Kabát se Shakirou nemají v Česku konkurenci

16.02.2011 17:09 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Nudíte se? Kupte si medvídka mývala. Poslech českých rádií žádné velké zážitky neslibuje (pokud se tedy neuchýlíte k alternativě). V obchodech jdou na odbyt především domácí produkty a pouze hvězda typu Shakiry má šanci. Vítejte v komentáři šestého týdne.
Shakira - Loca
© facebook interpreta
RÁDIA - V uplynulých dnech byly předány nejdůležitější světové hudební ceny (Brits, Grammy Awards - pokud jste nepostřehli) a Lady Gaga vypustila do rádií a na iTunes nový singl. Tohle jsou elementy, které se buď už promítly (Gaga) nebo promítnou do světových hitparád. Co ty naše? My si pravděpodobně můžeme nechat zajít chuť a spokojit se s tím, co máme (každopádně jsem opravdu moc zvědavý, jestli bude "Born This Way" příští týden v naší rádiové hitparádě).

Pokud jde o současný stav, v rádiích jsou tento týden opět změny minimální. Čtyři první místa zůstala stejná jako minulý týden a opět tomu šéfují Shakira a Dizzee Rascal se singlem "Loca". Páté místo si vybojovala Debbi s "Touch The Sun" a na šestce je Martin Solveig s Dragonette a singlem "Hello". To je taky jediný song, který nám trochu zamíchal s desítkou. Kde je třeba taková Britney Spears, která dokázala s "Hold It Against Me" zbořit nejednu hitparádu (a třeba u Slováků je singl šestý)? Jak je možné, že po čtyřech týdnech je singl v našich radiích pouze sedmnáctý nejhranější? A co na to Jan Tleskač?

Novinka je tento týden pouze jedna a je od R.E.M.. Ti přijdou už 7. března s novou deskou "Collapse Into Now" a zatímco v Americe byl zvolen jako singl "Mine Smell Like Honey", v UK "Überlin", u nás jím je "Oh My Heart". Pro tento týden sedmdesáté osmé místo.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Shakira feat. Dizzee Rascal - Loca
  2. Duck Sauce - Barbra Streisand
  3. Pink - Raise Your Glass
  4. Black Eyed Peas - Time (The Dirty Bit)
  5. Debbi - Touch The Sun
  6. Martin Solveig feat. Dragonette - Hello
  7. B.o.B. feat. Hayley Williams - Airplanes
  8. Nightwork - Tepláky
  9. ▼ Mohombi - Bumpy Ride
  10. Katy Perry - Firework

Top 100 RÁDIO 6/2011 - novinky:
78. R.E.M. - Oh My Heart

Kabát - Banditi Di Praga
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ani valentýnské pondělí nedokázalo sesadit Kabáty z prvního místa prodejní hitparády. Na druhou stranu ale pravděpodobně pomohlo Karlu Gottovi. Jeho nový výběr nejkrásnějších pomalých songů "Za lásku pálím svíci" (včetně "Když muž se ženou snídá", "Čau lásko", "Svět lásku má" - koneckonců to všichni známe) se totiž dostal až na druhé místo. Na pětku se vrátil Miro Žbirka s deskou "Empatia" z roku 2009 a je zajímavé, že na pátém místě deska startovala i po vydání. Taky se vrátil po týdnu výběr "TOP20.cz 2009/2" a to na místo deváté (co to všichni najednou mají s dva roky starou hudbou?). No a poslední návrat do TOP 10 má i Xindl X a jeho "Praxe Relativity" - minulý týden dvacátý, tento týden desátý.

Pokud jde o další novinky, těch je opravdu málo a spíše můžeme pozorovat návrat interpretů z padesátky již vypadlých. Na místě třicátém místě je novinka "Best Of Smetana" a na místě čtyřicátém osmém jsou "Nejhezčí písničky pro nejmenší dětičky". Toť vše.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kabát - Banditi Di Praga
  2. new Karel Gott - Za lásku pálím svíci
  3. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
  4. Hana Hegerová - Mlýnské kolo v srdci mém
  5. Miro Žbirka - Empatia
  6. Hapka/Horáček - Benefice černých koní (Best of 1987-2010)
  7. ▼ Různí - Cool Ice Hits 2011
  8. Shakira - Sun Comes Out / Sale El Sol
  9. ▲ Různí - TOP20.cz 2009/2
  10. Xindl X - Praxe Relativity

TOP 50 Prodejní 6/2011 - novinky:
2. Karel Gott - Za lásku pálím svíci
32. Různí - Best Of Smetana
48. Různí - Nejhezčí písničky pro nejmenší dětičky

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 6. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY