obsáhlejší digitální verzi. Fajnšmekři si mohou koupit balíček s CD a DVD. Než se ale rozhodnete si desku koupit, navštivte YouTube.com kanál kapely. Najdete zde několik klipů.


Tip týdne

Matt And Kim - Sidewalks (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop / electronica

Matt And Kim - Sidewalks
Se značným zpožděním, ale přece se k nám dostává třetí deska newyorského indie popového dua Matt And Kim, tedy zpěváka a klávesisty Matta Johnsona a zpěvačky a bubenice Kim Schifino. Album dostalo název "Sidewalks" a opět mixuje indie pop a elektroniku. Navíc ale nahrávka dostala nový dynamický taneční zvuk, způsobený infiltrací klubovými beaty, popem a disco-punkem. Všech deset skladeb najdete již nyní na MySpace.com dua.



Wolf - Legions Of Bastards (vinyl) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Wolf - Legions Of Bastards
Švédští metalisté Wolf opět útočí na fanoušky. Po úspěšné desce "Ravenous" z roku 2009, jež získala i nominaci na Grammy, přinášejí na stříbrném kotouči "spoustu tvrdé práce, potu a krve," jak uvádějí sami muzikanti. Nahrávka je napěchovaná jedenácti skladbami a jednu z nich - "Vicious Companions" - si můžete poslechnout na jejich MySpace.com. Pokud se rozhodnete koupit si limitovanou edici, můžete se navíc těšit na kousek "6 Steps", který dříve vyšel jako japonský bonus k předchozí nahrávce. V rozšířené verzi bude i předělávka songu "Method To Your Madness" původně od Metal Church.


Wiz Khalifa - Rolling Papers (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop

Wiz Khalifa - Rolling Papers
Třiadvacetiletý rapper z Pittsburghu Wiz Khalifa, vlastním jménem Cameron Jibril Thomaz, měl doposavad na svém kontě dvě alba vydaná na nezávislých labelech - velmi úspěšný debut "Show And Prove" a naopak zapadnuvší "Deal Or No Deal". Nyní je tu tedy s třetí deskou "Rolling Papers", první u velké společnosti, a druhé místo v americkém albovém žebříčku hovoří za vše. Oproti svým kolegům je tak trochu výjimkou. Jen výjimečně využil hosty, všech čtrnáct tracků na desce nese jeho autorský podpis a v produkci vsadil především na dva koně - I.D. Labs a Stargate. Mezi hrstkou hostů pak najdete spíše méně známá jména jako Too $horty či Curren$y. Několik ochutnávek z "Rolling Papers" servíruje Wiz Khalifa na svém MySpace.com.


Karel Černoch - Docela obyčejné písně (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / country

Karel Černoch - Docela obyčejné písně
Před více jak třemi lety podlehl Karel Černoch rakovině a zanechal tu po sobě značné množství písniček a především hitů. Nová kompilace "Docela obyčejné písně" si dala za úkol je náležitě zrekapitulovat, a díky dvoudiskovému formátu bylo možné je rozšířit o méně známé kousky. I proto se na kompilaci střídá big beat, soul, bigbandový pop, swing, náznaky šansonu či moderní country. Kariéru s normalizačními potížemi připomenou coververze Johna Denvera, Bee Gees či Lionela Richieho, vlastní tvorba, nebo zpracování kvalitních domácích předloh. Zajímavostí jsou jazzový "Stardust", lidový "Jarmark ve Scarborough", zlidovělý "Víc než přítel" nebo slavný "Večerníček" a dostalo se pochopitelně i na duety s Marií Rottrovou, Helenou Vondráčkovou, Jitkou Zelenkovou, Petrem Mukem či Peterem Dvorským a na poslední chvíli natočený kousek s dcerou Terezou. Kompletní seznam skladeb s ukázkami naleznete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Různí - Sensation-Celebrate Life (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: taneční hudba

Různí - Sensation-Celebrate Life
Největší a nejprestižnější evropská "indoorová" taneční akce, která je známá pod názvem Sensation White, míří již popáté do České republiky. Odehraje se 28. května v pražské O2 areně a právě k tomuto tanečnímu svátku vychází, stejně tak jako všude v Evropě, exkluzivní klubové míchané 2CD s názvem "Sensation - Celebrate Life (Czech 2011)". Najdete na něm bezmála čtyřicítku klubových megahitů ve dvou non-stop mixech, které namíchala domácí taneční partička The Ruffboyz. Trailer k této akci najdete na portálu YouTube.com


Dále vychází:

Above Symmetry - Ripples (EMI)
Bad Company - Live At Wembley (Mystic Production)
Bach - Sonates Suites-Menuhin/Lim (EMI)
Bob Sinclar & Dimitri From Paris - Knights Of The Playboy Mansion (Panther)
Heavenwood - Abyss Masterpiece (Mystic Production)
James Newton Howard - Water For Elephants (soundtrack) (Sony Music)
Chinaski - 26 Největších hříchů (Universal)
J. Kainar - Ubu se vrací (Panther)
Liszt - Piano-Cziffra/Lim (EMI)
M.Twain - Princ a Chuďas (Panther)
Marcelle Meyer - Integrale Studio (EMI)
Miro Žbirka - Empatia (DVD - slidepack) (Universal)
Molly Hatchet - Greatest Hits Ii. (Mystic Production)
Morrissey - The Very Best Of (EMI)
Mozart - Concertos No.22,25/Ntsc (DVD) (EMI)
Pentagram - Last Rites (Mystic Production)
Piotr Rubik - Santo Subito/Cantobiografie (EMI)
Různí - Arthur (soundtrack) (Sony Music)
Různí - CS filmové hity 80.-1/Slidepack (Universal)
Různí - Fresh 2011 (Universal)
Různí - Hity roku 1964/Slidepack (Universal)
Různí - Italodiskotéka 80.-1/Slidepack (Universal)
Různí - Joe's Choise (Blue Note Select) (EMI)
Různí - Karaoke 2/Slidepack (Universal)
Různí - Thor (Instrumental) (soundtrack) (EMI)
Status Quo - In The Army Now/Slidepack (Universal)
Steve Hackett - Live Rails (EMI)
The Band Of The Welsh Guards - A Royal Tribute (Supraphon/Warner Music)
Tchaikovsky - Ballets-Previn/Lim (EMI)
Tiburtina Ensemble - Flos Inter Spinas (Supraphon)
Ulver - Wars Of The Roses (Mystic Production)
V. Woolfová - Deníky (Panther)
Waterboys - In A Special Place (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen U2 Themroc Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu