Soundgarden mají zhruba čtrnáct nových songů

06.03.2011 11:56 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Soundgarden
© roadrunnerrecords.com
Už v polovině února muzikanti ze Soundgarden prohlašovali, že jsou připraveni nahrávat. Brzy přejdou od slov k činům - příští týden začnou s nahráváním nové desky. Do studia v Seattlu vkročí s asi čtrnácti písněmi.

O první desce Soundgarden po patnácti letech informoval bubeník Matt Cameron v rozhovoru pro Billboard.com. K novým písním dodal: "Je z nich patrný další vývoj, ale od naší klasické tvorby jsme se nijak výrazně neodchýlili. Má to všechny prvky pro nás typické a v podstatě ještě něco navíc. Myslím, že si lidé tu novinku zamilují."

Bicman ještě dodal, že drtivá většina materiálu bude nová. Některé nápady, co na album umístí, ale měli muzikanti schované v šuplíku: "Pár motivů pochází až z roku 1996, kdy vznikala deska 'Down On The Upside'. V žádném případě ale neznějí staře - snažili jsme se ten zvuk udělat moderní, 'aktualizovat' ho. Podle mě to nijak zastarale nezní."

Jeho prohlášení doplňují slova zpěváka Chrise Cornella. Před několika dny v rozhovoru pro Spin.com uvedl, že ve studiu stráví tolik času, kolik bude nutné, aby vznikla deska, na kterou budou všichni hrdí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY