Španělský festival Sónar se hlásí o slovo

15.03.2011 07:44 - Tomáš Bláha | foto: facebook interpreta

Underworld
© facebook interpreta
Je polovina března a oficiální stránky španělského festivalu Sónar již disponují tak kvalitním line-upem, že by klidně mohl příští týden začít. Přehlídka nových trendů, jak v hudbě, tak v jiných multimediálních odvětvích, letos proběhne 16.-18.června a tak jako v předchozích letech se vše podstatné bude odehrávat v areálu barcelonského centra současného umění (denní část) a v rozlehlém koncertním komplexu na okraji Barcelony (noční část). Což je vlastně i stěžejní část celého festivalu.

Z dostupných jmen zmiňme například L-Vis 1990 vs. Bok Bok, což jsou dva zakladatelé mladého labelu Night Slugs, který v loňském roce patřil mezi ty nejlepší klubové labely v Británii. A sekundovat jim bude Egyptrixx. Ten svoji debutovou desku vydal sice u skotských LuckyMe Collective, ale zářezy má i u Night Slugs. Jako zástupci hauntologie se představí How To Dress Well nebo Hype Williams, za legendární elektronický label Warp vystoupí neméně legendární Aphex Twin a například i nová naděje v podobě projektu Africa Hitech.

Detailní seznam dalších jmen najdete na oficiálních stránkách. Nechybí mezi nimi například ani mladík Nicolas Jaar, Darren Cunningham aka Actress, který loni vydal vysoce hodnocené tech-dub-minimalové album "Splazsh" (mimochodem za label Honest Jon's přijedou i jihoafričtí šamani Shangaan Electro), nebo duo bubáků Shackleton a Raime. Zapomenout se pak v neposlední řadě nesmí ani na "velké" Underworld, M.I.A. nebo Die Antwoord.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY