shop.musicserver.cz
Nové desky pro 16. týden

Nové desky pro 16. týden

Vydáno: 17.04.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Šestnáctý týden roku 2011 přinese velký návrat Mike & The Mechanics, hard rockové matadory Uriah Heep a Nazareth, "novinku" Gorillaz "The Fall" konečně i fyzicky, další z britských objevů Jamieho Woona, Snoop Dogga vzpomínajícího na debut, DJe ATBho, elektronické Metronomy a alternativní rockery Guillemots a Duff McKagan's Loaded.

Pokud se v pondělí 18. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Mike & The Mechanics - The Road (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Mike & The Mechanics - The Road
Dlouhých sedm let čekali fanoušci Mike & The Mechanics na jejich novou desku. Mike Rutherford v tomto mezidobí zvládl reunion Genesis včetně velkého turné a před dvěma lety začal chystat sedmé album Mechaniků, které dostalo název "The Road". Sestava formace doznala od posledního počinu "Rewired" značných změn. Zůstali v podstatě pouze Rutherford a bubeník Gary Wallis, který v roce 2004 na chvíli skupinu opustil. Na desce tak už neuslyšíte Paula Carracka; jeho úlohu přebrali britský r'n'b zpěvák Andrew Roachford a Kanaďan Tom Howar. Jak můžete zjistit z ukázek v internetovém obchodě Amazon.co.uk, i přes tyto změny si Mike & The Mechanics zachovali svůj typický zvuk a styl.


Gorillaz - The Fall (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní hip hop / electronica

Gorillaz - The Fall
Představovat "nové" album Gorillaz "The Fall" jejich fanouškům je zbytečné. Všichni jej totiž už znají. Tato nahrávka vyšla digitálně v prosinci loňského roku, konkrétně den po Vánocích, a nyní se dostává i na její fyzické vydání. Vedle klasického CD ji seženete pochopitelně i na vinylu. Vzhledem k tomu, že jsme vám "The Fall" představili již v recenzi, pouze malé připomenutí. Více než o projekt Gorillaz jde o sólový projekt Damona Albarna, který jej nahrál na svůj iPad během amerického turné k desce "Plastic Beach". Vedle samotného Albarna se na desce podílel i producent Stephen Sedgwick a za mikrofonem si zahostovali Mick Jones a Paul Simonon z The Clash a americký zpěvák a skladatel Bobby Womack. Stále platí, že si tuto "novinku" můžete poslechnout celou na speciálních stránkách titulu.


Tip týdne

Duff McKagan's Loaded - The Taking (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Duff McKagan's Loaded - The Taking
Multiinstrumentalista a hudebník Duff McKagan si na nedostatek práce opravdu nemůže stěžovat. Před časem oznámil, že zakládá pro začínající hudebníky finanční poradenství a nyní uvádí na trh novinkovou placku své kapely Loaded "The Taking". Nástupce dva roky starého počinu je v pořadí třetí studiovou nahrávkou formace. Produkci materiálu obstaral Terry Date, známý ze spolupráce s kapelami jako Pantera, Slipknot nebo Deftones. Společně s muzikanty dal dohromady jedenáct kousků a některé z nich si můžete poslechnout na webu soundcloud.com. Písně byly také inspirací k novému filmu Jamieho Chamberlina. Sám režisér snímek charakterizoval jako směsici dokumentu, hudebních videí a záznamů živého vystoupení. Na trailer se můžete podívat na stránkách vydavatelství Roadrunner Records.



Jamie Woon - Mirrorwriting (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní r'n'b / soul

Jamie Woon - Mirrorwriting
Sedmadvacetiletý Brit Jamie Woon skončil letos v anketě BBC Sound Of 2011 čtvrtý. Pochází z hudební rodiny (maminka je známá keltská folková zpěvačka Mae McKenna), vystudoval slavnou The London School for Performing Arts & Technology a studium ukončil o rok později než Amy Winehouse, se kterou pak i několikrát vystupoval. Hraje na kytaru, zpívá, píše své vlastní songy a ve výčtu lidí, kteří jeho hlas ovlivnili, jsou Stevie Wonder, Radiohead a John Martyn, stejně tak staří folkoví písničkáři jako moderní elektroničtí lídři typu Luke Vibert a Jamie Lidell. Nyní přichází s debutovým albem "Mirrorwriting". O svém stylu hovoří jako o "r'n'b, na groove založené hudbě vedené hlasem". Jamie Woon si desku sám i produkoval a čtyři ukázky z ní najdete na jeho MySpace.com.


Explosions In The Sky - Take Care, Take Care, Take Care (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: post-rock

Explosions In The Sky - Take Care, Take Care, Take Care
Americká post-rocková formace Explosions In The Sky o sobě nedala vědět čtyři roky. K fanouškům posílá novou nahrávku "Take Care, Take Care, Take Care", která je současně oslavou výročí jejich desetiletého působení na hudební scéně. I když deska přináší pouze šest písní produkovaných Johnem Congletonem, jejich celková stopáž se pohybuje okolo čtyřiceti minut. Pokud se vám líbí trailer nebo skladba "Trembling Hands", jež najdete k podívání a ke stažení na oficiálních stránkách kapely, můžete při koupi vybírat z verze na CD a luxusní edice na vinylu.


Snoop Dogg - Doggumentary (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / gangsta rap / west coast hip hop

Snoop Dogg - Doggumentary
Ani to moc dlouho netrvalo a americký rapper a ikona žánru Snoop Dogg vysílá k fanouškům jedenácté CD "Doggumentary", jež má navazovat na jeho debut "Doggystyle", který vyšel před dvaceti roky. Co ale chvíli trvalo, bylo, než k nám tento titul doplul z Ameriky, kde je k dostání již necelý měsíc. Snoop Dogg pro tuto nahrávku připravil hned jednadvacet skladeb, které produkovala široká skvadra producentů, kde najdete jména jako Kanye West, Scott Scorch, DJ Khalil, The Cataracs, Gorillaz, ale třeba i countryový matador Willie Nelson, jehož účast se pochopitelně odrazila i za mikrofonem, což je případ také Kanyeho Westa a Gorillaz. K těm pak přibyli ještě R. Kelly, T-Pain, Young Jeezy, John Legend, Bootsy Collins a řada dalších. "Doggumentary" je již nyní ke slyšení v kompletní podobě na rapperově MySpace.com.


Guillemots - Walk The River (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Guillemots - Walk The River
Ostrovní formace Guillemots funguje na hudební scéně teprve sedmým rokem a už naplánovala návrat ke kořenům. Jejich novinková a v pořadí třetí deska "Walk The River" má totiž znít jako debut "Through The Windowpane", což v dosavadních recenzích média ocenila vcelku pozitivně. Jako první singl byla z dvanácti písní vybrána skladba "The Basket". Druhou ochutnávku v podobě titulního songu si fanoušci mohou stáhnout zcela zdarma prostřednictvím oficiálních stránek kapely. Na stejné adrese se zájemci také mohou podívat na klipy k oběma písním.


Metronomy - The English Riviera (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: electronica / pop

Metronomy - The English Riviera
Britský elektronický kvartet Metronomy, známý svými remixy pro Gorillaz, Ladytron, Goldfrapp nebo Franz Ferdinand, prošel od poslední desky "Nights Out" personální změnou. Skupinu opustil Gabriel Stebbing a jako náhrada přišli hned dva muzikanti - Gbenga Adelekan na baskytaru a Anna Prior na bicí. Přesto i zmíněný Sebbing figuruje mezi lidmi, co se podíleli na novém albu "The English Riviera". Ačkoli Metronomy i nadále slibují kombinaci elektroniky a popu, první reakce hovoří o změně zvuku, který má být nyní klidnější. Co je na tom pravdy, můžete zkoumat z ukázek i videa na webu formace.


Nazareth - Big Dogz (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Nazareth - Big Dogz
Skotské hardrockové formaci Nazareth může každý jen závidět. Muzikanti mají okolo šedesátky a na hudební scéně fungují přes čtyřicet roků. Po třech letech přicházejí s další novinkovou deskou "Big Dogz", na kterou umístili celkem jedenáct nových kousků. Kromě klasické CD edice připravili i luxusní verzi obohacenou o dalších pět akustických písní, které byly pořízeny na jednom z koncertů v roce 2000. Jak to kapele šlape i po tolika letech, můžete otestovat na adrese oktoberpromotion.com, kde najdete asi sedmiminutové medley nových songů.


Luboš Pospíšil & 5P - Chutnáš po cizím ovoci (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / pop / bigbít

Luboš Pospíšil & 5P - Chutnáš po cizím ovoci
Někdejší člen kapel jako C & K Vokal nebo Blue Effect Luboš Pospíšil loni oslavil šedesát let a s mírným zpožděním si naděluje jako dárek novou desku "Chutnáš po cizím ovoci", která je tak druhou nahrávkou s novou sestavou 5P. Už na minulé "Příznaky lásky" se k stabilnímu kytaristovi Bohumilu Zatloukalovi přidali o generaci mladší spoluhráči - bubenice Pavla Táboříková, Martin Štec na baskytaru a klávesák Ondřej Fencl. Jak už je zvykem, autory hudby jsou na půl Pospíšil a na půl Zatloukal, texty napsal jako tradičně Pavel Šrut, ale také Jan Sahara Hedl či Pepa Lábus. Proměnou tentokrát prošly aranže i celkový zvuk, na čemž má zásluhu i Lukáš Martinka ve studiu Svárov. Měl by být hutnější, modernější a dynamičtější. V některých skladbách se pak k 5P přidalo i smyčcové kvarteto nebo saxofonista Petr Venkrbec.


The Steve Miller Band - Let Your Hair Down (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / blues-rock

The Steve Miller Band - Let Your Hair Down
Navzdory plánům se The Steve Miller Band vrací ke stejnému konceptu jako v případě předchozího alba "Bingo!", tedy tomu blues-rockovému. Na "Let You Hair Down" zařadil skladby, které se na první desku nevešly. Všechny prošly pečlivým cizelováním a výsledkem je nahrávka pohybující se na rozmezí blues, rocku a rhytm and blues. O produkci se opět postaral Andy Johns, tedy člověk, který už spolupracoval s Led Zeppelin a Rolling Stones. Výsledek si můžete poslechnout díky ukázkám na oficiálních stránkách skupiny.


Uriah Heep - Into The Wild (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal / hard rock

Uriah Heep - Into The Wild
Uriah Heep se podobně jako Nazareth řadí již k rockovým dinosaurům. A stejně jako jejich skotští souputníci připravili i oni novinkovou nahrávku. V pořadí třiadvacátá studiovka je napěchovaná jedenácti skladbami. Dotázaná média desku ohodnotila vesměs kladně, i když někteří poukazují na fakt, že se Uriah Heep drží celou svou kariéru jen jednoho jediného stylu a novinka není v tomto směru ničím výjimečná. "Jako by ti chlapi posledních třicet let strávili jen posloucháním svého vlastního materiálu a občas si pustili Deep Purple za doby Iana Gillana," napsal redaktor magazínu Loudmouth ke stylu alba. Jestli má pravdu, posuďte sami. Na oficiálních stránkách kapely najdete video k první skladbě alba "Nail On The Head".


Různí - Eurovison Song Contest 2011 (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Různí - Eurovision Song Contest 2011
Česká republika po třech neslavných pokusech už se soutěžním kláním Eurovison Song Contest nepeče, avšak drtivá většina Evropy si letos opět zasoutěží. Letošní kolo se koná v německém Düsseldorfu a sejde se zde celkem 43 účastníků, včetně zástupce Slovenska. Na dvoudiskové kompilaci "Eurovison Song Contest 2011" je uslyšíte v kompletní podobě. Vedle známých interpretů, jako jsou třeba německá Lena nebo izraelská Dana International, které dokonce už soutěž v minulosti vyhrály, budou hlavním tahákem navrátivší se Blue, reprezentující Velkou Británii se songem "I Can". Představení soutěžících najdete na oficiálním YouTube.com kanále této akce.


Caine - Nadosah (Indies Happy Trails)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Caine - Nadosah
Bubeník skupiny Znouzectnost, křesťanský písničkář a mysionář Jaroslav Matějovský, kterému ovšem nikdo neřekne jinak než Caine, vydává nové sólové album "Nadosah". Obsahuje patnáct písní a vzniklo opět ve spolupráci s plzeňským muzikantem Přemkem Haasem. Caine je na novém albu "Nadosah" autorem hudby a textů, zpívá a hraje na elektroakustickou mandokytaru. Téměř všechny ostatní nástroje nahrál Přemek Haas, který měl na starosti také aranže a veškerou zvukovou stránku alba. Dalším hostem je ve dvou písních flétnistka Bára Haasová a na textech se vedle Cainea podílely "Zumka" Dvořáková a "Sasanka" Hájková. Album se natáčelo loni v Haasově studiu PyHa v Plzni. Několik ukázek Caine nabízí na svém webu.


ATB - Distant Earth (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: trance

ATB - Distant Earth
André Tanneberger, který je daleko více známý jako ATB, patří mezi nejlepší světové DJe a právě přichází s novým albem, které nazval "Distant Earth". To na dvou CD přinese celkem pětadvacet autorských skladeb, ve kterých si zahostovali mimo jiné Cristina Soto, JanSoon, Melissa Loretta, Sean Ryan, Kate Louise Smith, Dash Berlin, Anova nebo Armin van Buuren. První ukázky a spoustu dalšího materiálu k "Distant Earth" najdete na oficiálním YouTube.com kanálu ATB. Fanoušci si pak jistě nenechají ujít živé představení alba. ATB je hlavním tahákem Trance Fusion, která se uskuteční již 30. dubna v Průmyslovém paláci v Praze.


Dále vychází:

Andre Previn - Brief Encounter (Universal)
Antonín Rejcha - Klavírní tria / Guarneri Trio Praha (Supraphon)
Believer - Transhuman (Mystic Production)
Bennett/Cook/Miller/Moore - Beyond The F (EMI)
Between The Buried And Me - The Parallex Hypersleep Dialogues (Mystic Production)
Blake - All Of Me (singl) (EMI)
Gladiator/Kristina - Hokejové hymny (Universal)
Hana a Petr Ulrychovi - Bylinky (Reedice) (Supraphon)
Henry Ozark - Hvelreki/Ee (EMI)
Hladolet - Kaleidoskop (Indies Happy Trails)
James Newton Howard - Water For Elephants (soundtrack) (Sony Music)
Karel Vlček - Rálosníček (Supraphon)
King Kobra - King Kobra (Mystic Production)
Lenka - Two (Sony Music)
M. Pokora - Mise A Jour/French Version (EMI)
Martina Formanová - Skladatelka voňavého prádla (Supraphon)
Michael Monroe - Sensory Overdrive (Mystic Production)
Norther - Circle Regenerated (EMI)
Paul Anka - The Best Of/Slidepack (Universal)
Pendragon - Passion (Mystic Production)
Poodles - Performocracy (Mystic Production)
Ray Charles - Live In Concert (Universal)
Různí - Cs filmové hity 70.-1/Slidepack (Universal)
Různí - Disney Jazz Vol.1:Everyone (EMI)
Různí - Lanchbery/Ballets (EMI)
Různí - Massive Hits!-60s (EMI)
Různí - Massive Hits!-70s (EMI)
Různí - Massive Hits!-80s (EMI)
Různí - Massive Hits!-80s/Remix (EMI)
Různí - Massive Hits!-90s (EMI)
Různí - Massive Hits!-90s/Remix (EMI)
Různí - Massive Hits!-Reggae & Ska (EMI)
Různí - Massive Hits!-Rock (EMI)
Různí - Massive Hits!-Rock'n'roll (EMI)
Různí - Massive Hits!-Summer (EMI)
Různí - Top Of The Clubs Vol. 1 (Universal)
Scar Symmetry - The Unseen Empir (M.A.B.Records)
Stevie Wonder - The Best Of/Slidepack (Universal)
Syd Barrett - An Introduction To/Limit (vinyl) (EMI)
The Damned Things - Ironiclast (Universal)
Winds Of Plague - Against The World (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Naživo: Na Velký pátek heavy metalu svátek. Hvězdná sestava v čele s Judas Priest zdrtila Prahu (30.03.2024 17:58)
- Fotogalerie: Legendy metalu ovládly O2 arenu! Judas Priest, Saxon a Uriah Heep v obrazech (30.03.2024 13:32)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Sia U2 Themroc Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu