Ivan Král udeří na české publikum s novým koncertním programem

25.03.2011 12:21 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ivan Král
© facebook interpreta
Rocker Ivan Král má sice status uznávaného hudebníka všude po světě, ale nezapomíná ani na své rodné Česko. Dne 3. května odehraje koncert v pražském klubu Roxy, kde předvede zbrusu nový materiál. Těšit se na něj mohou i fandové ze Svitav a přilehlého okolí, tam zahraje ve Fabrice už 29. dubna.

Ivan Král odešel se svými rodiči do Spojených států ve druhé polovině šedesátých let. Stal se členem legendární hudební skupiny Patti Smith Group a vedle toho spolupracoval s Iggym Popem, Brucem Springsteenem a dalšími. Jeho písně dodnes hrají David Bowie nebo U2. Právě frontman poslední zmíněné kapely o Ivanovi prohlásil: "Když jsme poznali Ivana, poznali jsme velkého umělce. Bylo to nové hudební prozření. Hned jsme mu museli říci, jak nás jeho tvorba ovlivnila."

Do Česka se hudebník začal vracet v devadesátých letech. Vydal zde pět sólových alb, dvojalbum s výběrem toho nejlepšího a produkoval řadu desek českých interpretů, mezi které patří například Aneta Langerová nebo Mňága a Žďorp. Nejznámější deskou je asi placka skupiny Lucie "Černý kočky, mokrý žáby". Ta byla nedávno oceněna českými akademiky jako Nejlepší deska dvacetiletí.

Koncert v klubu Roxy začíná v osm hodin večer. Vstupenky v ceně 300 Kč seženete na pokladně klubu nebo v předprodejích sítí ticketstream.cz a ticketportal.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY