shop.musicserver.cz
Nejzajímavější vystoupení z letošních Grammy a Brit Awards

Nejzajímavější vystoupení z letošních Grammy a Brit Awards

Vydáno: 21.02.2011 05:00 v sekci Publicistika - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

V posledních dnech proběhly hned dvě velké hudební události. Udílení amerických výročních cen Grammy a ostrovních Brit Awards. Pojďme si zrekapitulovat několik výrazných a pozoruhodných vystoupení, která se na těchto akcích objevila a o kterých se bude ještě chvíli mluvit.

Bruno Mars, B.o.B a Janelle Monáe - Medley

Janelle Monáe - Cold War
Hned zkraje začínáme jedním z nejpovedenějších vystoupení letošních Grammy. Své síly spojilo trio Bruno Mars, B.o.B a Janelle Monáe, kteří nejdříve společně a poté každý zvlášť zazpívali své hity. Kromě skvělých vokálních podání nechyběla ani originalita - když se do centra reflektorů dostal Bruno, televize přepnula do stylového černo-bílého schématu. Vše uzavřela Janelle Monáe s energickou "Cold War", během které se nechala i odnášet na rukách davu, zatímco Bruno Mars osedlal bicí.

Take That - Kidz

Take That - Progress
Znovuobnovení Take That v plném počtu zažívají vrchol kariéry. Jejich comebackové album "Progress" si vedlo skvěle u kritiků a ještě lépe u posluchačů - v Británii se stalo nejprodávanějším albem loňského roku a jeho život nyní prodlouží i nový singl "Kidz". Pětice zpěváků ho předvedla na letošních Brit Awards, kde si zároveň odnesli ocenění pro nejlepší skupinu roku. Kromě velkého nasazení boybandu bylo plusem i velké množství tanečníků-policistů, kteří zaplnili téměř celé pódium a pomohli vystupňovat atmosféru songu.

Lady Gaga - Born This Way

Lady Gaga - Born This Way (singl)
Vystoupení Lady Gaga se singlem "Born This Way" bylo jedno z nejočekávanějších v rámci letošních Grammy. O singlu bylo dopředu vysloveno mnoho superlativů, a tak mnoho posluchačů s napětím čekalo, s čím se Lady G vytasí. Hymnu všech menšin předvedla však s velkou dávkou entuziasmu, nechyběla nějaká ta výstřednost (tentokrát to bylo úvodní vajíčko, ve kterém zpěvačka prý strávila tři dny) a přidala i varhanové sólo z Bachovy "Tokáty a fugy d-moll". Hype okolo songu i toto vystoupení pomohly k tomu, aby se písnička následně vyhoupla na první místo mnoha světových hitparád.

Arcade Fire - Month Of May

Arcade Fire - The Suburbs
Kanadská formace Arcade Fire završila velice úspěšný rok záplavou prestižních cen. Na Grammy si odnesli cenu za nejlepší album roku "The Suburbs" a stejné ocenění (v mezinárodní kategorii) shrábli i na Brit Awards. Milovníci kytar si pak přišli na své, když se v průběhu třiapadesátého udílení zlatých gramofonků pánové objevili na pódiu a zahráli svůj první singl "Month Of May".

Rihanna - Only Girl (In The World), S&M, What's My Name?

Rihanna - Loud
Rihanna zažívá opět velice úspěšné období. Po temné desce "Rated R", z níž vyprodukovala víceméně jen jeden velký hit "Rude Boy", vydala odlehčenou "Loud" a všemi songy, které z něj zatím vypustila do světa, zabodovala. Všechny tři dosavadní singly živě představila i na Brit Awards a zároveň domů odešla s cenou za nejlepší mezinárodní zpěvačku. Ačkoliv se nejedná o její nejlepší vokální vystoupení, bylo o poznání vydařenější než to, které předvedla při letošních Grammy.

Cee Lo Green a Gwyneth Paltrow - Forget You

Cee Lo Green - Fuck You
Cee Lo Green byl letos nominován jak na pět Grammy, tak na dvě Brit Awards. Nakonec odešel vítězně s jedním gramofonkem za nejlepší výkon v kategorii urban / alternative a jednou pestrobarevnou soškou pro nejlepšího zahraničního mužského umělce. Jeho živé vystoupení na Grammy mělo grády. Šílený kostým a barevní maňásci v roli vokalistek ve spojení s pěveckým výkonem herečky (a nyní už i zpěvačky) Gwyneth Paltrow nadchl nejednoho diváka ceremoniálu. Spojení těchto dvou velkých hvězd nebylo jen tak náhodné, herečka si totiž "Forget You" zazpívala už v seriálu Glee a Cee Lo Greena natolik uchvátila, že se s ní rozhodl vystoupit i živě.

Adele - Someone Like You

Adele - 21
Tři týdny na špici britské albové hitparády a nadšené reakce recenzentů. Takové je zatím resumé druhého alba "21" dvaadvacetileté Adele. Na předávání cen Brit Awards zazpívala novinku "Someone Like You", která se původně měla stát druhým singlem z desky, ale nahradila ji svižnější "Set Fire To The Rain". Výkon upovídané interpretky mnohým učaroval svou sílou a emocionálním nábojem, pro Adele tolik typickým. I to byly důvody, proč se její vystoupení řadí mezi to nejlepší, co bylo na letošních Brit Awards k vidění. Zřejmě si to myslí i většina Britů, song totiž po tomto vystoupení vyletěl na samý vrchol ostovní singlové hitparády.

Christina Aguilera, Yolanda Adams, Florence Welch, Martina McBride a Jennifer Hudson - Pocta pro Arethu Franklin

Christina Aguilera
Aretha Franklin, nekorunovaná královna soulu, se na Grammy dočkala vyjádření respektu a obdivu ze strany pěti vynikajících zpěvaček současnosti. Pětice ve složení Christina Aguilera, Yolanda Adams, Florence Welch z Florence And The Machine, Martina McBride a Jennifer Hudson postupně zazpívala její největší hity a dala vzpomenout na období jejích největších úspěchů. Vokální exhibici vévodila Christina Aguilera, zajímavá byla i část, kterou odzpívala Evropanka Florence Welch, a to díky jejímu nezaměnitelnému hlasu a originální prezentaci.

Norah Jones, John Mayer a Keith Urban - Jolene

Norah Jones
O velice nápadité uvedení nominovaných v kategorii skladba roku se postaralo trio umělců Norah Jones, John Mayer a Keith Urban. Za pomocí dvou kytar a hlasu jazzové hvězdy Norah Jones předvedli jeden z největších hitů Dolly Parton "Jolene". V protikladu ke všem velkým výstupům, které měli jejich kolegové, působila intimita jejich podání velice osvěžujícím dojmem. Keith Urban se toho večera na pódium vracel již podruhé, protože chvíli předtím vyhrál cenu za nejlepší mužský vokální výkon v kategorii country music.


NÁZORY
  • Lady GAGA (DJ Volder, 21.02.2011 08:37) Reagovat

    Ze všech vystoupení je nejlepší Lady GAGA. Jako jediná předvedla něco na podiu a i do toho zazpívala. Hlavně bez chyb, bez falešných vokálů a podobných rušivých věcí. Další dobrá scéna byla ta od Rihanny. Ta ale neudržela hlas, takže nejlepší je to bez zvuku.

    • Re: Lady GAGA (dejla, 21.02.2011 15:23) Reagovat

      jo no, a Bruno Mars zpival taky uplne falesne ze? :-) kamo, trochu mene zaujatosti ke kacence gaga. Taky mela velkou podporu hlasu v krovi... nerikam, ze je zla, ale byli i jini hodne dobri

  • tt (sleepertom, 21.02.2011 10:30) Reagovat

    Take That... Nemůžu si pomoct, ale mám slbost pro KIDZ. A ta by měla být v anketě mezi největšími popvými peckami posledních dní...

  • Ani ne (Fsd, 21.02.2011 10:48) Reagovat

    Nejhorší podle mě byla Lady Gaga. Pěvecky mi není její hlas příjemný, smotné kostýmy byly kopií Madonny a ten "tanec" byl naprosto směšný. Plus byla to nuda.

    • Re: Ani ne (DJ Volder, 21.02.2011 11:44) Reagovat

      Libí se mi lidi co tak dlouho hledají podobnost Lady G. s něčím starým, tak dlouho dokud něco podobného nenajdou. Jen kvůli tomu aby jí mohli pošpinit. Lady je královnou popu a je jedno kolik zpěvaček bylo přední. ONA je tu ted, oni jsou už věcí dávno minulou. Stejně jako Madonna. Kdysi mohla být dobrá. Prodávat miliony CD a její koncerty mohli být ukázkou tvůrčí dokonalosti. Ted jsou ale jen divokou změtí světel a tanečníků. Její CD se už zdaleka neprodávají tak dobře jako kdysi. Její tvůrčí talent je už také dávno v propadlišti dějin. Proč tedy pořád opakovat to, co kdysi bylo. Nebylo by lepší se zabývat tím co je ted.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues (19.03.2024 09:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Brit Awards v režii Raye. Získala nejvíce cen v historii (04.03.2024 21:14)
- Taylor Swift vydá v dubnu novou desku, zazpívá na ní i Post Malone a Florence (06.02.2024 12:56)
- Video: Norah Jones spí a sní, a přesto v klipu "Running" běží (20.01.2024 11:44)
- Žádné ženy mezi nominovanými? Brit Awards mají další problém (09.12.2023 12:14)
- Nové desky 47/2023 - od Take That přes Nikol Bókovou po Guided By Voices (29.11.2023 19:00)
- Hudba v TV: Dokument "Robbie Williams" je sondou do jedné komplikované duše (14.11.2023 09:30)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Video: Take That jsou v klipu k "Windows" za (padlé) anděly (25.10.2023 10:39)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu